Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stop spate cu condensator de 1f nu stiu sa leg firele la pcb

dumitrumarian

Postări Recomandate

size%5DCine mă poate ajuta sa leg corect stopul spate cu condensator de 1f/5.6v ,la dinam și far.

o sa inserez și imagine cu Pcb

Editat de dumitrumarian
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumitrumarian

5

• validae

2

• Dxxx

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

De la un stop spate cu led bicicleta.are doua diode. Zener pentru stabilizare tensiune in 2 zone,are un led.

Editat de dumitrumarian
Link spre comentariu

Cablajul este de cost redus, nu are insciptionari cu componentele. In acest caz este dificil sa intelegem dintr-o singura poza ce este acolo.

In plus de unde vin firele este incert.

Deci pana nu pui mana tu sa scoti schema (este simplu , nu sunt multe componente) nu vei progresa decat daca cineva are exact acelas PCB si iti face el munca ... ceea ce nu este nici just, nici probabil.

Link spre comentariu

Eu încerc sa montez la un stop de spate aceasta pcb ,masa este la șurub de prindere cadru,vezi gaura din pcb,c.a. de la dinam Intra prin firul albastru,firul negru de la + condesatorului de 1 f 5.6v duce la  led far fata ,avea la -cond.câteva urme de lita de fir.are                                                             doua diode zener,stabilizeaza tensiunea,curentul alternativ de la dinam este convertit                                                        in curent continu pentru leduri.nu știam exact ,o sa încerc sa leg firele după logica de montaj,dacă mai vedeam ceva identic cu pcb din imagine,era sigur.am găsit ceva asemanator in link acesta ,https://www.brix.de/elektrik/toplight-umbau.html

Editat de dumitrumarian
Link spre comentariu
La 28.07.2022 la 12:49, sesebe a spus:

Dinamul scoate direct curent continu. De asta se numeste dinam si nu alternator.

Cel din link este complet diferit.

Dinamul  de bicicleta,scoate numai curent alternativ,încearcă cu un led dacă nu ai multimeter.

Editat de dumitrumarian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări