boku Postat Decembrie 2, 2007 Partajează Postat Decembrie 2, 2007 salut all...am si eu o problema...vreau sami fac un trafo de alimentare toroidal de 500W cu secund. simetric...am acest miez de fier de la un motor electric cu sectiunea miezului de 528 mm2.vreau sa am in secundar 2x50 V si 10A...ce bobina sa folosesc pe secundar si primar?pe secundar merge sarma de lumina de 1,5mm cu izolatie PVC?mentionez ca vreau sal folosesc la un amplif audio... Link spre comentariu
boku Postat Decembrie 2, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2007 nu ma ajuta nimeni?va rog...!!!!! :prayer: Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2007 Partajează Postat Decembrie 2, 2007 Altceva nu ai gasit sa bobinezi? Cauta tole E+I de tip E20 cam 6cm grosime pachetul (poate fi si mai mult, cu atit mai bine). NU SE FOLOSESTE SIRMA CU IZOLATIE PVC LA TRAFO. Link spre comentariu
tiristor Postat Decembrie 2, 2007 Partajează Postat Decembrie 2, 2007 Daca ai masurat corect atunci primarul il bobinezi cu conductor de fi 0,8-0,95 iar secundarul cu 1,5.Nr de spire se calculeaza inpartind 50 la sectiune.Deci ar veni 50/52== 0,99spire /V.nu folosi decat cuptu email. :supz: Link spre comentariu
boku Postat Decembrie 2, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2007 am tole E+I dimensiunea necesara,dar ma deranjeaza dimensiunea prea mare...pana la urma merge miezul asta toroidal? Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 2, 2007 Partajează Postat Decembrie 2, 2007 eu unul, sunt bâta la toroidale, dar n-aş bobina ceva pe "miezul" ăsta nici dacă aş şti că e destinat celui mai mare duşman al meu!!!! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 3, 2007 Partajează Postat Decembrie 3, 2007 Mor de curiozitate sa vad ce iese. :smt003 Link spre comentariu
boku Postat Decembrie 3, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2007 ok...o sa incerc..chiar dak voi da bani de pomana :yawinkle: Link spre comentariu
djd2 Postat Decembrie 3, 2007 Partajează Postat Decembrie 3, 2007 Pana inveti cum sta treaba cu transformatoarele,cauta-l pe userul shambala si cumpara un traf toroidadal gata facut. Daca vrei sa-l faci tu ia un pachet de tole E+I model E20 sau mai mare ,care sa aiba minim 7-8 cm patrati ,dupa ce-l bobinezi cu sarma de cupru emailata ,nu in izolatie de plastic,pui tolele intresasute,nu I de-o parte si E de-o parte.Daca vrei sa-ti iasa cat mai plat folosesti numai tole E puse cap in cap,dar iti trebuiesc mai multe ,ca sa ai tot 7-8 cm patrati(suprafata care intra in interior,limba E-ului,numai asta se ia in calcul )acest traf numai E-uri trebuie sa-l strangi foarte bine,sa nu ai pierderi la imbinare.Mult spor la munca,trafurile nu se realizeaza prea usor,un calcul gresit duce la distrugere (scurt si foc) Link spre comentariu
boku Postat Decembrie 4, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2007 mie imi trebuie o putere de 500W...intr-un tabel gasesc o sectiune de 15cmp pt 350W...asta e problema...deci pt 500W e prea mic 7-8cmpcum pot sa invat ceva daca peste tot e diferit?cine ma lamureste si pe mine? Link spre comentariu
djd2 Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 scuze am gresit cand am spus7-8 cm patrati,este 7-8 cm grosimea pachetului de tole...pt 500W trebuie sa ai peste 20cm patrati si o fereastra de bobinaj destul de mare Link spre comentariu
boku Postat Decembrie 4, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2007 am gas un traf de la un radio pe lampi...e destul de mare...il voi masura si te voi anunta :yawinkle: Link spre comentariu
boku Postat Decembrie 4, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2007 stiti de unde pot face roste de miez de fier pt traf toroidal,pe care sa-l bobinez ulterior?in ce aparate s-ar gasi asa ceva? Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 4, 2007 Partajează Postat Decembrie 4, 2007 Da' de ce nu ţi-l cumperi gata făcut? Vrei să ai satisfacţia că e făcut de tine sau doar să experimentezi? Link spre comentariu
boku Postat Decembrie 4, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2007 ca e facut de mine...dar si sa experimentez pe trafo toroidale...cu tole E+I am mai facut Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum