Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema backlight Sony Bravia(KDL-40W605B)

TibiBzg

Postări Recomandate

Tipul aparatului: Televizor

Modelul aparatului: Sony KDL 50W605B

Defectul cum se manifesta: Parte de alimentare a backlight tiuie, apoi tv-ul intra in protectie si ledul rosu se aprinde de 6 ori

Alte specificatii utile: In prima faza televizorul se stingea dupa cateva secunde si ledul acela rosu clipea de 6 ori, asta traducandu-se ca fiind o problema pe backlight (asta ar fi traducerea erori din ce am gasit pe net). In prima faza am gasit pe net ca se poate anula acea eroare daca pun un rezistor de 10k intre pinul 31 al integratului BD9397EFV, intradevar eroarea nu mai apararea dar cand ecranul avea nevoie de o intensitate mai mare a luminii sursa scoatea exact zgomotul pe care il face si acum.

Asa ca am desfacut tot tv-ul si am verificat baretele, intradevar o bareta avea un led ars (in scurt) asa ca am inlocuit tot backlight-ul. 

Dupa ce am inlocuit tot backlight-ul tv-ul a mers cateva minute si iarasi a inceput sa tiuie si a intrat in protectie, deci am ajuns deunde am plecat.

Oare care sa fie cauza? Atasez si un clip, sper sa se auda acel tiuit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TibiBzg

5

• sesebe

3

• iuliantv

3

• Gabriel_S

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 3 ore, iuliantv a spus:

incercati så verificati,schimbati condesatorii de pe sursa invertor.dar in primul rånd verificati sursa externå de 19v,era bunå una de test

O sa-i schimb ca sa fiu eu sigur. Dar i-am masurat si sunt ok

Acum 2 ore, Gabriel_S a spus:

Schimba bobina de pe driverul led

va referiti la acestea, nu?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, TibiBzg a spus:

O sa-i schimb ca sa fiu eu sigur. Dar i-am masurat si sunt ok

va referiti la acestea, nu?

Am avut unul de curand cu problema asta, la mine se incingea bobina pe care am incercuit-o cu albastru. Nu stiu ce protectie ai anulat, cel mai bine pui firul BL_Er (backlight error) la masa

Whats-App-Image-2022-08-09-at-20-13-14.jpg

Editat de Gabriel_S
Link spre comentariu
Acum 43 minute, Gabriel_S a spus:

Nu stiu ce protectie ai anulat, cel mai bine pui firul BL_Er (backlight error) la masa

Pai am adaugat acel rezistor de 10k si nu mai intra in eroare, da face urat, si intradevar se aude din zona bobinelor, sunt inseriate, le-am dat jos si le-am masurat, din pacate jucaria cu care masor eu nu stie sa masoare uH, doar mH, doua din ele au 0.01, si doar una e de 0.02.

Acum 43 minute, sesebe a spus:

Nu va mai jucati atita!

Vi s-a spus sa schimbati condesatorii dar ati facut asta?

Nu pentru ca nu am modelul asta de cond. Dar voi merge maine sa iau,sper sa gasesc, daca nu pun electrolictici normali th.

Editat de TibiBzg
Link spre comentariu
Acum 5 ore, iuliantv a spus:

incercati så verificati,schimbati condesatorii de pe sursa invertor.dar in primul rånd verificati sursa externå de 19v,era bunå una de test

Inlocuit condensatorul de filtraj pe tensiunea driver led sau alta sursa externa de 19v de proba= ce ai spus si tu Iuliane

Link spre comentariu

Tineti cont colegi ca nu am cerut masuratori cu osciloscopul.........probabil nu are, dar ar fi gasit aproape instantaneu componenta defecta.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 3 ore, TibiBzg a spus:

Mumtumesc colegilor!

Am rezolvat problema.

Intradevar a fost o bonina!

Povesti de adormit copii! 

Bobinele din sursele in comutație nu biziie, indiferent cit de proaste sint, crapate, cu miezul sau spirele desprinse, pt simplul motiv ca frecventa de lucru la aceste surse este peste zona de frecvente audio. Pot bizui și face zgomot DOAR ATUNCI CIND sursa are oscilații subarmonicele sau cind lucrează neregulat din cauza unui supraconsum, subconsum, condesatori electrolitici defecți (cu parametrii grav modificați) sau alte defecțiuni. 

Daca zgomotul a dispărut după schimbarea bobinei și bobina nu a avut spire in scurt care sa ducă la o funcționare neregulata - foarte foarte rar, zgomotul va apărea din nou în scurt timp. 

Link spre comentariu

La unele modele de sony le cade bobina din driverul led de pe pcb. Cade fizic, o gasesti prin carcasa, iar ferita se face maro inchis de la temperatura. Sunt mai multe modele de sony cu problema asta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări