yo9hrb Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 Am nevoie sa fac un numarator de impulsuri care sa stie sa adune si sa scada. Practic vreau sa "contabilizez" numarul de rotatii la o roata. Initial voiam sa fac sistemul mecanic (cu un contor de magnetofon), dar nu mai gasesc contoare. Asa ca ramane varianta electronica. Trebuie sa-l pot reseta, iar la schimbarea sensului de rotatie sa stie sa scada. Afisarea pe 4 digiti cu led-uri. Stie cineva ceva simplu? (adica fara PIC-uri).Multumesc. Link spre comentariu
Blind Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 Ceva simplu nu. Poti incerca cu un encoder de mouse pe care il legi la calculator sau la un microcontroller... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 Sau pui un magnet pe axul care se roteste, asta actioneaza un releu Reed care inchide contactul tastei ''='' al unui calculator mic. Adica logica e ''0 + 1 =, =, =, =, =, =...'' si asa se aduna rotatiile. Daca vrei apoi poti sa dai inapoi prin scadere urmata tot de ''=''. Era treaba asta explicata si intr-un almanah Tehnium mai vechi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 ar merge cu 2 asemenea relee,ca sa poti 'citi' si sensul de roratie,dar n-am idee cu ce integrate s-o faci(eventual cu unele logice+calculatorul prezentat mai sus) Link spre comentariu
RealAlex Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 Uite la niq pe site: http://www.niqro.lx.ro/CMOS2.htm Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 6, 2007 Partajează Postat Decembrie 6, 2007 eu as recomanda http://www.niqro.lx.ro/contor.htm :yawinkle: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 6, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2007 Este exact ce-mi trebuie. Mai departe vedeti la sectiunea servicii :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum