Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare de casti

Postări Recomandate

am nevoie de un amplificator de căşti... de preferat portabil, deci alimentabil din baterie, şi să aibă nişte performanţe cât de cât onorabile (n-am să îi pun căşti "de firmă", ci nişte pocnitori de 7 lei kilu'...)

deocamdată, varianta asta mi se pare interesantă...

alte sugestii???

(aş sugera moderatorilor de aici să pună un sticky pe chestiunea asta... nu de alta, dar să sapi în ijde mii de posturi în care se pomeneşte aproape exclusiv despre ipaXXX, în yyy variante când cauţi un amplificator de căşti banal... eu, unul mi-am pierdut răbdarea!!!)

Il voi face lipicios doar pentru 3-4 zile si doar pe motiv de colegialitate.

Nu vreau ca la aceasta sectiune sa se abuzeze de sticky.

Chiar mi-ai reamintit ca a trecut mult mai mult de o luna postul lui Felix care e sticky si pe care il voi scoate acum :) .

Edit - Sorteh

multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 230
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu l-am f?cut pe ?sta ca s?-l folosesc la lucru, numai c? suge cam mult curent ca s? fie portabil. Rezistorul din emitorul finalului l-am pus de 47 în loc de 330, iar primul tranzistor e BC109 la mine. De auzit se aude excelent. Sursa e un înc?rc?tor d-?la de 5 lei cu multiplicator de capacitate. F?r? semnal nu zice nimic, e mut.

Link spre comentariu
mie asta nu mi-a iesit (dar am folosit echivalenti pt trz)poti sa demontezi o pereche de boxe de calulator,d-alea la kg,si sa folosesti amplificatorul din ele(desi e cam zgomotos)merge si in aplicatie portabila,insa ii trebuie 9-12v sa scoata ceva putere(aici depinde de tipul castilor si de impedanta lor),la 6v(unde poate fi portabil fara problele) puterea e semnificativ mai mica
Link spre comentariu

@ratza, am să încerc schema ta... dacă haleşte prea mult curent în varianta portabilă, cu atât mai bine: îl folosesc la mp3player, când stă acasă...

Nu e foarte nehalit. La 16V vrea 120mA, eu zic că e destul de rezonabil. Ce mi-a plăcut la el e că se face extrem de rapid, iar sunetul e incredibil pentru cît e de simplu. Cu cît îi dai tensiune mai mare, cu atît îţi flutură mai rău căştile pe urechi. Personal l-am testat pînă la 32V, dar se încălzeau prea tare BD-urile că nu le-am mai pus şi radiatoare. La 12V poţi ţine mîna pe ei. La 16 cam frig. Fă-l chiar şi de test.
Link spre comentariu

as fi si eu interesat de acelasi lucru ma gindeam la ceva in clasa A poate are cineva o schema buna cu op-amp - gen lm4562 sdaca gasesc ceva interesant o sa postez si eu -apropo - m-am uitat peste schema la asa mult laudatul heed - si este o jucarie de 2 lei - eu vreu sa fac un amplificator alimentat undeva de la +-12 la +-17v cu o putere de pina la 3w . care sa mearga si pe casti de 50 ohm cit si pe cele de peste 300 ohm .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări