jelucyan Postat Septembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2022 (editat) 39 minutes ago, validae said: Cred că se referă la oprirea încărcării, indicată de ledurile de stare a bateriei... Multumesc dl. VALIDAE. Exact. Acum l-am reincarcat cu alimentatoarele puse in serie: cel de 25.2 1A inseriat cu 5v 0.5A. Dupa 2h 45 s-au stins ledurile de pe aspirator. Am scos mufa din aspirator , am bagato inapoi si apare ca fiind incarcat complet (ledurile nu mai clipesc, stau aprinse). Ca si idee, nici metoda asta cu alimentatoarele in serie, nu e ok fiindca se intrerupe la final incarcarea de la aspirator. Ex: Editat Septembrie 1, 2022 de jelucyan Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 1, 2022 Partajează Postat Septembrie 1, 2022 Acum 31 minute, jelucyan a spus: Acum l-am reincarcat cu alimentatoarele puse in serie: cel de 25.2 1A inseriat cu 5v 0.5A. Astea de unde au aparut? Alimentator de 25,2V??? Poti pune o poza cu el si separat eticheta? Link spre comentariu
jelucyan Postat Septembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2022 Am gresit mai sus cred/sper: in momentul in care aspiratorul se incarca complet cele 3 leduri raman aprinse fix 2 min dupa care se sting singure. Am scos si am pus mufa de 3 ori si am contorizat. De fiecare data dupa 2 min se stinge indiatorul de incarcare completa. 5 minutes ago, dumitrumy said: Astea de unde au aparut? Alimentator de 25,2V??? Poti pune o poza cu el si separat eticheta? Este un alimentator de pistol de masaj cu batai Phoenix. Iar celalalt este un alimentator cu tensiune reglabila intre 3 si 12v din lidl. Dar nu as vrea sa le sacrific in vreun fel si nici nu sunt incantat ca le folosesc asa pt. ca nu as vrea sa le stric. In special pe cel de la Phoenix. Revin cu poze, eventual fac si o verificare cu multimetru la cel de 25.2v ( :)) cam suspect, e drept). Merci Link spre comentariu
jelucyan Postat Septembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2022 51 minutes ago, jelucyan said: Am gresit mai sus cred/sper: in momentul in care aspiratorul se incarca complet cele 3 leduri raman aprinse fix 2 min dupa care se sting singure. Am scos si am pus mufa de 3 ori si am contorizat. De fiecare data dupa 2 min se stinge indiatorul de incarcare completa. Este un alimentator de pistol de masaj cu batai Phoenix. Iar celalalt este un alimentator cu tensiune reglabila intre 3 si 12v din lidl. Dar nu as vrea sa le sacrific in vreun fel si nici nu sunt incantat ca le folosesc asa pt. ca nu as vrea sa le stric. In special pe cel de la Phoenix. Revin cu poze, eventual fac si o verificare cu multimetru la cel de 25.2v ( :)) cam suspect, e drept). Merci Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 1, 2022 Partajează Postat Septembrie 1, 2022 Nu oricine isi cumpara un multimetru si stie sa lipeasca doua fire devine electronist (no offense). Problema se rezolva in doar citeva ore maxim de catre cineva care sa stie ce sa faca. Ti s-a spus de mai multe ori sa masori bateriile dar ....... Ori faci ce ti se cere de catre colegi pe forum ori iti cumperi alimentatorul dedicat si gata. Umblind cu tot felul de alimentatoare improvizate risti sa distrugi acumulatorul sau chiar electronica din aspirator. Cu acumulatorii litiu nu-i de joaca daca nu stii ce sa faci. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 1, 2022 Partajează Postat Septembrie 1, 2022 (editat) Deranjat de faptul ca nu masoara ce i s-a spus, nu m-am gandit ca 25,2 este multiplu de 4,2. Revenind la blocarea unui alimentator cand este pus pe bateria descarcata, depinde de raportul intre tensiunea de iesire si tensiunea de automentinere a integratului. Daca la HP au decis ca in sarcina nominala alimentarea integratului sa fie 17V, la suprasarcina maxima tensiunea de iesire este jumatate din nominal. Am luat un alimentator de 12V realizat cu UC3843 si in sarcina nominala tensiunea pe integrat este 12V. Asa ca la suprasarcina maxima tensiunea de iesire nu poate fi decat egala cu minimul la care mai funct. integratul---8V. Si s-a dovedit practic ca nu putem incalca ce spune catalogul. DAR exista o diferenta intre cele 2 alimentatoare: cel de HP are sunt pe iesire iar cel NN se bazeaza pe limitare prin rezistenta din sursa MOS ceea ce inseamna inceputul limitarii la 4,5A si sfarsitul la 5,5A. Editat Septembrie 1, 2022 de dumitrumy greseli de scriere Link spre comentariu
jelucyan Postat Septembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2022 Salutare, Nu am pretentia sa devin electronist. E doar o pasiune. Imi place sa stiu ca pot gasi solutii. In fine... Am scris in una din primele postari ca sunt 7 x 18650. De aici trebuia sa se inteleaga despre ce tip de voltaj este vorba. @dumitrumy, cu tot respectul dar nu am inteles tot ce ai scris mai sus. Concluzia ? Alimentatorul de HP nu e bun... Sau ? Ideea e ca nu are rost sa ne mai chinuim daca nu avem cu ce.(ca materiale vorbesc) Multumesc Ma pun si il desfac in seara asta daca e cazul dar ce sa masor mai exact ? Fiecare accu in parte ? Toti ? Link spre comentariu
jelucyan Postat Septembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2022 3 hours ago, sesebe said: Nu oricine isi cumpara un multimetru si stie sa lipeasca doua fire devine electronist (no offense). Problema se rezolva in doar citeva ore maxim de catre cineva care sa stie ce sa faca. Ti s-a spus de mai multe ori sa masori bateriile dar ....... Ori faci ce ti se cere de catre colegi pe forum ori iti cumperi alimentatorul dedicat si gata. Umblind cu tot felul de alimentatoare improvizate risti sa distrugi acumulatorul sau chiar electronica din aspirator. Cu acumulatorii litiu nu-i de joaca daca nu stii ce sa faci. Apreciez raspunsul. Nu ma simt ofensat. De aceea am apelat la voi pt. ca indemanare am, cunostinte nu prea. Daca vreti sa ma ajutati , ceea ce am vazut deja, spuneti-mi exat ce sa fac. Ganditi-va ca poate mai sunt persoane care citesc acest forum tot ca si mine: putin initiate in electronica, dar cu dorinta de a invata. Folositi va rog cuvintele de specialitate, dar eventual si cu translatarea lor. Multumesc Sper ca nu e cu suparare. Daca considerati ca nu se mai poate face nimic, aia e. Ce tine de mine am incercat. Repet: frumoasa comunitate Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 1, 2022 Partajează Postat Septembrie 1, 2022 Acum 2 ore, jelucyan a spus: Am scris in una din primele postari ca sunt 7 x 18650. Vezi, daca nu esti electronist nu ai inteles mesajul. Pai tensiunea pe grup poate fi oricat intre 20V si 30V (depinde cat are BMS protectia de tensiune minima) ca sa nu mai spun cazul ca vreunul era in scurt. Acea tensiune ar fi spus de ce alimentatorul de 28V intra in protectie. De aceea am spus ca trebuie si caracteristica externa a alimentatorului. Adica ce am facut eu cu 2 exemplare gasite la intamplare pe masa. Unul se oprea cand tensiunea de iesire scadea la jumatate iar altul cand scadea la doua treimi. Acum 2 ore, jelucyan a spus: cu tot respectul dar nu am inteles tot ce ai scris mai sus. Pai era pt coparticipanti la raspunsuri, sustinerea practica a unei afirmatii anterioare. Ca electronist te poti juca si cu simulari: Link spre comentariu
jelucyan Postat Septembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2022 Ok...pasul urmator ? Ce recomandati ? Daca nu se mai poate face nimic...atunci CASE CLOSED. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 Pai ți s-a spus de mai multe ori: măsoară acumulatorii. Descărcați, în timp ce se încarcă și în momentul cind se opresc din încărcare. Ar fi interesant de știut și la ce tensiune pe acumulatori se aprinde fiecare dintre LED-urile ce indica starea bateriei. Cit are bateria cind se oprește? Alimentatorul original ce a pățit de nu-l mai poți folosi? Cit timp a fost utilizat aspiratorul? Poate acumulatorul are o problema/este uzat, și atunci se oprește repede din încărcare din cauza atingerii tensiunii finale. Sint atitea variante! Noi nu avem un glob de cristal ca să vedem care este problema acolo. Doar masurind niște curenți in situații nonstandard nu prea folosește la nimic. Daca este prea complicat pt tine sa desfaci aspiratorul atunci cumpăra alimentatorul dedicat și ai terminat povestea. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 Nu trebuie sa desfaca aparatul, cu montajul din poza--conv. dc-dc serie cu 10R--masoara dupa rezistenta (adica pe firul ce intra in aparat) tensiunea pt ca acolo este punctul de contact cu acumulatorul. Se foloseste aspiratorul pana se opreste (descarcarea maxima) si se masoara intai la prima conectare a alimentatorului. Apoi ori la intervale de timp ori se opreste din cand in cand incarcarea si se masoara tensiunea cand sunt ledurile aprinse pe rand pt ca este destept si sta 2 min ca sa vezi starea acumulatorului. Link spre comentariu
jelucyan Postat Septembrie 2, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2022 Perfect. Revin cu info cand le am. Cat de curand. Ledurile se aprind succesiv indiferent de nivelul la care ajunge. Adica chiar si cu 5 min inainte de finele incarcarii tot vor clipi succesiv toate trei leduri. Deci voi masura acum ca e descarcat complet. Si voi mai masura dupa o ora si la final.(asta insemnand cam inca dupa o ora). Ca sa nu gresesc: exact ca in poza, voi folosi alim de 32v impreuna cu buck-ul si cu cei 3 rezistori montati in paralel da ? Merci Link spre comentariu
jelucyan Postat Septembrie 3, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2022 (editat) Salut din nou, Am fost astazi in targ. Am mai cumparat 2 incarcatoare cu 10 lei buc. Hp: 32v 625ma Delta - Lexmark: 30v 0.83A Hp-ul: acelasi simptom, se inchide ledul de la sursa si nu mai incarca Delta: incarca cateva secunde si se inchide aspiratorul. In cele cateva secunde am vazut ca aspiratorul trage un curent de aprox. 3A. Am pus pe Delta cele trei rezistente ceramice in paralel si a incarcat aprox. 3h dupa care s-a inchis aspiratorul fara a fi incarcat complet. Am masurat tensiunea de pe acumulatori: - descarcati complet: 26.1 v - la o ora de la incarcare: 26.8 26.9 - la doua ore de la incarcare: 27.5 -27.6 - dupa ce s-a oprit incarcarea: 28.2 -28.3 Sper ca am reusit sa va furnizez informatii utile. In caz contrar JUST spuneti ce aveti nevoie. Merci Editat Septembrie 3, 2022 de jelucyan Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 3, 2022 Partajează Postat Septembrie 3, 2022 Deci aspiratorul opreşte încărcarea la circa 4,04V per element.E cam puţin, ar trebui s-o oprească la 4,2V per element, adică la 30V. Ciudat e că arată acumulatorii descărcaţi atunci când au 3,7V per element, tensiune normală de element încărcat.E posibil să fie ceva în neregulă fie cu măsurătoarea ta, fie cu controllerul.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum