Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Barete pentru led LG 2015?

rochester21

Postări Recomandate

Va salut, in noaptea asta am ramas din nou fara lumina la televizorul LG model ~2015(LG 32LB550B cred) si vroiam sa stiu daca se mai gasesc "barete" compatibile cu modelul asta. Prima oara a fost reparat pe garantie acum vreo 3 ani(fix acelasi defect), nu sunt impresionat de fiabilitate dar in rest m-am impacat bine cu el. 

As putea sa dau 7-800 lei si sa iau unul nou, dar imi plac culorile si sunetul acestui model si nu vreau sa particip din nou la "loteria televizoarelor". Prea multe modele, prea multa bataie de cap. Nu vreau nici diagonala mai mare sau internet, sunt de moda veche. Prefer sa-l repar daca e posibil. 

PS. Sunt in Galati, daca e vreun depanator din zona activ aici ma poate contacta prin mesaj. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rochester21

6

• misuraelectronic

4

• modoran

1

• Budreala Radu

1

Multumesc pentru link... ar trebui probabil sa deschid televizorul si sa verific ce tip de baretele sunt acolo inainte sa comand de undeva :scarpin

Link spre comentariu

Pai vrei sa-lm repari singur sau cauti atelier sa o faca pentru tine ?   Mai ai nevoie si de banda termica daca vrei sa o faci singur, presupun ca nu ai deja. Iar daca te duci la atelier nu trebuie sa cumperi nimic.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, rochester21 a spus:

Multumesc pentru link... ar trebui probabil sa deschid televizorul si sa verific ce tip de baretele sunt acolo inainte sa comand de undeva :scarpin

nu  este  nevoie  sa-l  desfaci  delok ...daca  esti  101%  ca  ai  in  posesie  32lb550b  ,  atunci  ai  in  burta  aparatului  un  set  absolut  banal  de  3 x6  leduri , cu  ledurile  la  6 volti ... garantat  Vanghelie  ...se  gaseste  setul  peste  tot , indeed ...

ceea  ce  nu  iti  spune  nimeni  este  ca  se  gasesc  pe  piata  din  RSR  mai  multe  calitati  ... daca  vei  pune  panarame  ieftine ,  te  vor  tine  putin  si  vei  ajunge  iar  sa-l  desfaci ... daca  pui  LG  curate  de  la  mama  lor ,  o  sa  te  tina  la  fel  ca  si  cele  noi , atunci  cind  ai  cumparat  aparatul  nou  din  magazin ... e  drept  ca  sint  un  pik  mai  scumpe ... dar  merita  daca  tii  cu  adevarat  la  acest  aparat  si  vrei  sa  te  mai  slujeasca  inca  ...:rzb

Link spre comentariu

la  32lb5610  ai   absolut  aceleasi  barete  ca  si  la  32lb550b  ...

la  zutech  ca  si  la  mivarom  gasesti  baretele  din  categoria  celor  ieftine ... mai  citeste  inca  o  data  ceea  ce  am  scris  eu  in  penultima  postare ...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, rochester21 a spus:

Am retinut mesajul, dar eu nu stiu cum sa fac diferenta dintre baretele bune si alea proaste, as ghici ca LG nu mai produce piese pentru acest model iar alea marcate "LG" ar putea fi contrafacute, ca si bateriile si alte nimicuri. 

Nu sunt electronist, nu ma pricep. 

Bine macar ca se gasesc la vanzare, fie si proaste. 

https://bareteled.ro/lg/barete-led-tv-led-32-inch-6-led-lg-set-3-bucati-hq

Alta calitate? 

Editat de rochester21
Link spre comentariu

nope ,  tot  un  drac  ... setul  de  barete  LG  curate  costa  138 de ron  in  Germany  ... la  asta  adaugi  transportul  plus  partea  vinzatorului ...asa  ca ...banuiesc  ca  ar  iesi  pe  la  200 de  ron  ...plus  minus  ceva  ron ...depinde  de  magazin ...

Link spre comentariu

La Domnul Badila se gasesc bune, am cumparat penru un tv LG anul trecut barete si merg struna si acum

LG Innotek DRT3.0 32''
6916L-2223A, 6916L-2224A
set 3 barete x 6 leduri la 6V, 2A+1B,
32LB550B, 32LB5610, 32LF580V, 32LF592U

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
La 27.07.2022 la 14:48, Florinel TV a spus:

La Domnul Badila se gasesc bune, am cumparat penru un tv LG anul trecut barete si merg struna si acum

LG Innotek DRT3.0 32''
6916L-2223A, 6916L-2224A
set 3 barete x 6 leduri la 6V, 2A+1B,
32LB550B, 32LB5610, 32LF580V, 32LF592U

De-astea am cumparat si eu... Suport de aluminiu. 

Am platit 135 pentru barete si 155 montajul la domiciliu. 

Vreau sa spun ca acum imaginea e mai luminoasa ca inainte de reparatie, iar lumina e mai uniforma. 

Cat o sa tina nu se stie, dar depanatorul spunea ceva de 5 ani. Eu i-am zis ca daca tine macar un an sunt impacat. 

Deocamdata ma bucur de imaginea mai buna si de faptul ca n-a trebuit sa caut alt televizor. 

Multumesc contributorilor la topic, fara ei ma descurcam mai greu pentru ca nu stiam ce sa caut. 

Editat de rochester21
Link spre comentariu
Acum 5 ore, rochester21 a spus:

Cat o sa tina nu se stie, dar depanatorul spunea ceva de 5 ani.

depanatorul  nu  ti-a  precizat  si  in  ce  conditii  se intimpla asta  ? ... gindeste-te  logic ...daca  l-ai  cumparat  de  nou  din  magazin  in 2015 , atunci  a  avut  barete  LG  originale  made in KOREA  in  burta  tv-ului  si  abia  daca  te-au  tinut  4 ani  ...darmite  acum , cind   ai  montat  barete LG  ne-originale ...cum  naiba  crezi  ca  te  vor  tine  astea  de  acum  5 ani  ?  

aaaa...stii  cum  e  posibila  in  mod  real  faza  cu  5  ani  ?  da-i  tu  backlight-ul  sa  fie  cam  la  50%  si  te  uiti  asa  la  el  de-acum  incolo ...si  atunci  DA , poti  trage  nadajde  ca  vor  tine baretele   5 ani  ...ne  referim  aici  strict  la  barete , pt  ca  tv-ul  se  mai  poate  defecta  si  din  alte  cauze ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Cea mai mare greşeală făcută de utilizatori e să pună tv-ul cu ecranul spre o fereastră cu vedere la soare.Astfel imaginea se vede foarte slab şi tendinţa naturală e să compenseze dând iluminatul la 100%, cu scăderea drastică a vieţii ledurilor.Acum vreo două luni mi-a venit un cunoscut cu un tv Samsung Smart de mari dimensiuni, cu baretele scrum şi dispersorul de lumină parţial topit şi afumat.În condiţiile în care tv-ul deabia ce ieşise din garanţie...

L-am întrebat cum are tv-ul aşezat în cameră.Mi-a spus că e pus lângă o fereastră mare ce are vedere la răsărit şi în unghi de 90 de grade faţă de ea.Practic lumina cădea direct pe ecranul tv şi iluminatul era bineînţeles la 100%. I-am spus să pună pe cât posibil tv-ul cu spatele la fereastră sau să pună storuri, ori să tragă jaluzelele pe lumină puternică ziua.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pai eu am inteles pana la urma si efectele luminozitatii ecranului asupra solicitarilor(termice) asupra batetelor si am reglat lumina de fond la 60%. Incaperea e intunecoasa. 

Am inteles de asemeni ca baretele noi vin pe suport de aluminiu nu plastic ca la originale, deci ar trebui sa disipeze caldura mai usor. 

Cat despre durata lor efectiva de viata, daca tin 24 de luni sunt multumit. 

Un sony trinitron de pe vremuri tinea si 20 de ani, de la astea noi nu am mari sperante indiferent de pret. Macar sa se vada bine! 

Topic-ul asta e plin de ponturi utile, multumesc din nou pentru mesaje. 

Editat de rochester21
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări