the-noob Postat August 7, 2022 Partajează Postat August 7, 2022 Salut, As vrea sa imi fac un precipitator electrostatic pentru un cazan pe lemne. Am mai vazut un topic aici dar in alt context/utilizare (fum atelier) Pentru sursa HV ma uitam la www.aliexpress.com/item/1005004299646865.html 15-30kv, din ce am vazut pe YT ar trebui sa fie suficient pentru ce vreau eu. Pentru ionizare ma gandeam la o sectiune 30cm formata din 3 tevi (catod) cu cate o tija pe mijloc (anod). Totusi banuiesc ca lungimea arcului e data de puterea sursei ? Tot pe aici am vazut un link catre neamtul care a facut un generator de 200kv si arcul avea 7-8cm. Daca exista colegi care pot face astfel de surse prefer sa sustin industria locala Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 nu trebuie sa ai arc electric in functionare! Link spre comentariu
validae Postat August 8, 2022 Partajează Postat August 8, 2022 Probabil se referea la arcul electric ca la o metodă de a estima tensiunea sursei.E cunoscut că rigiditatea dielectrică a aerului e de circa 1kV/mm în anumite conditii de umiditate și temperatură.Categoric precipitatorul electrostatic nu trebuie să producă descărcari tip arc în functionare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum