sonic11 Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Am gasit aceasta minunatie intr-o debara dintr-un local cumparat de firma la care lucrez, nu puteam sa-l ignor, de fapt chiar cauyan sa achizitionez unu Singurul inpediment era pretul, destul de piperat pentru un pic de radio, asa ca a picat tocmai la fix. O sa incep cu cateva poze si descrierea pasilor facuti. In prima faza o sedinta foto cu starea initiala: Link spre comentariu
sonic11 Postat August 8, 2022 Autor Partajează Postat August 8, 2022 Si restul galeriei, caci forumul nu ne lasa sa incarcam mai multe... Si primele operati, curatare si inlocuire painza. Poze cu sasiul curatat in urmatorul post. Link spre comentariu
okean Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Panza e foarte asemanatoare...de unde e ? Link spre comentariu
sonic11 Postat August 8, 2022 Autor Partajează Postat August 8, 2022 (editat) Ma asteptam la o astfel de intrebare, este o draperie cumparata de la Ler..y Mer..n la reducere Una dintre probleme este faptu ca a fost modificat pentru us in defavoarea undelor lungi, se observa in pozele cu comutatorul. Inca nu l-am alimentat datorita faptului ca tot ce este fir electric are izolatia copta, scrum. Si pozele promise... Editat August 8, 2022 de sonic11 Link spre comentariu
icar Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Frumoasa munca!!!!! Cum ati curatat sasiul si, mai ales, bobinele si piesele? Link spre comentariu
sonic11 Postat August 8, 2022 Autor Partajează Postat August 8, 2022 (editat) Am folosit un pulverizator pentru bucatarie de la cif, extraordinar de eficient asupra prafului depus si intarit si o pensula gen pictura dar mai mare de la De...an. Nu este nevoie sa insisti cu pensula, mizeria curge efectiv la contactul cu solutia, mare atentie trebuie clatit cu apa din abundenta si apoi lasat sa se usuce bine. PS: trebuie indepartat tot ce este din carton sau hartie care nu sunt inpregnate in parafina sau smoala, atfel vor fi compromise. Editat August 8, 2022 de sonic11 Link spre comentariu
icar Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Multumesc! Spor in continuare! Link spre comentariu
okean Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Multumim pentru pont, e un material rar si scump, se vinde la cupon... Link spre comentariu
sonic11 Postat August 8, 2022 Autor Partajează Postat August 8, 2022 Cu placere! A costat 60 lei pentru faptul ca era deteliorata la un colt, o bucata de 140x260 cm costa 120lei, deci cam 33lei mp. Mare atentie cu acest aparat, foloseste auto transformator iar amtena nu este decuplata cu condensator iar asta poate produce electrocutari sau poate avaria radioul daca la sasiu ajunge faza iar antena atinge accinental ceva legat la pamant. Acest lucru este posibil daca armaturile condensatorului variabil se ating intre ele accidental. Ca masura de protectie a aparatului trebuie decuplata antena cu un cond de 1nf 400v lucru pe care il voi face si eu. Celalant aspect cu auto transformatorul este mai greu de rezolvat desi ma bate gandu sa modific auto transformatorul facandul transformator dar asta ramane de vazut daca am spatiu destul pe miezul existent Link spre comentariu
Tanase Ion Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Mult spor colegu, asteptam rezultatele la final si de ce nu si un filmulet cu functionarea radioului Link spre comentariu
sonic11 Postat August 8, 2022 Autor Partajează Postat August 8, 2022 Multumesc colegu! dar mai este mult pana departe Timpul este cel mai mare dujman al meu Link spre comentariu
okean Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Grija si cu condensatorii cu hartie, " pusca " imediat, ar merita scobiti si pus un mylar de calitate, apoi pusa smoala la loc ! Link spre comentariu
sonic11 Postat August 8, 2022 Autor Partajează Postat August 8, 2022 Aveam in vizor acei condensatori, am mai avut de furca cu ei, probabil si cei de filtrare vor avea aceasi soarta. Probabil o sa-i desfac cu grija si o sa introduc condesatori moderni in interiorul lor, mumai daca sunt distrusi. Link spre comentariu
feri.visky Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Super. Am întâlnit și eu aparate modificate pentru... Europa Liberă. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 8, 2022 Autor Partajează Postat August 8, 2022 (editat) Dap, probabil omul era anti comunizm si cam singura sursa de informati din afara comunizmului era Europa Libera. Asta i-mi da mie de furca acum pentru ca-l doresc cat mai original. Editat August 8, 2022 de sonic11 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum