Octavian95 Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 Salutare dragi electroniști! A trecut ceva timp de când am mai reușit să intru pe ELFORUM... Viața de zi cu zi și timpul liber tot mai limitat m-au sabotat. Să trecem la subiect: se dă un TV vintage, cu tuburi, rusesc. Un Rubin 102 (nu știu dacă e B sau prima variantă) pe care am început să îl recondiționez. Am făcut progrese, si acum merge aproape totul: partea de sunet, partea radio, dar la partea video... nu deschide decât umpic pe verticală, și cu dungi în partea de sus. Ce să fie oare? E prima dată când mă bag la un aparat cu tuburi (am mai reparat în trecut, dar cu tranzistoare/integrate). Ce am observat, e că sunt vreo 2 tuburi înlocuite cu echivalente. Și ce am observat și mai ciudat e ca nu corespunde schema cu realitatea (l-am primit cu tot cu cartea tehnică originală în rusă și cu schema) Nu cunosc o boabă de rusă. Ca aparatură disponibilă momentan, am un multimetru digital ce include și capacitor, și unul analogic. Am și mai multe tuburi din alte TV-uri, în caz că trebuie schimbat vreunul. Judecând după pozele atașate, cu ce să încep? (am mai verificat eu vizual și cu aparatul una-alta prin el, dar la o primă privire pare ok... dar evident nu e) Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 (editat) Daca ar fi fost decît o linie , nu ar fi funcționat osc. cadre , dar este desfășurat puțin , deci conzii din baleiajul cadre.Schimbă tot ce este cond în cadre. În primul rînd electrolitici. Editat Iulie 18, 2022 de Nostalgic Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Iulie 19, 2022 Partajează Postat Iulie 19, 2022 Pare a baleia în parte de sus, neapărat schema coparata cu ce este "pe teren" măsurători în zona tubului final cadre și cum a spus colegul înlocuit cond, cu aceeași cap și tens. Acum 1 minut, ovidiu grigore a spus: Pare a baleia în parte de sus, neapărat schema coparata cu ce este "pe teren" măsurători în zona tubului final cadre și cum a spus colegul înlocuit cond, cu aceeași cap și tens. Atenție și la semireglabili pt reg dim lin și ampl care știu ca sunt niste potentiometri Link spre comentariu
deneinvins Postat Iulie 20, 2022 Partajează Postat Iulie 20, 2022 Pe lîngă cele arătate mai sus, verificați și : - tensiunea de alimentare a etajului de cadre; posibil defect în alimentare (cel mai des condensatorii de filtraj) ; - starea tuburilor 6P18P și 6N1P; - starea celor două transformatoare (din oscilator 794.023 și de cuplaj a deflexiei 739.001); - starea bobinei de deflexie; - cuplaje parazite, contacte oxidate, starea soclurilor și altele. Liniaritatea de sus, de cele mai multe ori se produce cînd reglajele sînt incorecte, tuburile sînt epuizate, transformatorul oscilator cu spire în scurt sau izolație compromisă (mai rar), condensatori sau rezistori devalorizați (mai ales în DDF) și altele. Pentru alte detalii, mesaj prin MP. Link spre comentariu
florinmar Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 Buna seara am aceași probkema cu rubin 102 la mine e doar o linie subțire plus că nu am am sunet deloc am găsit o rezistenta de 2.2m arsa am înlocuit plus cele două filtraje depe b.v și nimic schimbat as dori sfaturi ce săi mai fac sa funcționeze corect Link spre comentariu
iuliantv Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 (editat) pai daca e linie ,nu lucreaza oscilatorul ,si cu ceva ,,noroc,, e o ,,lamputa,, de cadre dusa Editat Noiembrie 28, 2024 de iuliantv Link spre comentariu
florinmar Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 Am sa schimb și lămpile sa vad ce spune și revin Link spre comentariu
florinmar Postat Decembrie 11, 2024 Partajează Postat Decembrie 11, 2024 La 28.11.2024 la 9:47, florinmar a spus: Am sa schimb și lămpile sa vad ce spune și revin Am schimbat tuburile tot degeaba am sa verific tot ce tine de șasiu Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2024 Partajează Postat Decembrie 11, 2024 La vechimea lui, crezi că electroliticii mai sunt pe treaba lor ? Și nu doar la cadre.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum