Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema programator - Postal 2

Florin27

Postări Recomandate

Buna seara,

Incerc sa programez o memorie 25Q32 cu programatorul luat de aici de pe forum acum cativa ani cu softul Postal 2.

De citit, citeste memoria fara probleme, pot extrage dump din ea.

Dar daca dau sa scriu un alt dump, am incercat si pe Windows 10 si pe Windows 11, toate combinatiile de setari ale programului, diferite dump-uri, 3 memorii ( si deja scrise si una goala ) si primesc aceleasi erori ( ca in poza de mai jos ).

Stie cineva de unde este problema ?

Mai jos poza cu programatorul si cu erorile pe care le primesc..

Va multumesc !

20220725-205036.jpg

Postal.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

5

• Florin27

5

• gabiz_ro

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand este Postal 3 , si in al doilea rand se pune Jumper-ul pe tensiunea de 3,3V nu pe 5V, apoi intra in setari sa vad ce este acolo bifat

Link spre comentariu

Din pacate face exact la fel. :(

Eu am un adaptor pentru memorii SMD cu picioare pentru chip capsula mare, memoria este lipita bine pe adaptor, nu exista scurt intre picioarele acesteia.

Mai trebuie vreun condensator adaugat sau altceva ? Mai citisem pe internet si de treaba asta. Mai jos poza, adaptorul este oarecum improvizat pentru ca s-au exfoliat pad-urile de pe placa acestuia si nu am cleste SOIC 8.

Sa fie programatorul defect ? Sa fie din cauza ca am avut jumper-ul pe 5V si sa se fi deteriorat memoria ?

20220725-221639-1.jpg

Editat de Florin27
Link spre comentariu

Nu cred ca memoria sa defectat din cauza tensiuni, memoria se alimenteaza pana la 5,5v, incearca cu alta memorie spi, daca face la fel atunci incearca pe un pc sau laptop cu windows 7 sau xp, poate nu vrea cu windows mai mare de 7

Link spre comentariu

Am intalnit doar memorii defecte, pana acum.

Apareau erori la stergere sau verificare,cel mai des la acceasi adresa.

Memoria este detectata corect?

Vezi ce afiseaza la status si la version.

Link spre comentariu

Da memoria este defecta, ia are 4194304 si programatorul a sters din ia doar 79680

seteaza exact ca in poza de mai jos ca sa mearga acest programator corect

Capture.jpg

Link spre comentariu

Bună ziua,

Îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat.

Memoria se șterge în totalitate, acolo amânasem eu procesul pentru ca oricum după ștergere apărea aceeași eroare.

1.jpg

3.png

2.jpg

4.png

Pana la urma mi-am comandat un alt programator CH341A dar totuși dacă știe cineva rezolvarea as fi recunoscător. Cred ca totuși s-a defectat între timp.

Mulțumesc.

Link spre comentariu

Din ce apare acolo pare memorie defecta sau nu o detecteaza,ceva scurt intre pini sau programator defect.

Poti testa cu alta memorie.

Link spre comentariu

Revin cu update: se pare ca și memoria noua a fost defecta, am încercat cu încă una și a funcționat.

Va mulțumesc foarte mult și îmi cer scuze de deranj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări