Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am zgariat LCD-ul, se poate repara cumva?

Vizitator tranzistor21

Postări Recomandate

Vizitator tranzistor21

Lucrand caateva chestii pe langa monitiru lcd cu o masina de gaurit cu acumulatori , punaud-o incorect a cazut si burghiu a atins ecranu. Zgarietura este cam de 1.5 cm , se poate repara cumva.Nu a murit nici un pixel

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• matzah

5

• Bercu Giuliano

4

• MifTy

3

• rimache

2

Top autori în acest subiect

dupa cate stiu eu(s-ar putea sa ma insel)peste lcd este o folie de protectie din plastic care se poate schimba(mai greu dar se poate),o solutie ar fi folia care se pune pe geamurile auto.bafta

Link spre comentariu

hehe, lucrez in service si mai am de aface cu de-astea. In primul rand cauta daca monitorul tau e facut pe tehnologia "crystal brite" sau "ultra brite" etc sau ceva similar. Cele mai noi sunt facute asa. Le poti recunoaste fiind mai lucioase si aparand ca si cum ar fi acoperite cu o folie lucioasa. De asemeni, cu monitorul inchis, poti sa-ti vezi reflexia ta in el ceva de genu ca o oglinda. Daca s-a zgariat, sunt putine variante. Acea pasta nu merge decat pentru zgarieturi foaaarte micute. Daca a ta e mai adanca nu prea cred ca o sa aiba efect. Nu recomand varianta cu datul foliei jos pentru ca practic va trebui sa desfaci tot panoul lcd iar inlocuind-o cu altceva, ecranul isi va pierde cu siguranta din claritate si contrast. Acea folie nu e o simpla chestie de protectie. Pe de alta parte daca e un model mai vechi, nu cunosc cam nici o varianta prin care sa-l poti salva de zgarieturi. Nu e nimic de schimbat, iar cu paste si geluri sau alte dracovenii, in nici un caz nu merge la astea. Materialul din care sunt facute este mult mai dur, astea in general se zgarie greu, dar odata zgariate nu prea stiu vreo varianta prin care sa mearga scoase aceste zgarieturi.Parerea mea, e o risipa de timp cu pasta aceea. Am si eu acasa cateva neamuri, si tot frec cu ea de niste ani ecrane de telefoane, panouri tft si pda-uri fara sa fiu prea multumit de rezultate.

Link spre comentariu

atunci datii omului o solutie...buna rea hotaraste el...eu unul nu cred in pastele si alifiile minune si nici in tiganiile(cum am propus eu) tipic romanesti....si pana la urma cred ca gogu ii poate oferi o varianta de cumparare a foliei respective in varianta originala....forumul e pt a cauta solutii alternative si sfaturi...inca o data bafta

Link spre comentariu

Din modul de functionate al lcd-ului , prin polarizarea luminii cu ajutorul acelor folii dupa fata si spatele lcd-ului, nu ai sa reusesti sa repari doar aplicand o simpla folie de geam. ( incercati sa deslipiti de curiozitate o folie dupa un lcd banal si rotit-o la 90 grade, si vedeti ce se intampla).Bulele dintre folii le poti scoate stropind cu apa inainte de aplicare , folia de plastic, ( asa cum se monteaza si pe geamurile masinilor , foliile ).

Link spre comentariu

filtrele de polarizare sunt in spatele panoului din ce stiam. ele asigura dispersia uniforma a luminii date de acel tub (tuburi) fluorescente. Partea frontala are rol in corectia unor lungimi de unda generate de alterarea formei generale a luminii albe la trecerea prin panoul TFT si marirea contrastului si unor aspecte cromatica ale ecranului. Tehnologiile de fabricare difera insa la monitoarele normale LCD (fara true brite, cristal clear etc etc) e imposibil de schimbat acel "geam" "folie" sau cum ii ziceti de la suprafata. La cele cristal clear exista intr-adevar o folie separata aplicata peste display-ul propriuzis insa demontarea ei implica desfacerea panoului lcd propriuzis, chestie la care nu stiu cati s-ar baga. ca sa lamurim problema.. pastele si alifiile pur si simplu nu merg. Regula de baza e simpla, daca se vede cu ochiul liber in mod normal, daca se simte la mana zgarietura nici o pasta/alifie n-o sa o scoata. Nu dati bani pe astfel de remedii, am incercat si eu in trecut dar n-am fost deloc multumit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări