DanM Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 (editat) Buna ziua, Am un amplificator...PP hibrid 6N2P+MJE15035+2x6P3S(fara E)... inainte de a monta tuburile finale, am testat etajele de semnal mic. Exista o oscilatie parazita, frecventa aprox. 33kHz, nivelul este 250Vpp la iesirea din defazor(tranzistor)... Am reusit sa linistesc un canal, nu mai oscileaza dupa ce am montat intre G-K la fiecare trioda din 6N2P cate un condensator de 47pF/1000V... Pe celalalt canal nu a mai mers figura... Acum, pe canalul care s-a linistit, semnalul era dreptunghiular, cu factor de umplere de cca 30%... pe canalul care "nu vrea" semnalul este sinusoidal.(in poza sonda este pe x10)... Daca aveti vre-o idee, sunt dispus sa incerc... eu oricum am ramas fara...(idei, bineinteles). A!... In imaginea oscilogramei, ce se vede este CU condensatoarele montate, ce-am afirmat mai sus (250Vpp) este masurat FARA condensatoarele de 47p... Cu stima, Dan Minciu Editat August 23, 2022 de DanM Link spre comentariu
flomar60 Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 Șuntați D1 cu 1....4,7 nf și la tranzistor C-E de la 1 la 47nf.... Link spre comentariu
DanM Postat August 25, 2022 Autor Partajează Postat August 25, 2022 La 23.08.2022 la 17:47, flomar60 a spus: Șuntați D1 cu 1....4,7 nf și la tranzistor C-E de la 1 la 47nf.... Multumesc, Am pus 1nF si a disparut oscilatia. Mi-au mai ramas cca 150mV de brum la iesirea din defazor. Problema e ca nu sunt egale nuvelurile intre cele 2 canale... Canalul care are 250mVef este canalul care fara condensatoare oscileaza cu o forma dreptunghiulara a semnalului, celalalt, fara condensatoare oscileaza perfect sinus, dupa montarea condensatoarelor la iesirea lui raman doar 35mV de brum... iata pozele... Link spre comentariu
DanM Postat August 25, 2022 Autor Partajează Postat August 25, 2022 Am uitat sa mentionez, tuburile finale nu sunt montate. Asa ca circuitul de reactie negativa nu este inchis, amplificarea etajelor existente(6N2P si tranzistor) este maxima.... Posibil sa am aceste manifestari si din cauza asta. Dar eu ma astept ca doua montaje identice sa indice la masuratori identic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum