Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser pentru decupat hartie , pareri

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut120v

5

• AndreiIr

3

• Em3

1

Top autori în acest subiect

Arata destul de bine , si daca ai acces la lightburn ,cu siguranta , poti sa faci o gramada de chestii cu el ,  dar trebuie aa iei in considerare ca tu vrei sa tai hartie , si este inflamabila , trebue tot timpul sa veghezi asupra lui in momentul in care tai ceva cu el , si pe deasea mai ai nevoie si de un sistem de evacuare gaze , fum …  

Hartia o tai cel mai bine la vitea mare de deplasare .

Editat de AndreiIr
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am luat un laser de 10w pe fibra 500 microni si am  comandat unul de 50w tot pe fibra, ieftin, 50 respectiv 100 usd, cel de 10 are si fibra cu capul taiere, cred se pot monta pe un mini cnc, oricum e mai puternic decat cel de 5, am si din alea dar le folosesc la tratamentul spondilozei 808nm(fara focalizare) au FAC scot un spot patrat, din ce am vazut acea lentila FAC e o lentila Frenel.

Cred ca alea sunt din postarea initiala sunt albastre, am si albastru, dar parca se reflecta prea rau pe hartia alba in comparatie cu cel infrarosu.

Se taie doar cand se inegreste, si nu prea iese curat, marginea taieturii e arsa.

Din pacate pe hartie nu merge film antirefelxie, se poate aplica doar pe metal.

Cred ca daca e mai puternic taie mai repede si scade riscul sa ia foc.

In pricipiu se poate pune un alt laser daca cel cu care vine nu face treaba pentru care a fost luat.

e drept ca la infrarosu nu se poate spot de 0.08 din cauza lungimii de unda, de aia e albastru ,dar din pacate n-am gasit mai puternice de 5w, din acel motiv nu mi-am luat, o sa incerc cu cel de 50w sa vad cum taie si i-mi iau un chit de mini cnc fara laser.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

am luat de pe ebai

155131650904
mai sunt de vanzare ,dar trebuie sa iei fibra separat, cel de10 (50usd) mi-a venit din israel cu fibra montata, si nu-s-a rupt la transport.
o fibra pentru ele e in jur de 50 usd.
Link spre comentariu

Am tot vazut diode model ca acesta , dar… ce sursa folosesti , se pot folosi ca o sursa de laser fibra , in impuls , sau poti sa tai cu ele in flux comtinuu. 

Chiar sunt curios , de ce performanta au .

Link spre comentariu

Deocamdata nu stiu, o sursa pentru el nu e asa greu de facut, am ceva gan fet de 100a, pot sa rezolv cu impulsurile, o sa intreb vanzatorul, poate stie ce fel de lasere sunt, CW sau impulsuri, poate are un data sheet pentru ele.

Link spre comentariu

am gasit,laserul asta merge cw si pulsed pe fibra multimode de 800 microni, treshold current 8-11a.

https://content.coherent.com/legacy-assets/pdf/COHR_FAP800Series_DS_0917_1.pdf.

a ajuns in tara trebuie sa-mi vina.

nu stiu cum se mai poate colima fasciculul de la 800 microni, o sa vdem dupa ce vine.

mi-am luat si fibra cu conectorul si specificatiile necesare lungime 2.8m

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări