Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trotinete, biciclete, scootere si autoturisme electrice.

ionut120v

Postări Recomandate

Personal am trecut de la autoturism la scooter.

Legat de electronica autoturismele m-i se par prea complexe si restritive, din moment ce principiul de baza e acelasi la toate.

Am luat un autoturism Suda sa 01 China cu motor de 80kw care l-am vandut, si un scooter cu motor de 2 kw cu care ma dau, scooterul are acelasi raport putere/masa ca o dacie spring

(Feng dong).

Incarcatorul de la scooter merge si cu 120vdc, in cazul meu direct pe stringurile de panouri, merge cu orice dc sau ac incepand de 120v pana la 230ac sau 300dc.

La autoturism nu merge, desi pe busul acela dc aveam puterea necesara, 3.7kw cat incarca maxim OBC-ul pe acel autoturism.

Oricum era de tot rahatul 3.7kw in 3 kw out 80% orice electronica diy facuta de mine trece de 95% la puterea aia, vorbesc de varianta cea mai defavorabila cu transformator.

In cazul meu springul are costuri operationale acceptabile, alta mai mare costa mult, deoarece trebuie investitie serioasa in sistemul solar.

La trotineta/ scooter totul e simplu, bateria are doar doua borne, se poate incarca cu orice incarcator are BMS inclus care i-si face treaba.

Probabil o sa iau taurul de coarne sa-mi fac acces direct la baterie, sa o pot incarca diy.

Ma gandesc sa folosesc aceeasi mufa CCS, si sa pun un buton pe bobina contactorului sa-l pot cupla manual, in acest fel pot sa incarc si la statie.

Desi nu pare, lucrul la autoturismele acreditate pentru piata europeana si altele care se respecta este sigur, deoarece bateria este prevazuta cu un strap bipolar care decupleaza bateria cand lucrezi sau cand o inlocuiesti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut120v

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări