zvonacfirst Postat August 19, 2022 Partajează Postat August 19, 2022 Va salut. Solicit ajutorul unui strungar, contracost bineinteles, care sa imi confectioneze din alama o asemenea reductie. Piesa va fi folosita la un sistem de filtrare a apei, la o baterie cu 3 cai care are pe calea de apa filtrata o teava cu filet exterior care apreciaez ca este 1/8", avand cca 10.8mm diametrul masurat pa varful filetului. Reductia de care am nevoie ar trebui sa aiba filetul interior care sa se infileteze pe acea teava cu filet de 1/8" iar filetul exterior de 3/8" pentru a ma conecta cu o legatura clasica de baterie. Ar trebui sa fie si ceva mai lunga pentru a nu incurca infiletarea celor doua legaturi pentru apa calda si rece. Solutia de acum este cu un conector din plastic cu furtun de 6mm, cum se foloseste la majoritatea sistemelor de filtrare, dar se reduce semnificativ debitul apei iar sotia doreste sa foloseasca apa filtrata inclusiv pentru gatit. Prefer ca strungarul sa fie din Bucuresti sau pe aproape pentru ca cel mai sigur trebuie sa aiba bateria in mana pentru a masura acel filet care cred eu ca este de 1/8". Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 19, 2022 Autor Partajează Postat August 19, 2022 Revin: stiu ca este o lucrare mica dar platesc atat cat este nevoie, in asa fel incat sa fie multumite ambele parti. Link spre comentariu
florinmar Postat August 19, 2022 Partajează Postat August 19, 2022 Am eu un strungar bun subama pe numarul 0790489629 Satin dau numarul lui Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 19, 2022 Autor Partajează Postat August 19, 2022 Multumesc! Link spre comentariu
draku Postat August 19, 2022 Partajează Postat August 19, 2022 Acum 13 ore, zvonacfirst a spus: Solutia de acum este cu un conector din plastic cu furtun de 6mm, cum se foloseste la majoritatea sistemelor de filtrare, dar se reduce semnificativ debitul apei iar sotia doreste sa foloseasca apa filtrata inclusiv pentru gatit. Dar esti sigur ca sistemul de filtrare are capacitatea sa ofere un debit mai mare la iesire? Ma gandesc ca daca are legaturile dintre filtre cu furtun de 6 mm, nu are cum sa aiba debit mai mare ... Link spre comentariu
mac01 Postat August 20, 2022 Partajează Postat August 20, 2022 Te complici cu strungar pentru asa ceva. Se gasesc reductii de toate tipurile in magazinele de bricolaj. O poti face si din doua bucati in caz ca nu gasesti dintr-una. Link spre comentariu
validae Postat August 20, 2022 Partajează Postat August 20, 2022 De la un sistem de filtrare casnic nu poţi cere debite mari, apa nu poate trece prin filtre uşor.De aceea şi ţevile de conectare au secţiuni reduse.... Ca să ai debit ,,normal,, după un sistem de filtrare, ar trebui să ai nişte filtre foarte mari.Lucru destul de improbabil, aceste sisteme fiind voluminoase şi destul de costisitoare. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 21, 2022 Autor Partajează Postat August 21, 2022 (editat) Sistemul meu are un debit de 7 l/min de apă filtrată pe ieșire. Am zis să merg pe 3/8" până la baterie deoarece filtrul are 3/8" atât pe intrare cât și pe ieșire. La magazinele de bricolaj nu am găsit fitinguri mai mici de 1/4". Nu cred că am scris că doresc un debit normal, dar dacă reduc diametrul circuitului de apa la ieșirea filtrului pe o distanta de cca 600mm este evident că obțin o reducere semnificativa a debitului. Bateriile au legăturile cu 1/8" la intrare iar debitul este suficient. Am făcut ceva despre dinamica fluidelor în școală și știu că dacă am o reducere a diametrului de curgere debitul la ieșire scade proporțional cu lungimea treptei cu diametru redus. Editat August 21, 2022 de zvonacfirst Link spre comentariu
alec Postat August 21, 2022 Partajează Postat August 21, 2022 Pentru racordurile de aer găsești dimensiunile care te interesează. Pot fi puse și la apă. Link spre comentariu
adydep Postat August 21, 2022 Partajează Postat August 21, 2022 Acum 32 minute, zvonacfirst a spus: Sistemul meu are un debit de 7 l/min de apă filtrată pe ieșire. Am zis să merg pe 3/8" până la baterie deoarece filtrul are 3/8" atât pe intrare cât și pe ieșire. La magazinele de bricolaj nu am găsit fitinguri mai mici de 1/4". Nu cred că am scris că doresc un debit normal, dar dacă reduc diametrul circuitului de apa la ieșirea filtrului pe o distanta de cca 600mm este evident că obțin o reducere semnificativa a debitului. Bateriile au legăturile cu 1/8" la intrare iar debitul este suficient. Am făcut ceva despre dinamica fluidelor în școală și știu că dacă am o reducere a diametrului de curgere debitul la ieșire scade proporțional cu lungimea treptei cu diametru redus. 1/8 la 1/4 https://www.leroymerlin.ro/produse/compresoare-si-accesorii-compresoare/720/racord-dexter-filet-interior-18-filet-exterior-14/29337 1/4 la 3/8 https://www.leroymerlin.ro/produse/fitting-teava/663/reductie-alama-filet-interior-filet-exterior-racord-38-14/17220?gclid=Cj0KCQjwr4eYBhDrARIsANPywChA0EhDymnbYPSpaoqQXM0bR6t-iGvwN8e4nL1srJ88NxYa8XSBZnYaAjGjEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 22, 2022 Autor Partajează Postat August 22, 2022 (editat) Multumesc @adydep. Am fost la Leroy Merlin dar la raionul de instalatii sanitare. Produsele Dexter sunt in alta parte din cate stiu. Am sa merg astazi sa vad ce si cum. Multumesc si lui @alec. Nu m-am gandit la asta. Instalatii sanitare am mai mesterit acasa, dar cu fitinguri pentru retele de aer comprimat nu am avut vreo treaba. Editat August 22, 2022 de zvonacfirst Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 23, 2022 Autor Partajează Postat August 23, 2022 Revin cu detalii care pot fi utile celor care, ca si mine, isi instaleaza sisteme de filtrare a apei si aleg baterie cu doua circuite de apa. Dupa ce am cumparat reductia recomandata de @adydep, care nu se potriveste , m-am dumirit care este treaba. Aceste baterii au niste filete ciudate, notate cu G1/4 (cel al stutului de teava) si G3/8 pentru cele doua racorduri, apa rece si apa calda. Cert este ca filetul acelui stut de teava este mai mic decat 1/4 si mai mare decat 1/8. Si ca sa fie circul complet, nici racordurile nu sunt clasice si nu se potriveste nimic din ce este pe piata, filetul fiind G3/8. Treaba este ca am returnat acea baterie si vreau sa cumpar alta similara, cu aceleasi functii dar cu alta forma, de la Leroy Merlin, dar si asta din urma are tot conectori ciudati. Avantajul este ca are deja in pachet un conector de la acel G1/4 la 3/8 normal si ma pot conecta cu 3/8 mai departe. Racordurile in schimb sunt tot G3/8, adica cu filet mai mic decat 3/8. Nu inteleg ce ce aceste baterii au alt sistem de conectare decat bateriile clasice. Nici cei de la magazin nu stiu sa explice deoarece nu au avut cunostinta de aceasta problema pana acum. Sau am intalnit eu un consultant care nu stia. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 Salut. In concluzie mai ai nevoie de strungar sau nu . Știu că întreb tardiv și totuși . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum