Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificări ilegale și fără autorizație la instalație vecin

Florin8

Postări Recomandate

Bună ziua,

Știam ca vecinul de deasupra a spart ziduri și a dus scurgerea de la chiuveta din bucătărie în pluviala fără autorizație.
În urma sesizării Primăriei am aflat ca de fapt a mutat cu totul chiuveta lângă fosta cămară pe care a desființat-o, unde are golirea în pluviala. Pluviala trece prin apartament și era situata în debara.

Ideea e ca toate țevile de alimentare cu apa rece și calda le-a adus de la nișa cu țevi pana la chiuveta pe sub gresie,adică în tavanul meu.

Care sunt riscurile și șansa sa fiu inundat în tavan? Am avut o inundație de pe golirea de la bucătărie de la el,apa mi-a curs și prin întrerupătorul de lumina de la dormitor.

Inspectorul zonal spune ca nu poate sa îl determine sa facă totul cum a fost,deoarece după 3 ani faptele sunt prescrise și ca trebuie prins asupra faptului.

Ce se poate face legal? După sesizare vecinii de deasupra au trecut la amenințări cu agresiune fizică pentru ca am sesizat Primăria.

Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin8

4

• Stefan

2

• doru3160

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Vecinii te ameninţă pentru că probabil toţi au modificări ilegale exact ca cel deasupra ta.Dacă te afectează vreodată, documentezi daunele cu dovezi foto/video şi îl pui să-ţi plătească daune sau în caz contrar îl dai în judecată.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Florin8 a spus:

Ce se poate face legal? După sesizare vecinii de deasupra au trecut la amenințări cu agresiune fizică pentru ca am sesizat Primăria.

Am cum ceva ani am patit ceva asemanator cu un vecin de deasupra mea.
Tot ma inunda din cauza de modificari facute pe la instalatie. 
Nu am reusit nici cu vecinii de mai jos, nici cu asociatia , nici cu reclamatie la Primaria. Nu interesa pe nimeni.
Nu-ti recomand sa faci ce am facut eu, dar in disperare de cauza, 
am tras un jgeab care aduna apa care vedea de la el si am introdus-o in ghena comuna.
Cand umezeala a ajuns pana la parter, s-au aratat interesati de situatie si vecinii cei atat de dezinteresati si foarte repede s-a rezolvat :)

Link spre comentariu

Daca ai apartamentul si bunurile asigurare, suna la societatea de asigurare.
La mine nu a mers asa pentru ca inundatia era in baie si nu putea sa am pretentia ca mi-a defectat TV-ul, frigiderul ...
Poate aparatul de ras :)

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Florin8 a spus:

Deci nu există nici o varianta legala de a-l determina sa aducă totul la starea inițială?

Si daca le aduce la starea initiala si tot se intampla sa te inunde, esti mai bucuros? Trebuie sa te gandesti ca o inundatie nu face placere nimanui. Ca sa-ti curga tie apa pe la intrerupatoare, cel de sus trebuie sa aiba piscina in tot apartamentul. Nu cred ca e asa sadic, sa-si inunde apartamentul doar ca sa-ti dea tie apa prin pereti. Zic si eu precum colegul validae, daca te inunda, atunci actioneaza. Acum ce faci tu, seamana cu drobul de sare.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Ca sa-ti curga tie apa pe la intrerupatoare, cel de sus trebuie sa aiba piscina in tot apartamentul. 

Când am avut apa pe peretele din hol,bucătărie și dormitor, cand a curs apa prin întrerupător, el nu a avut o picătură de apa.

De asta spunea: la mine nu e nimic. 

Poate e de la etajele superioare. 

Atunci am văzut ca are modificări la instalație. 

Link spre comentariu

Dacă a tras conducte pe sub şapă, poate să te inunde pe tine şi el să nici nu ştie. E cel mai rău caz posibil, dar îi poţi demonstra simplu, doar spunându-i să-şi închidă robinetul de izolare de la intrarea în instalaţie.

Link spre comentariu

Astea sunt lucruri care se intampla des cand locuiesti intr-un imobil cu mai multi locatari.

Varianta anti drobului de sare este sa vinzi aparatamentul si sa te muti la casa. Vei scapa de gandurile negre care te vor macina si care-ti vor distruge sanatatea si viata!

Le;

Dar vezi ca si la casa trebuie sa ai acoperisul bun...altfel te inunda tata Dumnezeu. Trebuie preventiv o sesizare la autoritati....sa-l atentioneze pe seful cel mare sa nu dea cu ploaie.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Sau îți faci asigura care să acopere și astfel de daune. Știu că e de kko să plătești anual ceva ce poate nu o sa ai nevoie niciodată dar așa poți dormi liniștit. Dacă te inundă să se judece firma de asigurări cu vecinul pentru recuperarea banilor, sigur aia au juriști și avocați mai buni ca vecinul.

Link spre comentariu
Acum 59 minute, Florin8 a spus:

Când am avut apa pe peretele din hol,bucătărie și dormitor, cand a curs apa prin întrerupător, el nu a avut o picătură de apa.

E discutabila treaba, dar nu e nici locul, nici timpul pt asa discuție. O fisura la o țeavă în pardoseala produce infiltratii, mai rar acumulări de apa care sa refuleze prin pereții tai.  Se pare ca dacă pericolul e iminent, asigurarea e singura modalitate de a te proteja. 

Link spre comentariu

E clar ca în țara asta oricine poate face ce vrea mușchii lui,fără sa țină cont de lege, de autorizație de construire. 

Legea e făcută și aplicată în așa fel încât nu ai ce sa ii faci.

Trebuie să plătesc eu asigurare pentru tâmpeniile pe care le fac niște oligofreni.

E bine de știut. De acum pot face și eu asemenea. Ca doară dacă nu ma prinde nimeni în momentul ăla și trec 3 ani legal nu mai răspund. 

Cred ca nici în Cuba nu merge așa. Doar la români. 

Link spre comentariu
Acum 54 minute, Florin8 a spus:

E clar ca în țara asta oricine poate face ce vrea mușchii lui,fără sa țină cont de lege, de autorizație de construire. 

Legea e făcută și aplicată în așa fel încât nu ai ce sa ii faci.

In sfarsit ai inteles esenta problemei, ori acționezi in forța ori nu mai acționezi in Romanikistan :rade:

Cum e sa suni la politie pentru zgomot foarte mare la doua noaptea si politia iți zice: Domnule daca nu deschide ușa si nu e pusa viată cuiva in pericol nu avem ce sa ii facem!:secret

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări