Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

trafo toroidal

Postări Recomandate

salut all...am si eu o problema...vreau sami fac un trafo de alimentare toroidal de 500W cu secund. simetric...am acest miez de fier de la un motor electric cu sectiunea miezului de 528 mm2.vreau sa am in secundar 2x50 V si 10A...ce bobina sa folosesc pe secundar si primar?pe secundar merge sarma de lumina de 1,5mm cu izolatie PVC?mentionez ca vreau sal folosesc la un amplif audio...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pana inveti cum sta treaba cu transformatoarele,cauta-l pe userul shambala si cumpara un traf toroidadal gata facut.

Daca vrei sa-l faci tu ia un pachet de tole E+I model E20 sau mai mare ,care sa aiba minim 7-8 cm patrati ,dupa ce-l bobinezi cu sarma de cupru emailata ,nu in izolatie de plastic,pui tolele intresasute,nu I de-o parte si E de-o parte.Daca vrei sa-ti iasa cat mai plat folosesti numai tole E puse cap in cap,dar iti trebuiesc mai multe ,ca sa ai tot 7-8 cm patrati(suprafata care intra in interior,limba E-ului,numai asta se ia in calcul )acest traf numai E-uri trebuie sa-l strangi foarte bine,sa nu ai pierderi la imbinare.Mult spor la munca,trafurile nu se realizeaza prea usor,un calcul gresit duce la distrugere (scurt si foc)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări