slave2anubis Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 M-am gandit sa fac si eu un amplif si vreau sa folosesc ceva mai special si pt asta voi folosii un control al volumului si al BASS,MID,HIGH,BALANCE prin intermediul unui microcontroler inpreuna cu un integrat specializat in plus voi mai pune si un display LCD semi-grafic de 2*16... Pt. asta am nevoie de un pontentiometru digital, care dupa cate observ ii foarte grau de gasit... In fine am deschis topicul pt a auzii parerii si comentarii referitoare la proiect...P.S. Integratul specializat ii TDA7439 Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2007 nime nimica? :smt006 Link spre comentariu
pid Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 "potentiometru digital" hmmm..... mi se pare ca te referi la un encoder care se gaseste relativ usor la un mouse cu scroll mai vechicircuitul ala la care te referi e un circuit de control pe interfata i2c cum sunt si multe altele...problema e cine face partea de comanda a circuitului respectiv.... mai ales sa stie si de encoder.... trebuie cunostinte serioase in microprocesoare..... si munca numai ca aceasta munca se plateste bine shi nu prea ai cum sa o gasesti moca.....deci.. daca stii microprocesoare nu te opreste nimeni sa faci un astfel de proiect........ daca nu nu cred ca o sa-ti dea cineva un proiect de-a gata. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 6, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2007 nici o ploblema cu microcontrolorul pt ca ma ajuta un prieten ff bun ploblema ii ca nu am "potentiometrul digital" adica ceva ce seamana cu un potentiometru rezistiv(adik cu un ax pt sa pot atasa un buton)... Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 6, 2007 Partajează Postat Decembrie 6, 2007 poti folosi un mecanism(cu microcontacte,punti optice) care da un anumit numar de impulsuri pentru o rotaite completa-asa nu mai ai cap de cursatrebuie sa fie 2 asemena contacte,ca sa stie microcontrollerul sensul de rotatiee asemanator cu ce-i intr-un maus cu bila Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 6, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2007 Sincer nu ma prea pricep la microcontroloare dar prietenul meu se pricepe bine de tot... Yo ma gandeam la ceva care cand se roteste intro directie cupleaza pinul pozitl la un alt pin care duce la microcontroler si deci efectuand o secventa 1-0-1-0-1... si la fiecare unu sa mareasca volumul cu o unitate... Link spre comentariu
ole Postat Decembrie 6, 2007 Partajează Postat Decembrie 6, 2007 Daca ai ales TDA7439 nu-ti mai trebuie decat un microcontroler :P. N-ai nevoie de niciun potentiometru digital:Peu am facut un astfel de montaj si sunt multumit:). Am avut insa ceva bataie de cap cu programarea dar pana la urma merge :supz: Multa bafta! Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Decembrie 6, 2007 Partajează Postat Decembrie 6, 2007 pt ole...poti posta, te rog documentatia pt montajul facut de tine?Multumesc. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 7, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Mam gandit la ce a zis Dr.L si cred ca are dreptate ar putea merge cu puntile optice dintrun mouse dar ma gandeam daca pot inlocuii roata aceea perforata cu una mai mare? Si mai intreb daca el ii in stare sa determine directia de rotatie a rotitei? Link spre comentariu
ole Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Vezi intr-un mouse mai vechi. eu tin minte ca am vazut la un mouse rotita de la scroll conectata la un fel de comutator (mecanic,nu optic). Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 10, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2007 mia spus cineva ca exista encodere de cumparat la connex... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum