Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare de casti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 230
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut si eu ampliful de casti C-Moy

Am folosit un soclu ca sa pot pune mai multe tipuri de operationale, pentru teste am folosit un LM833N care se comporta super din cate imi dau seama, castile pe care le folosesc sunt HD-205 de la Sennheiser, pe un CD-Player Sony portabil DN-F400, alimentarea se face de la 2 baterii de 9V inseriate, urmat de 2 condensatoare care formeaza un divizor capacitiv pentru masa virtuala, echilibrand tensiunea de masa la zero folosind un semireglabil de 10K pus in paralel pe condensatoarele de filtrare, are potentiometru de volum, jack mare de intrare si jack mare de iesire, vor urma niste intrari pe RCA-uri si jack mic, are buton de power pe lateral, nu se vede in poze... Mai am 2 Burr-Brownuri OPA2134 disponibile pentru ascultat cd-uri audio originale noaptea cand e liniste :) Amplificarea in tensiune este reglata din rezistentele de reactie la x10 , la iesirea operationalului, pe fiecare canal este o rezistenta de 22 ohmi de dupa care se ia reactia, ca si in schema lui Chu-Moy... el zice ca are stabilitate mai buna amplificatorul... in fine, nu m-au limitat la volum asa ca le-am lasat, si din cate stiu nu modifica nici impedanta de iesire a amplificatorului. Recomand schema lui, merge ok, binenteles, depinde ce operational folosesti, sa nu incercati cu LM358 ca e varza operationalul :) Am redimensionat pozele sa intre pe o rezolutie de 1024x768, eu am 1280x1024 la monitor si nu ma deranjase...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

EDIT: Versiunea 2.0 va avea ca modificari inlocuirea bateriilor de 9V cu acumulatoare si mufa de incarcare din exterior ca sa nu tot schimb bateriile...

Link spre comentariu

De ce sa se descarce neuniform? Daca te referi la faptul ca o baterie poate fi mai proasta si una mai buna din start, sa le pui in serie ca sa poti asculta inca 5 minute mi se pare mult mai putin important decat o masa ferma. Cu masa aia virtuala numai dezavantaje: scade diafonia, introduce un element de reglaj, etc. :smt014 Raman la parerea mea ca nu-mi place si ca mai buna ar fi o sarma. :smt003

Link spre comentariu

era vorba despre consumul neidentic din cele doua baterii, adica curentul prin una dintre ele e mai mare decat prin cealalta si se descarca mai repede. nu pot sa zic ca am experimentat, am vazut pe internet pusa problema asta si mi-am amintit. nici mie nu mi se pare neaparat o idee buna cu masa virtuala. de experimentat am experimentat in ambele moduri cu un amplif simplu cu TL072(si ceva tr pentru finai), dar nu am lasat acumulatorii sa se descarce pana spre final.se poate sa fie o aiureala treaba, daca stau bine sa ma gandesc...trebuie sa incerce cineva, sa masoare curentul pe fiecare ramura, sa vedem daca intr-adevar difera foarte mult...

Link spre comentariu

Important e ca merge amplificatorul :)Face ce a fost facut sa faca si e destul ...Ce faci atunci cand inseriezi 3 acumulatoare de 3,7V ? de unde iei masa cu versiunea cu sarma? de la jumatatea bateriei de la mijloc? Daca folosesti un numar impar de baterii puse in serie masa virtuala e singura metoda aplicabila...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am modificat amplificatorul de casti cum urmeaza, am lasat amplificatorul stereo cu OPA2134 care era acolo, impreuna cu mufele de intrare si iesire, si am adaogat un monstru inauntru... un amplif stereo cu un operational ca driver si dupa el 8 operationale cu amplificare 1 puse in paralel pentru a obtine curent mai mare. Efectul e fenomenal. Nu am crezut ca ale mele casti se pot auzi asa tare... in 2 saptamani eu nu cred ca o sa mai aud daca ascult la amplificatorul asta, si totul e pe baterii, portabil, micut, poze cu ampliful modificat vor aparea imediat dupa ce-mi gasesc aparatul de fotografiat :)

Link spre comentariu

Posted Image

Cu toate ca in serie cu fiecare iesire de la bufferele de curent este pusa o rezistenta de 32 ohm, ceea ce ar parea mult din moment ce se gasesc destule casti pe 16 ohmi, curentul de iesire depaseste 100mA, pe casti de 32 Ohm am ajuns la o tensiune de 1,7V RMS adica aprox. 5V varf la varf ceea ce este foarte mult pentru niste casti, avand 2 amplificatoare complect separate, chiar si butonul de power este separat , pot pune in serie cele 2 amplificatoare. Fiecare are o amplificare in tensiune de x10, ceea ce imi da in serie o amplificare de x100 :) pot ajunge la putere maxima chiar si cu o tensiune de intrare de 0,1V. Zgomotul de fond in casti cu intrarea data la minim sau la maxim (fara mufe conectate pe intrare) este insesizabil, as fi vrut sa zic ca nu exista, dar probabil ca pe un osciloscop sau ceva l-as vedea. Am separat iesirile si intrarile cu condensatoare pentru a nu pierde energie din cauza offseturilor de pe iesire in mare, ca pe intrare sunt curenti mici, dar nu strica nici pe intrare... Daca sunt doritori care vor sa vada schema cu bufferele de curent dati un reply ceva...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

in sfarsit m-am decis sa-mi fac si eu un amplificator de casti portabil si am ales urmatoarele scheme atasateprima e 'clasica',luata dintr-o carte cu aplicatii ale a.o. iar a doua e luata din cartea 300 circuite electronice si pare sa fie o varianta imbunatatia a primei scheme(p-asta n-am testat-o)cu prima schema,am scos aprox 0,5w,pe casti de 32 ohmi cu amplificatorul alimentat la 15vacum vreau sa fac o varianta portabila alimentata de la 2 acumulatori cu litiu(adica 7-8v) si voi folosi cate 2 amplificatoare pe canal,in punte,pt a obtine tot 0,5wsi acum intrebarile:care schema s-o folosesc? care este rolul diodelor si a rezistentei in plus din schema a 2-a? sa minimalizele distorsiunile de crossover?ce a.o. folosesc(in capsula soic pe cat posibil)? inital vroiam sa folosesc tl072,dar are tensiunea de alimentare minima cam mica,foarte aproiata de tensiunea mea de alimentarede opa 134 ce parere aveti? din pacate nu cred ca se gaseste pe maica domnului :(ce trsnazistori sa folosesc? pt teste am folosit unii recuperati,(2n1711 si 2n2905),dar cu factor de amplificare f aproiatsi ce condesator sa folosesc pe intrare? sa se auda bine si sa fie mic pe cat posibilcam atat deocamdata :rolleyes:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări