Vizitator johnny_n26 Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 Buna ziua, cum pot construi un circuit care sa imi interpreteze pulsuri electrice, de exemplu in intervalul de timp t daca trimit doar un semnal, sa am un eveniment, iar daca trimit rapid doua semnale succesive, sa am alt eveniment. (de exemplu sa imi trimita alt semnal pe o alta iesire). Exista vreo schema pentru asa ceva?Va multumesc. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 cu siguranta un microcontroler poate face acest lucru. :smt005 concret ce vrei sa faci ??? Link spre comentariu
Vizitator johnny_n26 Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 Un exemplu? un semnal pentru rotire intr-un sens a unui motor pas cu pas legat la un circuit, si un semnal dublu pentru sensul invers de rotatie. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 nu se poate folosi cate un semnal diferit pentru fiecare operatie? Link spre comentariu
Bala Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 Trebuie sa dai mai multe detalii despre acele semnale. Timpul intre 2 posibile impulsuri, durata lor etcCu microcontroler este destul de usor sa faci asta. Dar se poate face si cu componente discrete: niste filtre trece jos, circuite Set/Reset, niste porti logice si gata.Apoi ce vrei sa faca? Sa detecteze daca ai trimis un impuls sau doua sau sa ramana in ultima stare pana la urmatorul impuls etc Link spre comentariu
Vizitator johnny_n26 Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 Timpul intre cele doua semnale sa fie cat mai mic, de ordinul milisecundelor, iar durata lor tot cam atat. Si trebuie sa ramana la ultima stare. Cat despre semnalul diferit, punem cazul in care nu exista posibilitatea aceasta. Imi puteti da vreun exemplu de microcontroller? Trebuie programat? Link spre comentariu
Bala Postat Decembrie 6, 2007 Partajează Postat Decembrie 6, 2007 Orice microcontroler trebuie programat. Ori il programezi tu (de cele mai multe ori) ori vine gata programat dar pentru utilizatorul de rand nu se prea intampla asta... Link spre comentariu
Vizitator johnny_n26 Postat Decembrie 6, 2007 Partajează Postat Decembrie 6, 2007 Va multumesc pentru informatii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum