Salt39 Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 Buna ziua, Am sesizat un salt de index la contorul electric. In decurs de o luna indexul contorului a sarit de la 2300 la 3398, 1098kwh. Consumul mediu lunar este de 145kWh. De la furnizorul de energie am primit urmatorul raspuns: "în urma verificării contorului de energie electrică, în laboratorul de metrologie, a rezultat că acesta se încadrează în clasa de precizie, drept urmare contorul înregistrează corect consumul de energie electrică.". S-a confruntat cineva cu o astfel de problema? Link spre comentariu
validae Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 Decuplați toți consumatorii pe timpul unei nopți și notați indexul, faceți poză cu data marcată.Vedeti a doua zi ce a înregistrat.Dacă apare consum rezidual, mergeti la furnizor cu pozele, dacă nu ia măsuri la OPC.. Link spre comentariu
flomelomanul Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 (editat) Ați furnizat prea puține informații pentru a putea emite păreri care să vă fie de folos. Ar fi interesant de știut dacă locuiți la casă sau în bloc de apartamente, dacă coloana electrică a locuinței sau porțiuni din aceasta pot fi accesibile unor persoane străine (aspectul ăsta este foarte important dacă aveți contorul montat în firidă, în afara locuinței). Oricât ar părea de domeniul SF, în activitatea mea am întâlnit o dată un caz în care un vecin de apartament, a cărui sufragerie avea un perete comun cu cea a clientului meu, a reușit să conecteze două conductoare la bornele unei prize a clientului meu, priză instalată în doză ingropată în peretele comun. Din construcția blocului, cele două doze de priză (cea a clientului meu și cea a vecinului) fuseseră instalate într-un gol comun practicat transversal în placa de beton armat, iar dozele nu aveau capace în spate, fiind de fapt doar o bucată de țeavă de plastic cu diametrul de cca. 7 cm. Profitând de lipsa de acasă a clientului meu pentru o perioadă mai mare de timp, vecinul „întreprinzător” s-a chinuit și a reușit, prin acea țeavă de plastic cu rol de doză, să conecteze conductoarele la bornele prizei clientului meu și a consumat nestingherit curent de la acesta. Prostia lui a fost aceea că, într-o altă perioadă de timp în care clientul meu a lipsit din nou vreo 6 luni, fiind plecat la muncă în afara țării, hoțul de vecin a continuat să fure curent de la acesta și astfel, până la urmă, a fost descoperită toată „manevra”. Așadar, după cum vedeți, grădina lui Dumnezeu este foarte mare și în astfel de situații. Dacă vă aflați cumva într-o situație care ar putea avea vreo asemănare cu ceea ce v-am relatat eu, n-ar strica să faceți niște verificări. Pasul de plecare îl poate constitui chiar sfatul pe care l-ați primit de la colegul Validae, privind deconectarea tuturor consumatorilor electrici pe perioade de timp bine determinate și urmărirea indexurilor afișate de contor. Editat August 23, 2022 de flomelomanul Link spre comentariu
flomar60 Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 Acum 1 oră, flomelomanul a spus: Oricât ar părea de domeniul SF, în activitatea mea am întâlnit o dată un caz în care un vecin de apartament, a cărui sufragerie avea un perete comun cu cea a clientului meu, a reușit să conecteze două conductoare la bornele unei prize a clientului meu, priză instalată în doză ingropată în peretele comun. Două situații identice cu cea relatată am întâlnit și eu.... Link spre comentariu
Salt39 Postat August 23, 2022 Autor Partajează Postat August 23, 2022 Ma gandesc ca e destul de mult un consul de 1100kwh in decurs de o luna (la bloc). Este posibil contorul fiind digital sa afiseze eronat valoarea, sa "sara" cu 1000 de unitati? Link spre comentariu
validae Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 Testați o noapte cu toti consumatorii scoși din priză.Scosi din priza, nu doar opriți, fiindcă sunt televizoare mari care si în st-by consumă ceva.Luati în calcul și varianta unei conectări frauduloase a vecinului de apartament, prin zidul comun... Link spre comentariu
doru3160 Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 Si numai daca vecinul conectat fraudulos, sudeaza toata ziua, sau incalzeste apa pt tot cartierul. Ce naiba poate face un consumator la bloc, sa manance 1000kw intr-o luna? E clar ca acolo e treaba de contor cu nervii incrucisati. Mai naspa e cand metrologia lor (sic) te scoate pe tine vinovat de consum, nicidecum prastia lor de contor. Caz in care daca scoti priza, te uiti in apartamentul vecin am intalnit si eu, in mai multe locatii din oras, mai ales la blocuri vechi. Ultima a fost la A-uri in Tatarasi, pt ieseni. Dar acolo e rampa de lansare catre eternitate, nu se ocupa locatarii cu chestiuni asa marunte, cum ar fi furtul de curent de la vecin, dar daca ar fi careva care ar vrea sa faca asta, ar putea face linistit un bransament in perete de interior. Are doar 10cm grosime. Acces facil la sarme. Am vazut asta cand am schimbat o priza defecta. Link spre comentariu
sesebe Postat August 23, 2022 Partajează Postat August 23, 2022 Acum 4 ore, doru3160 a spus: .................. Ce naiba poate face un consumator la bloc, sa manance 1000kw intr-o luna? .................. ................. ..........isi incarca hibridul. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 24, 2022 Partajează Postat August 24, 2022 Care are bani de hibrid, are bani și pt curent, nu fura cu sarma de la vecin. Tre sa fii tare prost să-ți închipui ca ala nu se prinde la asa un consum peste ce are el. Pana la urma ai un consum mediu pe care îl cunoști. Când sari deodată la de 10 ori mai mult, sigur e ceva putred la mijloc. La furt, sa zicem ca se dublează, dacă hoțul știe ce face, dar nu sare lavalori astronomice. Cred ca un regim tranzitoriu a înlesnit saltul pe afișaj la contor, și acum se bate cu morile de vânt sa dovedească ca nu e consumul lui. Ma întreb de ce nu erau astfel de cazuri și la contoarele cu disc.... Link spre comentariu
Seppy Postat August 24, 2022 Partajează Postat August 24, 2022 si la mine a "sarit " contorul cu peste 50000 kWh , norocul meu a fost ca l-am depistat repede ,era imediat dupa citirea de regularizare vre-o doua saptamani . Am umblat cu hartii si telefoane , audiente aproape jumatate de an pana s-a rezolvat Link spre comentariu
sesebe Postat August 24, 2022 Partajează Postat August 24, 2022 Asta pt ca trăim în românia. Ar trebui sa fie treaba distribuitorului sa dovedească ca ai făcut într-o luna consum de 5-10 ori mai mare decit consumul tău normal. Na sa stai tu sa te lupți sa dovedești ca s-ar fi ars siguranțele dacă ai fi făcut un astfel de consum. @doru3160 era doar o sugestie pt un consumator ce ar fi putut duce la un astfel de consum. Legat de faptul ca ar avea bani....... acum se pot lua second hibride un un preț tangibil de majoritatea celor ce au o mașină deja. Și dacă ramine rupt în c-r după o astfel de achiziție și nu are panouri solare sa o încarce nu vad dece unii nu ar cauta și alte surse de încărcare. Link spre comentariu
Salt39 Postat August 24, 2022 Autor Partajează Postat August 24, 2022 Acum 2 ore, Seppy a spus: si la mine a "sarit " contorul cu peste 50000 kWh , norocul meu a fost ca l-am depistat repede ,era imediat dupa citirea de regularizare vre-o doua saptamani . Am umblat cu hartii si telefoane , audiente aproape jumatate de an pana s-a rezolvat S-a emis factura pe consumul eronat? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 24, 2022 Partajează Postat August 24, 2022 Acum 4 ore, Seppy a spus: si la mine a "sarit " contorul cu peste 50000 kWh , Asta e bine, pt ca e greu de băgat pe gat asemenea consum într-o luna, nu în 2 săptămâni. Mai greu e cu 1000kw ca aia dacă te străduiești, ii poți arde fără probleme. Dar ei au în evidenta și statistici de consum pe acel contor, ar putea sa vadă și sa tina cont, dar dacă e sa fie japca, de ce nu. Link spre comentariu
Salt39 Postat August 24, 2022 Autor Partajează Postat August 24, 2022 Pot sa solicit data si ora cand am consumat? Contorul este de tip Luna, LUN10F. Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2022 Partajează Postat August 24, 2022 Contorul poate arăta un grafic al consumului, dacă e unul electronic.Astea depisteaza și tentativele de fraudă. Dar ai făcut testul fără consumatori până la urmă? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum