Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bitul DC din registrul STATUS si aplicatii

Mar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

DC = Digit CarryRolul lui este de a informa asupra unui transport intre semioctetul inferior si cel superior. DC se testeaza cand, in urma unei sume intre numere in reprezentare BCD, este necesara ajustarea BCD a rezultatului.Procesoarele mai pricopsite "se uita" la DC atunci cand executa o instructiune de tip DAA (Decimal Adjust Accumulator). Ca sa faci DAA cu PIC-ul trebuie scrisa o rutinutza care foloseste printre altele si bitul DC ca element de decizie. La cerere, pot da un exemplu ptr clarificare.Sper ca am luminat un pic tarlaua.Cirip

Link spre comentariu

OK, in primul rand va recomand o citire a notei de aplicatie AN526 de la Microchip. O gasiti la : http://ww1.microchip.com/downloads/en/A ... 00526e.pdf

Urmarind organigrama din Fig 3 , pagina 5, sa incercam sa adunam 9+8 in format BCD.

1)Efectuam suma binara intre 0x09 si 0x08

0x09+0x08=0x11

2)Rezultatul este mai mare decat 0x09, asa ca adunam 0x06 la rezultat.

rezultat BCD=0x11+0x06=0x17

In reprezentare binara suma s-a facut corect ptr ca 9+8=17.

Nu-mi vine in minte un exemplu care sa foloseasca DC, dar nota de aplicatie ar trebui sa lamureasca lucrurile. Sunt si exemple de cod. Sunt explicate si alte operatii. Incarcati in simulator si... Sa-nceapa dezmatzul!

Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări