Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare de casti

Postări Recomandate

vreu sa stiu ce valoare este necesara la condensatorii pe alimentare .vad la unele amplificatoare de casca ca au 80.000 uF - de ce pun asa de mult ?stiu ca era o formula pe forum , dar nu o mai gasesc .

Dacă sînt în clasa A, riplul se aude tare rău dacă nu ai filtrare bună. Eu am folosit stabilizator şi multiplicator de capacitate. Rezultatul: fără semnal e linişte deplină.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 230
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

banuiesc ca te referi la cei 2 condensatori de 4700uF de filtrare de pe fiecare ramura... n-o fi avut omu' la vremea respectiva unul de 10000uF, dar nu stiu de ce te cramponezi atat in a pune 1 sau 2 condensatori de 4700uF pe ramura... executa montajul intai cu 1 pe ramura si vezi cum se comporta, daca nu-ti place pune inca 1...

Link spre comentariu

http://www.ibiblio.org/tkan/audio/beta18.html

dar pina la amplificare - am dat de niste complicatii la sursa -

pe + stabilizeaza - si cu un consum de 5w merge ok

dar pe - in gol stabilizeaza si in consum cade voltaju brusc pina pe la 2v

dupa ce am scos cond de 330uF merge ok - - am incercat sa pun valori mai mici de 10uF cum era in pdf de la lm si tot nu merge - care sa fie problema ?

specific ca pe + am lm317t iar pe - am lm337sp - nu am gasit 337t

http://www.tnt-audio.com/clinica/regula ... se2_e.html

dupa cum se vede aici - cond aia sint de bypass - dar la mine nu merge .

sa fie de la sp asta ?

Link spre comentariu

mie nu-mi place cum sunt "polarizate" LM-urile, daca te uti in datasheet ( http://cache.national.com/ds/LM/LM117.pdf ), trebuie un curent minim pe ADJ si intre ADJ si Vout se pune o rezistenta de 120...240 ohmi (acolo e o diferenta de tensiune de 1,25V), in schema aia vad de 910 .. apoi trebuie sa ia un curent minim consumat de 3,5..10mA, asa ca ar reface cu valorile corespunzatoare ( pentru comoditate poti folosi calculatorul de valori de la http://spazioinwind.libero.it/andreabin ... index.html ):

240 ohmi intre ADJ si Vout si 2k intre ADJ si masa (eventual o rezistenta de 1k inseriata cu un semireglabil de 2k)... iar la iesire un LED inseriat cu o rezistenta de 560-810 ohmi

legat de schema de amplificator de casti, sunt niste condensatori pe cele 2 ramuri de alimentare, nu pe iesire...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am facut sursa - merge foarte bine acum sa fac amplificatoru - am schema - ce credeti ca s-ar putea inbunatatii - si eventual daca stie cineva - ce anume din schema asta da dampingu ?am incercat sa il fac cit mai simetric posibil - si cu trasee cit mai scurte - cond de filtrare cit mai aproape de op-amp si tr .ce reguli generale ar mai fi ?

Link spre comentariu

am facut si simularea de putere pe 62ohm scoate 360mw - puterea maxima la akg k701 este de 200mwpe 300ohm scoate 186mw ideea este ca poate scoate si mai mult dar cu tnd mai mare - eu am simulat pe la 0.02 consumul este foarte mare - la maxim cam 6w pe canal - deci undeva la 15w ar trebuie traful .filtrarea o sa fie undeva pe la 20,000uF

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

pân? la urm?, am apelat la tda2822... schema din datasheet.cum ie ieftin, am luat 2 exemplare, ?i pe unul l-am b?gat în PC, c? tot abia sufl? sunetu' de pe placa de "barz?"...îmi mârâie ca dracu', îns? mi se pare normal, c? am folosit pentru conexiunea pe intrare un cablu de c??ti, ?i ?la numai ecranat nu e!!!alimentat la 12 vol?i... cred c? va trebui s? fac ceva c? amplific? "ni?el" prea mult l?sat f?r? poten?iometru... volumul din mixerul din windos e aproape de minim, ?i c??tile ?ip? de le ia gaia!!!?i apropo, din nush ce motive, nu merge un canal!!am zis c? e mufa de vin?, am pus alta, aceea?i chestie... nu-mi vine a crede c? am 2 mufe defecte, ?i înc? exact în acela?i loc!!!am lipit direct fire, a mers.pun muf?, aceea?i treab?!!! :smt017 pân? la urm?, îl scot ?i-l alimentez extern... cu tot cu cutie, ?i ie?irile lipite, c? îl fac pentru pc... pân? o s? fabric un 2.1... mai lipsesc difuzoarele... :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări