Marian C Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 buna, am pus mana pe o combinaphilips mc170 si am observat ca cablajul e albit ca si cum cineva a curatat cu spirt si lacul s a albit Ori chiar cineva a dat cu spirt ori e din cauza vechimii, e din anii 90 Cu ce putem curata cablajul sa arate ca nou daca se poate ? multumesc Link spre comentariu
grosu99 Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Daca merge combina las-o asa Link spre comentariu
Marian C Postat August 17, 2022 Autor Partajează Postat August 17, 2022 partea de caseta nu merge Link spre comentariu
alec Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 (editat) Alcool izopropilic. Nu stiu dacă iese și albeața aia. Cine știe cu ce o fi dat respectivul? O poză ar fi binevenita. Editat August 17, 2022 de alec Link spre comentariu
validae Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Poți încerca să dai cu sacâz dizolvat în alcool izopropilic sau rafinat.Practic pui un strop de alcool in cutia cu sacâz nefolosit și pensulezi cu o periuță de dinți sau pensulă apoi dai un strat subțire peste cablajul pe care vrei să îl protejezi.Va avea un luciu frumos și e hidrofug.Apa nu aderă la pelicula de colofoniu... Link spre comentariu
Marian C Postat August 17, 2022 Autor Partajează Postat August 17, 2022 oare spray de asta e bun ? CLUE007, spray pt contacte electrice am vazut recent pe canalul youtube al lui b alin reparatie laptop myria Link spre comentariu
Degetica Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Alcool izopropilic. Se duce albeata aia. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Acum 5 ore, validae a spus: Poți încerca să dai cu sacâz dizolvat în alcool izopropilic sau rafinat.Practic pui un strop de alcool in cutia cu sacâz nefolosit și pensulezi cu o periuță de dinți sau pensulă apoi dai un strat subțire peste cablajul pe care vrei să îl protejezi.Va avea un luciu frumos și e hidrofug.Apa nu aderă la pelicula de colofoniu... Total de acord cu varianta asta. Dar mai intai il speli cu alcool izopropilic ca sa se spele albeata care suspectez ca ar fi aceiasi chesti facuta mai demult dar alcoolul folosit pe atunci era prea slab , ma refer la cel in care s-a dizolvat sacazul. ideea e ca atunci cand o sa faci noua pelicula de protectie sa faci subtire solutia, cu alcool de calitate, si pe urma sa-l lasi sa se usuce pana nu se lipeste de degete. atentie totusi la piese gen trimeri sau parti mecanice, sau potentiometri, sa nu intre solutie de sacaz (colofoniu) in ei ca o sa ai pe urma ce curata pe ei/ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum