Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare de casti

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 230
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 luni mai târziu...

Am zis sa fac si unul clasa b.Atasez schema +pcb-urile.Atentie ca eu le fac la suprafata lipiturile.

Cam mare puterea de iesire pentru casti,se mai poate folosii cu succes ca amplificator audio de putere medie(cativa wati).Condensatorul de intrare e nepolarizat,1~2uf.L-am testat de la +-5v.

As avea nevoie de umpic de ajutor la reglajul superdiodei..

O sa atasez mai tarziu si o poza asupra montajului.

Posted Image

Link spre comentariu

ai curentul mult prea mare in diferential!!!!!!!schimba r7 cu 200-220 ohmi. niciodata sa nu depasesti 4mA in diferential! dupa modificare ar trebui sa-ti fie mult mai usor sa reglezi superdioda. a, da, scade si r11 pe la 470 ohmi.si ca o rugaminte: dupa ce faci modificarile si il reglezi, vezi, daca poti, care-i tensiunea minima de alimentare.bafta! si multam'!

Link spre comentariu

La reglarea curentului de mers in gol vei pleca de la valoarea maxima a semireglabilului. Atentie! Sa nu ajungi cu cursorul la valoarea minima! Curentul de repaus este bine reglat cind vei masura 1,1V intre emitorul si colectorul tranzistorului din superdioda. Micsoreaza valoarea lui C5 la 10...47nF. Poti monta condensatori de 100...220pF in baza-colector la finali.Prea mica impedanta de intrare! R1, R16 monteaza-le de 47K si R15 de 1...1,2K. In serie cu intrarea monteaza o rezistenta de 1K.

Link spre comentariu

Multumesc remus,niste valori cautam.Sa vad ce iese.Piglett,se regleaza usor superdioda si asa,necazul e ca sunt prea multe pareri referitor la curentul de repaus.Montajul a ramas asa din cauza ca ,prima oara am abordat un montaj in oglinda cu simetrie completa,dar s-a incapatanat sa nu functioneze bine la tensiuni mici,distorsiona cand ramura de sus,cand cea de jos.Cu valorile astea il pacalisem catusi de cat,dar m-am enervat si am abandonat ideea.A ramas doar o ramura,pe care am lasat-o la valorile care le-am gasit mai bune atunci.

Link spre comentariu
Piglett,se regleaza usor superdioda si asa,necazul e ca sunt prea multe pareri referitor la curentul de repaus.

si anume?

Montajul a ramas asa din cauza ca ,prima oara am abordat un montaj in oglinda cu simetrie completa,dar s-a incapatanat sa nu functioneze bine la tensiuni mici,distorsiona cand ramura de sus,cand cea de jos.

asta pentru ca n-ai separat vas-urile.

Cu valorile astea il pacalisem catusi de cat,dar m-am enervat si am abandonat ideea.A ramas doar o ramura,pe care am lasat-o la valorile care le-am gasit mai bune atunci.

asta nu e o solutie. optimizeaza nitel schema, e loc de mai bine.

Link spre comentariu

Hmm,pai o sa revin pe celalalt montaj dupa ce termin montajul acesta.La +- 35v era chiar ok,aveam tot montajul pana la capat,cu niste finali mai puternici.La +-12v apareau niste rupturi in sunet.Distorsiunile le-am gasit la intrarea in vasuri,efectiv am luat semnal direct.Cu mentiunea ca initial nu aveam semireglabil,aveam tot 2 rezistente de 36 in emitoare.Dar la tensiuni mici nu am reusit..

Posted Image

Link spre comentariu

Am schimbat r11 la 470,r7 la 100,am pus rezistenta de 1k pe intrare,la c5 nu mai ajung sa-l schimb momentan.La restul nu am umblat inca,oricum urmeaza sa includ un corector in reactie si umblu atunci.Am reglat la 1.17v la superdioda,am mai dat cateva ture pana am pus cate 17mV pe R13 si R14.Radiatorul ramane rece complet fara semnal..

Offsetul l-am reglat pana la 1.2mv :limb: ,deja e in marja de eroare a aparatului de masura.

Radiatorul l-am pus la masa,i-am adaugat si un ecran sub cablaj,asta are rol si sa sustina cablajul sa nu se curbeze la strangerea radiatorului,desii am folosit un cablaj mai calitativ.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări