Vizitator boby-piratu Postat Decembrie 3, 2007 Partajează Postat Decembrie 3, 2007 Sal as dori daca ma poate si pe mine ajuta cineva cu ceva idei eventual scheme pt a putea controla jaluzelele pe verticala si orizontala cu ajutorul a 2 meotorasi ci un microcontroler si controlul intensitatii luminii prin ir. va multumesc mult si astept cu nerabdare ideile voastre :prayer: Link spre comentariu
Vizitator boby-piratu Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 cu lumina am rezolvat-o cat de cat, mi-am luat un kit de la adelaida si cu ceva modificari merge super misto pot controla si intensitatea cu el .dar mai ramane problema cu jaluzelele verticale pe care vreau sa le pot trage, inchide si deschide tot cu ajutorul telecomenzii. dat nus cum sa fac pls ceva scheme ideei eventual ms Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 foloseste schema de comanda de la motorasele de geam electric de la masini, prima de la http://www.niqro.lx.ro/geam.htm apoi iti trebuie o telecomanda care sa comande 2 relee si.. gata Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 si partea mecanica? a reusit cineva sa gaseasca o solutie pentru asa ceva? ma refer pentru jaluzele verticale...si eu as vrea sa fac un astfel de control, de fapt vreo 3-4... si n-am idee cum sa fac partea de mecanica...Aveti vreo idee? Link spre comentariu
Vizitator boby-piratu Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 pai pt partea mecanica ma gandesc ca nu ar fi asa complicat. dar daca poate posta cineva ceva vreo poza cu mecanizmul deja existent pe jaluzea. eu m-am gandit la ceva care sa poata actiona si manual deci ar trebui sa fie intre axul motorului si pinionul care vine pe jaluzea ceva in genul unui satelit. eu momentan nu am jaluzelele si nus exact care e mecanismul deci nu prea pot veni cu mari idei dar in curand o sa incerc sa fac un desen ceva. va multumesc mult pt rasp de pana acum si mai asteptam cu nerabdare alte ideii Link spre comentariu
Vizitator boby-piratu Postat Decembrie 5, 2007 Partajează Postat Decembrie 5, 2007 montajul de sus mi se pare super k acum sa trecem la cel de comanda ir va rog sa imi spuneti daca gresesc sau nu pt comanda a 2 motoare am devoie de un modul de comanda ir pe 4 canale. am vazut ceva la adelaida gata facut, ce parere aveti de montajul respectiv?? http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=514 Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Ce fel de jaluzele ai? Orizontale sau verticale?Motorase gasesti, problema ar fi sa gasesti o solutie pentru a construi ceva cu aspect destul de placul. Link spre comentariu
Vizitator memorx Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 mio placut ideea, tre sa o aplic si eu... :salute: Link spre comentariu
Vizitator g3rula Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 Nu e chiar asa simpla ideea, am incercat si eu ceva, dar... trebuiesc puse microswitchiuri la capetele cursei motorashelor, ca altfel risti sa i-tzi dai mecanismul peste cap... sau sa nefericeshti rotzile dintzate! ;) Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 o varianta de prin anii 60 gasiti la http://www.niqro.lx.ro/perdea.htm Link spre comentariu
Vizitator daniel Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 As avea nevoie de un pic de ajutor pt un proiect din partea unei pers avizate dar nu prin forum si bineinteles contra cost.Rog sa fiu contactat pe adresa mea de mail [email protected] Link spre comentariu
ciup Postat Septembrie 7, 2008 Partajează Postat Septembrie 7, 2008 Si mie mi-a venit aceeasi idee cu automatizarea jaluzelelor si anume cu motorase de la stergatoarele de la o masina.Nu ma pricep prea bine dar m-am gandit astfel:Varianta doar pentru rotirea jaluzelelor:Alimentarea diferentiala comandata de un circuit de temporizare(555 timer banuiesc)comandat de un senzor de lumina (fototranzistor sa zicem)deoarece am vrut rotirea lor in functie de lumina zilei sau a camerei.Astept niste critici sau pareri chair vreau sa aplic ideea asta. Link spre comentariu
Vizitator SANDU Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Cred ca s`ar putea folosi o alarma auto...pt receptor si telecomanda ....sau de la comutatorul asta wirelles http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=3864 pt jaluzele verticale ideea ar fi ca daca ai tine prea mult apasat butonul probabil ca sa`r strica mecanismul, ori motorsul...ar trebui ceva de tipul butonului de volum +/- bafta in contiunare! ...ideea este buna! Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 telcom cu doua relee (pt deschis-inchis) ! se alimenmteaza la 12V si comutatoare limitatoare de cursa.sunt multe variante, depinde cat de performant si complex vrei sa il faci . cu un microcontroler se poate realiza ceva cu adevarat "inteligent"Bafta ! Link spre comentariu
Ally Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 cu lumina am rezolvat-o cat de cat, mi-am luat un kit de la adelaida si cu ceva modificari merge super misto pot controla si intensitatea cu el .dar mai ramane problema cu jaluzelele verticale pe care vreau sa le pot trage, inchide si deschide tot cu ajutorul telecomenzii. dat nus cum sa fac pls ceva scheme ideei eventual msSalut zi-mi si mie despre ce kit e vb ca sunt interesat si eu de chetia asa .Ms. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum