Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent pentru A2022 si CD1517CP

Postări Recomandate

Buna ziua domnilor!

Apelez la experienta dumneavoastra pentru a gasit doua componente echivalente.

Este vorba despre un PNP A2022, care banuiesc ca este clona dupa 2SA2022, care nu se mai fabrica si nu am gasit un echivalent pentru el, iar a doua componenta este un integrat CD1517CP, care si asta pare a fi o clona dupa TDA1517.

Ambele componente provin dintr-o statie CB Storm Defence.

Editat de TibiBzg
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TibiBzg

9

• validae

5

• Florinel TV

4

• misuraelectronic

2

Acum 4 minute, TibiBzg a spus:

Este vorba despre un mosfet A2022, care banuiesc ca este clona dupa 2SA2022, care nu se mai fabrica si nu am gasit un echivalent pentru el,

pune  poza  cu  piesele , daca  vrei  sa  fii  ajutat  ... 2sa2022  nu  este  mosfet ,  ci  este  pnp  toata  ziua  ...

Link spre comentariu
Acum 4 minute, misuraelectronic a spus:

pune  poza  cu  piesele , daca  vrei  sa  fii  ajutat  ... 2sa2022  nu  este  mosfet ,  ci  este  pnp  toata  ziua  ...

Da, este PNP, scuze.

Era pregatita si imaginea doar ca am uitat:))

https://ibb.co/JRG7TKv

Editat de TibiBzg
Link spre comentariu

nu  m-as  hazarda  sa  montez  d45h8  sau  h11  pt  ca  ...

1--  nu  cunosc  date  despre  frecventa  de  tranzitie  , nici  fall time  tipic ... restul  parametrilor  sint  superiori  lui  2sa2022 ...

2--  are  carcasa  cu  tabla  pe  spate ...bine ,  este  drept  ca  in  caz  de  mare  nevoie  si  daca  restul  parametrilor  sint  ok ...atunci  merge  si  cu  o  mica  izolatoare  pe  spate  plus  o  saiba  electroizolanta  pt to220...

ca  sa  concluzionez , eu  as  mai  cauta ...:rzb

Link spre comentariu
Acum 1 oră, misuraelectronic a spus:

nu  m-as  hazarda  sa  montez  d45h8  sau  h11  pt  ca  ...

1--  nu  cunosc  date  despre  frecventa  de  tranzitie  , nici  fall time  tipic ... restul  parametrilor  sint  superiori  lui  2sa2022 ...

2--  are  carcasa  cu  tabla  pe  spate ...bine ,  este  drept  ca  in  caz  de  mare  nevoie  si  daca  restul  parametrilor  sint  ok ...atunci  merge  si  cu  o  mica  izolatoare  pe  spate  plus  o  saiba  electroizolanta  pt to220...

ca  sa  concluzionez , eu  as  mai  cauta ...:rzb

Aveti dreptate, dar alt tranzisotr pe care sa-l pot comanda si sa fie apropiat nu gasesc.

Link spre comentariu

Cu MJD45H.... s-ar putea încerca deși este mai lent . Cu BD708 eu zic că nu e nicio șansă, e de joasă frecvență.

Sau se găsește la Mouser 2SA2222SG care seamănă bine. 

Link spre comentariu

E foarte posibil ca acel tranzistor să fie parte din alimentare, posibil ca stabilizator liniar.Deci frecvenţa de tranziţie n-ar mai conta...

Prin staţiile radio doar tranzistorul final de pe emisie e de putere şi de înaltă frecvenţă.Ar fi util să pună o poză cu zona de unde l-a scos...

Link spre comentariu
Acum 43 minute, validae a spus:

E foarte posibil ca acel tranzistor să fie parte din alimentare, posibil ca stabilizator liniar.Deci frecvenţa de tranziţie n-ar mai conta...

Prin staţiile radio doar tranzistorul final de pe emisie e de putere şi de înaltă frecvenţă.Ar fi util să pună o poză cu zona de unde l-a scos...

Da, cred ca este pe alimentare etaj final, iar finalul este un 13N10.

https://postimg.cc/9DQRjCj5

1 oră în urmă, UDAR a spus:

Cu MJD45H.... s-ar putea încerca deși este mai lent . Cu BD708 eu zic că nu e nicio șansă, e de joasă frecvență.

Multumesc. La Mouser nu am cautat, nu am comandat nicodata de la ei.

Editat de TibiBzg
Link spre comentariu
Acum 2 ore, UDAR a spus:

Ce treaba are cu joasa frecventa ? acel tranzistor sigur este pe alimentare iar statia cu siguranta a fost alimentata cu polaritate inversa deoarece este dus si amplificatorul audio.

Daca ai loc pune 2SB688

Link spre comentariu

E posibil să fie într-o sursă liniară deși e cam ciudat să pui într-o așa poziție un tranzistor de 300 MHz . Eu am presupus (în lipsa altor informații din partea IT) că este dintr-o sursă în comutație. Dacă am presupus greșit, norocul IT. Are mult mai multe variante.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări