Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

interpretare puls

Vizitator johnny_n26

Postări Recomandate

Vizitator johnny_n26

Buna ziua, cum pot construi un circuit care sa imi interpreteze pulsuri electrice, de exemplu in intervalul de timp t daca trimit doar un semnal, sa am un eveniment, iar daca trimit rapid doua semnale succesive, sa am alt eveniment. (de exemplu sa imi trimita alt semnal pe o alta iesire). Exista vreo schema pentru asa ceva?Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bala

2

• Stefan

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Trebuie sa dai mai multe detalii despre acele semnale. Timpul intre 2 posibile impulsuri, durata lor etcCu microcontroler este destul de usor sa faci asta. Dar se poate face si cu componente discrete: niste filtre trece jos, circuite Set/Reset, niste porti logice si gata.Apoi ce vrei sa faca? Sa detecteze daca ai trimis un impuls sau doua sau sa ramana in ultima stare pana la urmatorul impuls etc

Link spre comentariu
Vizitator johnny_n26

Timpul intre cele doua semnale sa fie cat mai mic, de ordinul milisecundelor, iar durata lor tot cam atat. Si trebuie sa ramana la ultima stare. Cat despre semnalul diferit, punem cazul in care nu exista posibilitatea aceasta. Imi puteti da vreun exemplu de microcontroller? Trebuie programat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări