andiy Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 Daca se poate, pentru cei mai putin cunoscatori, cred ca ar fi util un astfel de dictionar de termeni, care sa fie sticky. Ar urma ca cei interesati sa intrebe despre un anumit termen (in special termenii in alta limba decat romana dau bataie de cap, cel putin in ce ma priveste), iar maestrii sa incerce sa formuleze o definitie, academica sau mai putin. CATHODE FOLLOWER = ? PHASE SPLITTER = ? SMOOTHING CAPS = ? (daca se poate si cu o explicatie scurta) PS: Eu nu strang posturi! Incercam doar sa inteleg un material in limba engleza si pentru ca nu sunt inginer, am cerut sprijinul celor de aici. Daca se considera altfel, va rog sa stergeti acest topic. Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 Nu este repetor catodic? cred ca asa s-ar traduce Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 CATHODE FOLLOWER = REPETOR CATODICSe pare ca am postat in acelasi timp cu Dj_Dog :yawinkle: Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 ma dar prietenu tau googu ce face?? cauta cu gogu, daca nu gasesti intrebi aici, sau topicu asta e asa ca sa strangem posturi? uite la phase splitter primu rezultat cu gogu http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/split.htm si arata si tipurile posibile..... chiar va e greu sa cautati? Link spre comentariu
d2134 Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 CATHODE FOLLOWER = Repetor pe catod. Este un etaj asemanator cu repetorul pe emitor. Se caracterizeaza prin cistig in tensiune usor subunitar (0.85 - 0.9), impedanta de intrare mare si impoedanta de iesire mica.PHASE SPLITTER = Inversor de faza. Este un etaj cu o intrare si doua iesiri. La una din iesiri semnalul este in faza cu semnalul de la intrare iar la cealalta este defazat cu 180 de grade (in antifaza). Poate sa aibe cistig in tensiune sau poate sa aibe cistig subunitar, poate fi cu tuburi sau poate fi un transformator cu secundarul cu priza mediana. Se foloseste inaintea etajelor push-pull. SMOOTING CAPS = Condensator de filtraj. Se refera mai ales la al doilea condensator dintr-o celula CLC sau CRC. Primul Condensator se zice, deobicei, condensator rezervor (Reservoire Caps). Link spre comentariu
andiy Postat Decembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2007 Multumesc d2134. Pe intelesul oricui :smt001 uite la phase splitter primu rezultat cu gogu http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/split.htm si arata si tipurile posibile.....chiar va e greu sa cautati?Ce ma deruteaza in explicatiile lui bonavolta:- nu vad care e totusi diferenta intre varianta Long Tailed Pair si cea Schmidt. Mie mi se pare ca legaturile la triode sunt aceleasi. - de ce la varianta Schmidt zice "Two triodes are mounted in a differential"? Unde e diferentialul, ca nu vad decat o intrare? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 Daca te uiti atent vei vedea ca Long Tailed Pair nu are condensator la intrare , e cu cuplaj direct , iar montajul Schmidt are acest condensator. Din cauza asta e un pic diferita schema pentru Schmidt , fiecare tub are rezistenta de grila pentru a se putea face negativarea corect. Desigur in esenta sunt acelasi lucru , intrarea diferentiala obtinandu-se prin eliminarea condensatorului ce duce la masa din grila triodei a doua , aceea e cea de-a doua intrare. Este foarte asemanator cu un etaj diferential cu tranzistoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum