Gilbert Sparios Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 (editat) Am o plafoniera cu senzor de miscare dar...mhm nu e chiar simpla-simpla. Mai face si fade-in fade-out, mai sta ca lampa de veghe..si design-ul ei ...toate la un loc nu merge sa o schimb. Asa ca incerc sa o repar. Am constatat ca e defect senzorul piroelectric, si mai e si cam ciudat e cu 4 picioruse..practic dual-channel pentru elminarea erorilor.. Piesa este senzorul PYQ 1488 compatibil oarecum si cu LHi 1148. Problema ca nu gasesc niciuna..nici alta. Cu ce as putea sa o inlocuiesc nu neaparat sa fie pin la pin dar...compatibil. Sau poate gasiti voi de unde sa o cumpar avand mai multa experienta cu cautarea pieselor. Editat August 23, 2022 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
validae Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 La noi nu vei găsi acest senzor de cumparat.Nici prin senzorii de miscare uzuali nu găsești astfel de PIR.Poate să încerci cu doi senzori obișnuiti să simulezi funcționarea lui.Sau să modifici partea de intrare ca să meargă cu PIR simplu.... Link spre comentariu
alec Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 PQY1048 cu ce te incurca? Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat August 24, 2022 Autor Partajează Postat August 24, 2022 Poate te referi la PYQ1048. Si m-ar incurca tensiunea de alimentare..de maxim 3.6V Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat August 24, 2022 Autor Partajează Postat August 24, 2022 (editat) Acum 22 ore, validae a spus: [...] să modifici partea de intrare ca să meargă cu PIR simplu.... ma gandeam sa pun canalele in paralel dar nu stiu cum sa fac asta electric. dupa schema interna eu as uni [AA'] cu [BB'] dar nu stiu daca se rezolva ceva..din cate inteleg astea detecteaza in doua planuri. nu stiu prea multe despre tipul asta de senzor, ce scoate pe iesire ce... sau poate senzorii PIR de la alarme care se lauda cu dual PIR sa aibe in ei asa ?... Editat August 24, 2022 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2022 Partajează Postat August 24, 2022 Dacă scrie ,,dual PIR,, ar cam trebui să aibă așa ceva. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat August 24, 2022 Autor Partajează Postat August 24, 2022 (editat) Am analizat pe osciloscop senzorul. Practic e bun. Tot ce face e ca scoate o tensiune analog pe ambele canale identica. Ma rog +/- 50mV. Am incalzit placa cu toate ca totul era bine, si acum vad ca merge. Am incercat si sa pun canalele in paralel, cu 100R intre canale si merge si-asa. Pana la urma ceva s-a oxidat pe placa (single layer) , nu am reusit sa imi dau seama ce, piese putine, doar capacitori si rezistori, uC si pir. dar.. reparatie de copil..cu incalzitul.. Piesele sunt smd-urile alea cele mai mici vizibile.. 0402 parca.. Are 20+ ani lampa. Editat August 24, 2022 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum