Toni Marginean Postat August 18, 2022 Partajează Postat August 18, 2022 Am primit o invitatie pentru luna octombrie la pescuit in Norvegia. Nu am fost in acest colt de lume si nici nu stiu, in general, la ce sa ma astept. Daca cineva imi poate impartasi din asemenea experienta ar fi extraordinar! Link spre comentariu
PINTI Postat August 18, 2022 Partajează Postat August 18, 2022 (editat) Am avut sansa de a fi trimis, de catre liceul unde lucrez, la niste cursuri moderne de predare online. Cursurile au avut durata de o saptamana si au inceput pe data de 1 Mai a.c. Am plecat cu operatorul aviatic KLM (Olanda)si am facut escala la Amsterdam. Aeroportul de destinatie a fost Bergen, cursurile se tineau la Odda iar cazarea a fost la Rosendal. Naveta zilnica de 50 Km dus+ 50 Km intors cu microbuz. Strabateam zilnic zeci de tuneluri. Cel mai lung avea 15Km. Niste peisaje magnifice cu fiorduri, cu munti incarcati cu zapada de ambele parti. Fiind perioada de torire a zapezilor se formau foarte multe cascade fffff frumoase. Curatenia este impecabila, nu am vazut un PET aruncat, un muc de tigara, o hartie, un ambalaj, atat pe uscat cat si in apa fiordurilor. Inainte de plecare am fost pusi in tema ca acolo este frig. In concluzie am luat haine groase, cizme imblanite, etc. Doua trolere de persoana. Nu a fost deloc adevarat, am carat țoalele degeaba. Preturile sunt foarte mari: un Kg de cartofi 5E, un pachet de tigari 10E, un bax de 6 beri la 0,5l 16E. Benzina ajungea in unele locuri si la 2,7E. O coroana norvrgiana NOK are valoare de 0,5 RON. Pentru ei aceste preturi sunt normale. Am intrebat un profesor de la cursuri ce salariu are pe luna. Mi-a raspuns cu zambetul pe buze: 6000E. Se poate plati cu carduri romanesti ( Visa, Maestro, Mastercard, etc.)la toate magazinele, in toate mijloacele de transport: autobuz, taxi, feribot. Ei nu mai platesc cu bani chas demult. Daca mergi la un magazin si vrei sa platesti chas cu NOK, se uita la tine, ia banii si ii studiaza cu atentie. Apropo de magazine: 90% dintre ele se inchid la ora 16.30. La pescuit nu ma pricep deloc, nu am undite,lansete, ace, plute, etc. Eu va doresc fir intins si distractie placuta acolo in Norway. Daca mai aveti ceva intrebari ma contactati pe MP. Editat August 18, 2022 de PINTI Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 18, 2022 Autor Partajează Postat August 18, 2022 Multumesc frumos de informatii! Eu sunt vanator dar am crescut pe malul Muresului si am pescuit de placere din totdeauna dar la nivel de amator cu undite de acum 30-40 de ani. In Norvegia cei care ne duc la pescuit au de toate cele pentru pescuit. Eu merg doar pentru excursia in sine (sunt fascinat din tinerete de istoria vikingilor). Mai multe detalii nu am deocamdata dar cand am toate datele o sa am si nedumeriri. Stima! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum