Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SD18EL, MAG m1880, sau P18N?

yuly4you

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yuly4you

7

• Mircea Bartic

6

• radue

4

• Bogdi16

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

lasand puterea deoparte, care e mai performant? Mie mi-a atras atentia xmax de 8.8 mm la n401 La p18N imi place sistemul de racire (radiatorul cela' de pe magnet -> racire buna, power compression mic, insa si cei de la rcf se lauda cu un sistem de racire foarte bun).

Link spre comentariu

clar m-as duce pe RCF. eu mi-as lua n402 si l-as pune in basreflex pana in momentul in care ma voi gandii sa fac un upgrade la incinta. Nimeni nu m-ar face sa-mi schimb parerea. E si mai ieftin decat p18n, deci e mai bun rcf-ul la capitolul raport pret/calitate :weedman: + o sa-ti fie mai usor sa-l vinzi daca vrei. :yawinkle: faza cu puterea nu e asa de importanta. nu vad cazuri in care sa fie alimentat corespunzator un difuzor de 1 Kw.mergi pe rcf :supz:

Link spre comentariu

lasand puterea deoparte, care e mai performant?

Mie mi-a atras atentia xmax de 8.8 mm la n401

X-max la N401 este de 5mm pe directie (dupa acelasi standard folosit si de P-audio)

Hvc-Hg/2

La p18N imi place sistemul de racire (radiatorul cela' de pe magnet -> racire buna, power compression mic, insa si cei de la rcf se lauda cu un sistem de racire foarte bun).

se lauda , nu spun nimic, dar proiectantul care a venit cu el ar trebui concediat, este inadmisibil ca la un difuzor state of art sa vajaie aerul prin sistemul de racire

P.S.

niste poze cu P-18N

http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=2380

Link spre comentariu

Cat timp nu folosesti difuzorul invers nu vad de ce ar fi vre-o problema.Si diferenta de putere din punctul meu este chair fara rost. Fie ca e AES, fie ca e RMS, intre 800 si 1200 W diferenta de 1.7 dB va fi insesizabila. :smt006

Link spre comentariu

din cate vad sd18 are 20kile.Cu putina iscusinta scoti cutia tot pe acolo.Nu e musai sa faci ditamai magaoaia. Sigur face destula galagie si in 130-140L. Mai dai si din Eq putin si sigur va suna bine. Putere tine deci nu va fi problema din cauza asta.La ce pret are nu cred ca gasesti ceva sa il ajunga la performante.Greutatea totala ma indoiesc ca trece de 40-45kile, iar daca sunteti 2 persoane la transport asta nu ar trebui sa fie o problema, iar daca e atunci e pt ca sunteti voi prea blegi. :weedman: Pentru deplasare pe orizontala folosesti niste rotile.Eu unul pt o reducere de 10kile n-as lua in dif mai slab care pe langa alta e si mai scump (ma refer la p18 vs sd 18)Chiar si cu acele 10kile lipsa, cu p18 iti va fi greu sa le cari singur pe scari in sus (pe drum drept oricum il duci pe rotile si nu conteaza) pt ca incinta e mare si in orice fel apuci de ea nu o tii comod in mana.Nu te-ar tenta sa incerci 2 suburi cu wn18 (sau ceva echivalent)? Performantele sunt aceleasi, dar macar ai 2 incinte f usoare si mici.Daca ai si spatiu de transport si depozitare pt ele mie asta mi s-ar parea o varianta mai buna. Plus ca nu e obligatoriu sa le cari pe ambele tot timpul.

Link spre comentariu

acuma depinde de cati bani ai pana la urma. rcf-u se pare ca in cazul asta ii avantjat de pret, performanta. (culmea :smt003 )eu personal mi-as lua n402 de la rcf. fa o comparatie cu restul difuzoarelor la parametrii. uita-te la eficenta in half-space, bl, toate q-urile...etc. si mai analizeaza si pretul la fiecare. zi-mi cine catiga la toate capitolele.

Link spre comentariu

yuly4you eu ti-am spus parerea mea pe mess.

RCF all the way!

Motivele de asemenea le stii.

Alegerea e a ta, nu pot sa iti zic sa alegi P-18 caci nu l-am ascultat...degeaba din parametrii arata traznet...ca in practica e mai diferita treaba.

Link spre comentariu

http://prescomaudio.com/pdf/BEYMAPDF/18P1000.pdf

De difuzorul acesta ce ziceti? dupa parametrii ar cam rupe tot.

Coboara foarte bine intr-o incinta relativ mica..e tratat astfel incat sa reziste la ploaie.. bobina 4.5".. si power compresion 4 PATRU DB .

Pentru mine asta ar fii cel putin echivalent cu difuzoarele postate de voi si se situeaza la acelasi pretz. :rolleyes:

yuly4you- Fa cea mai buna alegere si documenteazate maxim inainte de o astfel de investitie.

PS: Nu lua MAG.. sunt bune pe foaie in realitate nu exceleaza decat prin masivitate

Link spre comentariu

Mircea....nu ma intelege gresit!.SUNT ABSOLUT CONVINS CA P-18 suna criminal...dar nu pot si nu vreau sa recomand la cineva un difuzor pe care nici macar nu l-am vazut..dapoi sa il fii ascultat. E si normal sa ii recomand rcf-ul respectiv cu care am avut tangenta multa si inca am. Mai ales ca intre Sd-18 si P-18 nu e diferenta mare...si eu am ascultat sd-18 si in conditiile in care l-am ascultat suna exceptional....dar nu pot sa zic ca Rcf-ul suna mai prost si Sd-ul suna mai bine..caci deodata nu le-am auzit dar...iti spun ca sii RCF-ul muta organele din loc, tind sa cred ca nu e mare diferenta intre ele..deci e evident dc optez pt RCF....Usor, Neodynium, Sistem de racire foarte bun etc etc...

Link spre comentariu

PS: Nu lua MAG.. sunt bune pe foaie in realitate nu exceleaza decat prin masivitate

Nush ce sa zic despre asta..decat ca nu ai dreptate 100%. Orice companie are produse bune si produse entry level sa zic asa.
Link spre comentariu

Bogdi401 este echivalent cam din toate punctele de vedere cu P-18N singura problema pe care o vad la el este zgomotul facut de aerul care circula prin sistemul de racirenu va putea fi folosit in aplicatii cu magnetul la exterior.Nu ma deranjeaza competitia, in schimb ma enerveaza la culme cand vad ca unii producatori deformeaza realitatea in favoarea lor folosind alte standarde de masura pentru a induce potentialii cumparatori in eroare.cateva exemple ar fi:AESinverted dustcap(Hag-Hvc)+top plate/4 si multe alteleP.S.Nu ma refer neaparat la RCFsunt o gramada de alti producatori care fac asta, si cel mai ciudat este ca majoritatea sunt din Italia.... interesant

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări