Craciun Postat Iulie 22, 2022 Partajează Postat Iulie 22, 2022 Salut, Ai putea sa incerci sa comanzi direct un electromagnet la 220V dintr-o priza programabila, fara alte artificii. BR/Daniel Link spre comentariu
Marius Dragomir Postat Iulie 22, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2022 Acum 14 minute, Craciun a spus: Salut, Ai putea sa incerci sa comanzi direct un electromagnet la 220V dintr-o priza programabila, fara alte artificii. BR/Daniel 220 la pasari si animale nu prea agreez. Scuze. Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 22, 2022 Partajează Postat Iulie 22, 2022 (editat) OK, atunci fa o combinatie si pui un electromagnet de 12sau 24V care nu e periculos la animale, dar in acest caz priza programabila va trebui sa comande intai un releu si apoi prin contactele releului alimentezi cu 12V ,sa zicem ,electromagnetul. BR/Daniel Editat Iulie 22, 2022 de Craciun Link spre comentariu
Marius Dragomir Postat Iulie 23, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2022 Acum 14 ore, Craciun a spus: OK, atunci fa o combinatie si pui un electromagnet de 12sau 24V care nu e periculos la animale, dar in acest caz priza programabila va trebui sa comande intai un releu si apoi prin contactele releului alimentezi cu 12V ,sa zicem ,electromagnetul. BR/Daniel Domnule Craciun, va respect pentru idee, dar experienta de trait la țară imi spune ca lucrurile trebuie să fie solid confecționate. Electromagnetul nu prea isi face treaba, consumă mult in sarcină. E pentru oras. Motorul cu reductor si cremaliera cu pinion sunt sfinte. Daca motorul e la tensiune mică, 6-12-24 vcc, e si mai bun. Un panou fotovoltaic, un regulator si un acumulator de 10 A, dau suficientă energie, apx 120 watts pentru automatizările din spatiul destinat animalelor mici sau pasarilor. Restul, asamblarea lor, rămâne o joacă pentru un gospodar. Multumesc mult pentru intervenție. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 (editat) Dragii miei profesori doctori injineri! Omul are nevoie de un banal inversor cu una bucata tranzistor npn de ţîcnal mic, AKA BC oarecare, cu un rezistor pull-up în colector (ca. 10k) si un rezistor de limitare a curentului de baza (max. 1k). La iesirea modulului de ceas se pune un rezistor pull-down (tot ca. 10k). Adica, în locul operationalului de aici, se pune tranzistorul si rezistoarele mentionate. Modulul de ceas se alimenteaza din cei 5 sau 12V ai modulului de releu printr-un stabilizator parametric simplu, format din doua diode 1N400x si un rezistor. Modulul de ceas este realizat fie în tehnologie MOS fie I²L si suporta fara probleme cei maxim 1,5V pe care-i ofera stabilizatorul. Nu sunt necesari 1,20000V ±10µV la 10ppm. Ma mira totusi faptul ca nu s-a ajuns înca la ceva cu sapte Arduino, ceas atomic si referinta de trensiune Josephson. @Marius DragomirPe ce domeniu este pus multimetrul în poza asta? La ce tensiune si din ce sursa ati alimentat modulul de ceas în momentul masurarii? Editat Iulie 23, 2022 de franzm Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 Franzy.Adevăr scriseşi...Din capul locului nu e precizată necesitatea închiderii şi deschiderii coteţului!Intră găinile singure în coteţ?Atunci ar merge "automatizarea" asta...Când aveam găini la ţară trebuia să le "huşuiesc" seara.Deci şi închisul şi deschisul se făcea manual. Hai să zic că seara le-ai băga tu şi dimineaţa ar merge să se deschidă automat uşa... Am văzut şi găini ţinute în curte,înainte de iarnă,fără coteţ!Ale naibii zburau toate într-un copac şi dormeau acolo!! Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 @BRANCA Cum naiba nu a specificat necesitatea deschiderii şi închiderii uşii ? Chiar din prima postare specificat asta....probabil ai citit de la mijlocul topicului. Unele găini intră şi singure seara în coteţ, nu trebuie să le iei cu biciul....depinde cum le înveţi. Referitor la poza cu multimetrul, acum că a intervenit @franzm m-am uitat şi eu mai atent. Cum multimetrul pare setat pe domeniul de tensiune de 10Vc.c. acul indică o tensiune de 3,4 V !!! Eu am luat de bun rezultatul pus de iniţiator (1,2V), chiar dacă a specificat din start că-i începător, dar acolo ceva e greşit rău. Prima dată am crezut că multimetrul are şi un domeniu de 3Vc.c şi acul ar fi indicat corect aşa. Dar fiind un multimetru ieftin de buzunar, cel mai mic domeniu e de 10V. De la o alimentare a ceasului cu 1,2-1,5V nu avea cum ieşi un semnal de 3,4V. Deci cred că poza e de la o altă măsurătoare, fiindcă o alimentare cu direct 5V ar fi ars rapid cipul... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 Acum 7 ore, franzm a spus: Omul are nevoie de un banal inversor cu una bucata tranzistor npn de ţîcnal mic, AKA BC oarecare, cu un rezistor pull-up în colector (ca. 10k) si un rezistor de limitare a curentului de baza (max. 1k). Exact asta era ideea daca masura ce am cerut in ultimele mele postari. Ma asteptam sa obtina cel putin 0.6-0.7V inainte sa propun ceva. Asa ca solutia asta era in plan, insa nu venise timpul. Legat de folosirea unui Arduino... daca il faceam pentru mine nici nu stateam sa ma gandesc. Dar, un prapadit de controller cu 8 pini facea toata treaba, nu ditai placa de Arduino. Evident, puneam un servomotor acolo si stiam exact unde se opreste usa cotetului fara alte nspe limitatoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 (editat) Acum 8 minute, Mircea a spus: Dar, un prapadit de controller cu 8 pini facea toata treaba, nu ditai placa de Arduino. Poate necesită mai multi pini. Eventual numărate găinile la iesire că să stii la cate te astepti să intre. Si abia apoi sa inchizi poarta. Eventual un alt pin folosit pentru o alarma in momentul cand poarta a decapitat una cu mersul mai legănat. Editat Iulie 23, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 (editat) Să înţeleg că are găini "dresate"?Posibil să fie aşa,dar până la urmă care-i "bişa" automatizării?Doar stai acolo şi poţi închide şi deschide.Cu ocazia asta mai vezi şi cum se prezintă fizic găinile.Dacă n-ai sta apare problema automatizării hrănirii... Din experienţa personală şi din ce am văzut la alţii preferabil ca animalele,păsările,să fie supravegheate zilnic. Editat Iulie 23, 2022 de BRANCA Link spre comentariu
Marius Dragomir Postat Iulie 23, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2022 Acum 12 ore, franzm a spus: Dragii miei profesori doctori injineri! Omul are nevoie de un banal inversor cu una bucata tranzistor npn de ţîcnal mic, AKA BC oarecare, cu un rezistor pull-up în colector (ca. 10k) si un rezistor de limitare a curentului de baza (max. 1k). La iesirea modulului de ceas se pune un rezistor pull-down (tot ca. 10k). Adica, în locul operationalului de aici, se pune tranzistorul si rezistoarele mentionate. Modulul de ceas se alimenteaza din cei 5 sau 12V ai modulului de releu printr-un stabilizator parametric simplu, format din doua diode 1N400x si un rezistor. Modulul de ceas este realizat fie în tehnologie MOS fie I²L si suporta fara probleme cei maxim 1,5V pe care-i ofera stabilizatorul. Nu sunt necesari 1,20000V ±10µV la 10ppm. Ma mira totusi faptul ca nu s-a ajuns înca la ceva cu sapte Arduino, ceas atomic si referinta de trensiune Josephson. @Marius DragomirPe ce domeniu este pus multimetrul în poza asta? La ce tensiune si din ce sursa ati alimentat modulul de ceas în momentul masurarii? Va salut. 1, 2vcc. Sursa in foto attach. Multimetru masoară tensiunea la iesirea Sign Out a ceasului timer. Dar multimetrul nu e calibrat bine. Am altul mai bun. Am vrut sa vad daca la Sign Out este tensiune. Si este, are tot 1.2 vcc. Acum 5 ore, validae a spus: @BRANCA Cum naiba nu a specificat necesitatea deschiderii şi închiderii uşii ? Chiar din prima postare specificat asta....probabil ai citit de la mijlocul topicului. Unele găini intră şi singure seara în coteţ, nu trebuie să le iei cu biciul....depinde cum le înveţi. Referitor la poza cu multimetrul, acum că a intervenit @franzm m-am uitat şi eu mai atent. Cum multimetrul pare setat pe domeniul de tensiune de 10Vc.c. acul indică o tensiune de 3,4 V !!! Eu am luat de bun rezultatul pus de iniţiator (1,2V), chiar dacă a specificat din start că-i începător, dar acolo ceva e greşit rău. Prima dată am crezut că multimetrul are şi un domeniu de 3Vc.c şi acul ar fi indicat corect aşa. Dar fiind un multimetru ieftin de buzunar, cel mai mic domeniu e de 10V. De la o alimentare a ceasului cu 1,2-1,5V nu avea cum ieşi un semnal de 3,4V. Deci cred că poza e de la o altă măsurătoare, fiindcă o alimentare cu direct 5V ar fi ars rapid cipul... Ma scuzati. Dar eu am vrut sa vad că e un curent pe semnalul de iesire. Dacă doriți, voi masura mai precis cu alt multimetru. Doriți să fac asta? Link spre comentariu
Marius Dragomir Postat Iulie 23, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2022 Acum 3 ore, BRANCA a spus: Să înţeleg că are găini "dresate"?Posibil să fie aşa,dar până la urmă care-i "bişa" automatizării?Doar stai acolo şi poţi închide şi deschide.Cu ocazia asta mai vezi şi cum se prezintă fizic găinile.Dacă n-ai sta apare problema automatizării hrănirii... Din experienţa personală şi din ce am văzut la alţii preferabil ca animalele,păsările,să fie supravegheate zilnic. Știți de ce imi doresc o automatizare, care până la urmă am rezolvat-o? Din același motiv pentru care dvs aveți o telecomandă la tv. Pentru a nu vă mai da jos din fotoliu să schimbați canalele, ca pe vremurile anilor 80-90. Dimineața le vad pentru ca le dau mâncare. Chiar toată ziua. Seara intră toate singure la coteț. Dar m-am săturat să le inchid ușa și să le deschid. Incepând cu ora 05.30 cocosul cântă ca nebunul dacă nu-i dau drumul. Asa că o automatizare te lasa în pat sau la o cafea dimineața putin mai mult cu 10 minute. Părerea mea de venetic. Acum 9 ore, BRANCA a spus: Franzy.Adevăr scriseşi...Din capul locului nu e precizată necesitatea închiderii şi deschiderii coteţului!Intră găinile singure în coteţ?Atunci ar merge "automatizarea" asta...Când aveam găini la ţară trebuia să le "huşuiesc" seara.Deci şi închisul şi deschisul se făcea manual. Hai să zic că seara le-ai băga tu şi dimineaţa ar merge să se deschidă automat uşa... Am văzut şi găini ţinute în curte,înainte de iarnă,fără coteţ!Ale naibii zburau toate într-un copac şi dormeau acolo!! Mai prin primele posturi am explicat de ce vreau o automatizare. Multumesc. Link spre comentariu
Marius Dragomir Postat Iulie 23, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2022 (editat) Acum 15 minute, Marius Dragomir a spus: Știți de ce imi doresc o automatizare, care până la urmă am rezolvat-o? Din același motiv pentru care dvs aveți o telecomandă la tv. Pentru a nu vă mai da jos din fotoliu să schimbați canalele, ca pe vremurile anilor 80-90. Dimineața le vad pentru ca le dau mâncare. Chiar toată ziua. Seara intră toate singure la coteț. Dar m-am săturat să le inchid ușa și să le deschid. Incepând cu ora 05.30 cocosul cântă ca nebunul dacă nu-i dau drumul. Asa că o automatizare te lasa în pat sau la o cafea dimineața putin mai mult cu 10 minute. Părerea mea de venetic. Mai prin primele posturi am explicat de ce vreau o automatizare. Multumesc. După ce veți vedea cum un dihor, nu mai mare decât o pisică, eviscereaza păsările de curte si le lasă fără o picătură de sânge, doar pentru a-și satisface pofta natural-vampirică, s-ar putea să incepeți să gândiți ca mine. Unde mai pun că este un animal sălbatic foarte greu de prins! Dihorul, despre el vorbesc! 15 ani nu mi-am inchis pasarile de curte niciodata. Până acum 3 luni... când am văzut ce poate face acest vampir. Mă scuzați, dar postatea mea inițială cred că si-a pierdut din obiectiv dacă incep să explic din nou nevoia mea. Editat Iulie 23, 2022 de Marius Dragomir Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 Eu tot nu reușesc sa vad în ce masuratoare s-a măsurat 1.2V. Iar la sursa pozata ei citesc aproape 5V nu 3.4V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum