sonic11 Postat August 11, 2022 Autor Partajează Postat August 11, 2022 Am avut ceva probleme cu conzi de genu si nu mai vreau sa risc. La un sasiu rusesc aveam un scurt si lipsea anodica, cauza fiind un cond fix ca cel din poza. Cei maro placheta nu sunt fisurati si nu as umbla la ei, nu vreau sa dau peste cap reglajele. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 11, 2022 Partajează Postat August 11, 2022 Acum 1 minut, sonic11 a spus: Cei maro placheta Nu la plachete se referea, ci la cei cilindrici (maro). Link spre comentariu
sonic11 Postat August 11, 2022 Autor Partajează Postat August 11, 2022 Acum 34 minute, doru3160 a spus: Nu la plachete se referea, ci la cei cilindrici (maro). Da, radioul nu este ecchipat cu acel tip de condesatori si credeam ca face referire la cei placheta. Intradevar cei rotunzi maro greu sa gasesti unul ne fisurat. Link spre comentariu
icar Postat August 12, 2022 Partajează Postat August 12, 2022 Eu am vreo 10 - 15 din astia maro cilindrici, de diverse valori. Cea mai mare parte sunt crapati, iar valoarea masurata pe punte, la toti, difera chiar si dublu fața de valoarea inscrisa pe ei!! Link spre comentariu
sonic11 Postat August 12, 2022 Autor Partajează Postat August 12, 2022 1 oră în urmă, icar a spus: Eu am vreo 10 - 15 din astia maro cilindrici, de diverse valori. Cea mai mare parte sunt crapati, iar valoarea masurata pe punte, la toti, difera chiar si dublu fața de valoarea inscrisa pe ei!! Nu stiu daca am intalnit macar unu care sa fie ok din cei cilindrici "caramel" Link spre comentariu
Усилитель Postat August 12, 2022 Partajează Postat August 12, 2022 Plasticul din care este facut se contracta pana... crapa. Putine care nu crapa, se fac mai mici = ceeste capacitatea, dar scade tensiunea la care rezista. Unele fac scurt.... Link spre comentariu
sonic11 Postat August 16, 2022 Autor Partajează Postat August 16, 2022 Am reusit sa maschez condesatori iprs in carcasele celor vechi. Inca nu am reusit sa fac rost de condesatori de 4,7nf 400v. Cam asta a iesit... Link spre comentariu
Tanase Ion Postat August 16, 2022 Partajează Postat August 16, 2022 Originali par sa fie mult succes Link spre comentariu
sonic11 Postat August 17, 2022 Autor Partajează Postat August 17, 2022 La o privire mai atenta observ ca nici acest pionier nu a scapat cu bobilele intregi, bobina de unde lungi este scrum Apelez la cei ce detin acest radio in stare originala sa puna poze cu partea de intrare a acestui radio. Avand in vedere faptul ca este modificat si dorinta mea este sa-l aduc in stare originala, orce informatie despre bobinele l1, l2, l3, l4, l5, l6 cum ar fi dimensiuni si nr de spire ar fi de mare ajutor. Link spre comentariu
darius_bv Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Sper sa va ajute. Sunt din cartea albastra. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 17, 2022 Autor Partajează Postat August 17, 2022 Am cartea dar nu este nici o informatie despre bobine, acolo sunt date datele tr. iesire si ale autotransformatorului. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 (editat) Pionier S503A deriva, prin ajutor prietenesc, din Moskvici. Detalii complete gasesti la: http://rw6ase.narod.ru/00/rp_l/moskwich_w.html Datele constructive (pentru toate variantele) gasesti in scanul .djv al brosurii MRB-441: http://rw6ase.narod.ru/00/rp_l/moskwich_w.html#:~:text=Описание в брошюре МРБ-441 Mare atentie, s-a mai spus, trebuie pus un condensator intre borna de antena si intrare, pentru separare, asa cum se vede in schema ruseasca - condensator care lipseste in schema romaneasca. Daca faza retelei, prin autotransformator este la sasiu si daca firul de antena filara ajunge, accidenta, sa faca contact la pamant (streasina, calorifer etc.) se produce un scurtcicuit prin condensatorul variabil. Bobina de intrare (pe domeniul iin care se afle comutatorul de gama) v-a deveni plita electrica, se arde si se topeste carcasa. Asa ceva a patit radioul (pe unde medii) unei rude, dupa cum se vede in foto: Editat August 17, 2022 de Sorin2015 Adaugire Link spre comentariu
sonic11 Postat August 17, 2022 Autor Partajează Postat August 17, 2022 (editat) @Sorin2015 stiu problema cu amtena legata galvanic, condesator am pus dar bobinele erau deja prajite Multumesc pentru documentatie, am de sapat, asta e si modificat si prajit De mare ajutor documentatia Atasez mai jos un print cu datele bobinelor poate mai trebuie si altora Editat August 17, 2022 de sonic11 Link spre comentariu
sonic11 Postat August 17, 2022 Autor Partajează Postat August 17, 2022 L1 l2 tr fi de intrare pt medii era scrum, am mesterit una si am trecu la treba. Rezultateke nu sunt cele asteptate, cu antena de 10m nu prinde nici un post, doar daca atingi g1 a lui 6b8s se aud acrosaje si flueraturi la miscarea cv ca si cum ar da sa prinda ceva. Celalante bobine sunt intregi si ne umblate la reglaje. O sa continui sapaturile Tr este facut cu datele din documentatia rusilor, care corespund cu ce am inumarat eu la bobina arsa. Fazarea am facuto dupa schema rusilor. Link spre comentariu
icar Postat August 18, 2022 Partajează Postat August 18, 2022 Pe lungi, functioneaza? Incearca sa inversezi capetele lui L2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum