Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony tc d5 vu-metre "lenese"

pasbogdan

Postări Recomandate

Vumetrul primește semnal din etajul buffer la fel și ic 301 în pinii 4 și 9, asemenea ic 303 peak. Nu poți ajusta peak. De fapt peak chiar așa trebuie să arate vârful semnalului mai repede decât vumetrele. Ce ți-am sugerat micșorarea c114 obligă vumetrul să urmărească valoarea de vârf. Poți chiar să elimini c114 și va vezi diferența. Poți căuta topologii de vumetre cu dublare de tensiune pentru studiu. Deasemenea trebuie să verifici și să refaci etalonarea de fiecare dată când modifici ceva, după procedura din documentație dacă e pe undeva. Dar, dacă instrumentul este "puturos" nu poți să faci mare lucru.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pasbogdan

12

• mannx

6

• aurel70

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am parcurs procedura de ajustare vumetre,manualul sugereaza semnal de 333 hz la intrare si reglat rec level pentru 0,44v in lime out.Si din rv se pozitioneaza acul vu metrului pe 0.Dar nu a fost nevoie de reglaj.Daca elimin c114 las circuitul deschis sau trebuie inchis?Multumesc!

Am gasit documentatia de pro 1 si am vazut ca c114 are valoare de 1-35v fata de 1-50v la d5m sau d5pro 2.Dar valoarea in volti exprima doar maxim cat se poate aplica acelui c114,nu influienteaza comportamentul vu-metrului?

Link spre comentariu

Rezultatul este bunicel,dar cum se vede si in filmare,ledul de peak anunta nivel peste 3db desi vu metrul urca rar peste 0.

Comparat cu Modelul Marantz care pentru a aprinde ledul peak,vu metrul ar trebui sa ajunga in zona de 3(nu e cazul in filmare,la Marantz era setat un rec level avand ca tinta 0db)

Editat de pasbogdan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări