liuro Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Va salut. Compresorul din imagine il am de 6 ani si de o vreme intra in protectie motorul destul de des. Are 2 condensatori, unul de 100 mf respectiv 150mf. Intrarea in modul de protectie al motorului are legatura cu cei 2 condensatori? Link spre comentariu
validae Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Ar trebui măsuraţi, posibil să fi scăzut capacitatea.Dacă nu e din cauza lor, posibil să fie din cauza răcirii insuficiente a motorului, pe caniculă nu se poate răci suficient şi dacă tragi pe el susţinut atinge repede temperatura de avarie. Link spre comentariu
mac01 Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Verifica si schimba condensatorii, in timp le scade capacitatea....dar nu din cauza lor se opreste. Se decalibreaza protectia de curent din cutie, se incing contactele si incep sa aiba joc in acel plastic. Poti cumpara una noua sau o poti anula facand legatura intre cele doua fire. Eu am ales varianta a doua si merge compresorul de 8 ani fara nicio problema. Link spre comentariu
liuro Postat August 18, 2022 Autor Partajează Postat August 18, 2022 De la trepidatii un surub care tine cutia in care sunt condensatorii s-a desfacut si a ajuns pana in peretele unui condensator unde i-a macinat plasticul de pe exterior pana la carcasa din aluminiu a condensatorului si de acolo facea o descarcare si declansa siguranta de protectie. Deocamdata doar am strans ianpoi surubul si am izolat condensatorul cu banda . A functionat toata dupamaiaza fara sa se mai opreasca . Va multumesc pentru timpul acordat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum