felippe Postat Iulie 17, 2022 Partajează Postat Iulie 17, 2022 Salutare tuturor, Intr-o cutie cu vechituri am gasit un casetofon portabil Philips D6340. Din pacate, acum cine stie cati ani, inainte de a fi stocat, nu i-au fost scoase bateriile (4x R14). Bineinteles ca acestea au "curs" si substantele chimice au "atacat" placa si unele componente. Cu exceptia unei crapaturi minore in carcasa si a unei balamale rupte acapacului compartimentului casetei, partea mecanica pare in buna stare de functionare (probabil cureaua va trebui inlocuita). Intrebarea mea catre comunitate este: uitandu-va la fotografiile atasate, merita efortul de a reconditiona placa de baza? Daca da, ce optiuni am pentru a curata-o? Numai bine, Valentin Imagine-1 Imagine-2 Imagine-3 Am incercat sa folosesc butonul "Insereaza imagine din URL" dar se pare ca optiunea nu functioneaza - nu am primit niciun mesaj de eroare, doar campul cu link-ul s-a colorat in rosu. â Link spre comentariu
validae Postat Iulie 17, 2022 Partajează Postat Iulie 17, 2022 Am editat eu postarea, ca imaginile să apară direct, era suficient să dai click dreapta pe fiecare imagine de pe site-ul de găzduire şi să alegi ,,Copiază imaginea,, apoi să dai ,,Lipeşte,, în topic. Se poate remedia placa prin spălare cu alcool şi curăţarea traseelor afectate cu şmirghel fin ca să depistezi pe cele eventual întrerupte.Acelea se pot remedia prin cositorirea peste ele a unui fir de cupru din cabluri liţate.Mufele afectate se pot curăţa mecanic cu un briceag fin, insistând mai ales pe zona de contact dintre lamele. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 17, 2022 Partajează Postat Iulie 17, 2022 (editat) Tot ce se vede in poze e corodat de ploaie rezultand oxid verde cu intreruperi de cablaj si foarte important distrugerea contactelor mecanice...., intrebarea e urmatoarea: in Anglia se practica asa ceva ?!, intreb ca nu am fost niciodata in UK Editat Iulie 17, 2022 de Costica Tv Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 17, 2022 Partajează Postat Iulie 17, 2022 Da! si in UK electronicele lasate in ploaie se corodeaza! Link spre comentariu
felippe Postat Iulie 17, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2022 Acum 4 ore, validae a spus: [...] Se poate remedia placa prin spălare cu alcool şi curăţarea traseelor afectate cu şmirghel fin ca să depistezi pe cele eventual întrerupte.Acelea se pot remedia prin cositorirea peste ele a unui fir de cupru din cabluri liţate. [...] Multumesc, @validae. Voi incerca sa curat placa - voi vedea cu ce succes. Acum 23 minute, Costica Tv a spus: Tot ce se vede in poze e corodat de ploaie rezultand oxid verde cu intreruperi de cablaj si foarte important distrugerea contactelor mecanice...., intrebarea e urmatoarea: in Anglia se practica asa ceva ?!, intreb ca nu am fost niciodata in UK Prin intrebarea "in Anglia se practica asa ceva?!", te referi la ploaie? Daca da, raspunsul este "da, ploua mai mult decat in Romania". Link spre comentariu
validae Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 Ce mi se pare ciudat la acel casetofon, e numărul mare de mufe....nu înţeleg la ce trebuiau atâtea.O să caut casetofonul pe net ca să mă lămuresc...doar de curiozitate. Edit: M-am lămurit. De la stânga la dreapta sunt Remote, Microphone, Line Input, Line output. Erau alte vremuri....eu mă aşteptam la maxim două mufe, microfon şi cască. Mufele audio se pot înlocui cu unele RCA moderne, dacă nu se pot restaura.Deşi cred că ţinute un timp în acid citric (sare de lămâie) s-ar duce oxizii de pe ele.Sau ceva spray de curăţare... Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 Acum 7 ore, felippe a spus: Multumesc, @validae. Voi incerca sa curat placa - voi vedea cu ce succes. Prin intrebarea "in Anglia se practica asa ceva?!", te referi la ploaie? Daca da, raspunsul este "da, ploua mai mult decat in Romania". Asta nu e un raspuns ok, tu nu vezi ca placa ta e la capitolul "RESTAURARI", gasesti pe youtube asa ceva daca esti baiat destept si stii sa cauti............. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 E chiar asa valoroasa vechitura aia încât sa merite efortul unei restaurari? Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 Acum 6 minute, franzm a spus: E chiar asa valoroasa vechitura aia încât sa merite efortul unei restaurari? Bineinteles ca nu merita, probabil ca e ceva sentimental. dar chiar si asa cumpara altul functional la o adica...... Link spre comentariu
felippe Postat Iulie 18, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2022 (editat) Acum 7 ore, Costica Tv a spus: Asta nu e un raspuns ok, tu nu vezi ca placa ta e la capitolul "RESTAURARI" [...] La asa intrebare, asa raspuns... Citat gasesti pe youtube asa ceva daca esti baiat destept si stii sa cauti............. Acum 6 ore, Costica Tv a spus: Bineinteles ca nu merita, probabil ca e ceva sentimental. dar chiar si asa cumpara altul functional la o adica...... Unii gasesc placere in a cumpara orice obiect de care au nevoie. Pentru altii, pasiunea este de a repara lucruri vechi, avand si beneficiul de a fi "prietenosi cu mediul". Cum gradul meu de "desteptaciune" nu se ridica la nivelul vostru, va las pe voi doi sa deduceti din care categorie faceti voi parte si din care cateogrie fac eu parte. Editat Iulie 18, 2022 de felippe corectare cuvant Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum