aurel70 Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 Si la mine clipul este mut. O fi clipul ,sau aparatul? Link spre comentariu
aurel70 Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 Acum se aude sonorul clipului. Mie imi da impresia unor oscilatii.As intoduce ca in recomandarea de mai sus semnal din alta sursa, inafara detectorului. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 (editat) Sunt multumit de cum functioneaza, ca sensibilitate, in aceasta etapa. Paraiturile acelea ca de motor se pot datora parazitilor produsi de camera video, calculator, modem etc., mai ales ca antena filara culege tot din jur. Daca stai la curte, ia-l in gradina, departe de liniile aeriene de energie electrica de pe strada, pune-i o antena scurta (3-4 metri, sa nu capteze prea mult). Daca stai la bloc, opreste calculatorul si iluminarea cu led, du-te pe balcon cu radioul, pune o antena scurta langa radio, alimenteaza radioul printr-un filtru de retea (cum este la intrarea oricarei surse de calculator, televizor, scaner etc.), astfel ca sa reduci parazitii. Paraiturile se mai pot datora radioului, oscilatii de joasa cadenta, zgomot de motor. Dar verifica mai intai ce prinde antena in plus. Ai putea face si asa: ca antena, iei un fir izolat lung (10 m), il dispui ca o bucla mare si capetele le pui unul la borna de antena, iar celalalt la capatul de jos al bobinei de antena pe unde medii. Este o antena bucla (loop) neacordata. Parazitii scad drastic, dar si taria posturilor - insa este un test bun pentru provenienta zgomotelor. Daca pacaniturile ritmice persista, vedem pe unde este un condensator cu probleme care face sa oscileze joasa frecventa pe undeva. Acum s-ar impune folosirea osciloscopului. Editat August 22, 2022 de Sorin2015 Adaugire Link spre comentariu
icar Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 Sunt si paraziti industriali dar par a fi si batai de heterodibare. Ar trebui aliniate circuitele oscilatorului si F.I. Da, un osciloscop ar fi bun. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 22, 2022 Autor Partajează Postat August 22, 2022 Am lamurit si cu etajul final, esre perfect functional: Am si osciloscop cu sonda x10, sa vad cum fac o separare galvanica. Link spre comentariu
sesebe Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 Traf separator pt radio. Este singura varianta corecta. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 22, 2022 Autor Partajează Postat August 22, 2022 Acum 10 minute, sesebe a spus: Traf separator pt radio. Este singura varianta corecta. La traf ma refeream, problema e sa gasesc doua identice sa le conectez secundarele inre ele ca sa obtin un traf separator 1/1 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 Acum 34 minute, sonic11 a spus: Am lamurit si cu etajul final, esre perfect functional: Care a fost problema ? Link spre comentariu
aurel70 Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 Oare de la mama lui, nu avea lampile de IF ecranate? Link spre comentariu
sonic11 Postat August 22, 2022 Autor Partajează Postat August 22, 2022 Acum 37 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Care a fost problema ? Pai nu defectul persista, sunetul este in continuare distorsionat, dar am verificat et. final cu semnal din exterior si functioneaza nornal. Acum 35 minute, aurel70 a spus: Oare de la mama lui, nu avea lampile de IF ecranate? Ecranata era doar 6b8s, 6a10c nu este ecranata. In momentul de fata am 6a7 in montaj care are bolon metalic. Link spre comentariu
icar Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 Da. Pentru ca 6A7 e in tub metalic iar 6B8 are sticla metalizata. Link spre comentariu
icar Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 6A10C are ecranul in interiorul balonului. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 22, 2022 Autor Partajează Postat August 22, 2022 1 oră în urmă, icar a spus: 6A10C are ecranul in interiorul balonului. Are ecran interior dar nu-i la fel de bine ecranata ca una de metal. Link spre comentariu
icar Postat August 22, 2022 Partajează Postat August 22, 2022 Asta e alta poveste! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum