Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sunet de kko dupa montarea altor difuzoare

Blind

Postări Recomandate

Prin piticii de pe creier ai lu' frati-miu, difuzoarele de pe spate de la masina au fost schimbate cu niste difuzoare infinity (180W peak, 60W rms, cu doua cai) cu urmatorii parametrii:

model 6022iBL (T-m) 3.58DCR (ohmi) 2.09Mms (g) 12.98Sd (sq cm) 132.7Cms (um/N) 277Vas (l) 6.85Fs (Hz) 83.9Qes 1.12Qms 6.16Qt 0.951wSPL (dB) 87.5SPL 2.83V 93.4

Dupa inlocuirea vechilor difuzoare, sunetul in partea din spate a masinii este de tot rahatul, in traducere, bass-ul este foarte slab. In partea din fata in schimb, bass-ul este mult mai puternic.Incepem joaca cu balansul si cu faderul, concluzie: atat in fata cat si in spate, difuzoarele de pe spate lasate singure au un sunet de kko (no bass). La fel se intampla si daca este lasat doar unul dintre cele de pe spate sa functionze, astfel se elimina posibilitatea proastei montari (inversare +/-).Trecem doar pe difuzoarele din fata...sunetul se aude ok, bass calumea, fara prea mari dureri de cap. Daca intra in scena si difuzoarele din spate (=fader trecut pe 0) bass-ul in partea din fata a masinii se aude mult mai pronuntat (in spate tot lipsa de bass).Mentionez ca difuzoarele anterioare erau niste clarion-uri 30W rms 60Wpeak (asa scrie pe ele) si cu ele montate, bass-ul in spate se auzea muult mai bine decat in partea din fata a masinii.Intrebarea evidenta este...why is this and what to do...Alte mentiuni: -cand spun "partea din fata a masinii" a se intelege pe scaunele din fata; "partea din spate"=bancheta din spate.-casetofonul este un clarion, putere (chipurile) 4x25W rms.-masina este hatchback, doar portbagajul avand un volum de 15x8x5=600 litri (nu am luat in considerare si volumul de deasupra "placii" de plastic ce acopera portbagajul)-difuzoarele au fost testate si in apartament, intr-o boxa bass reflex improvizata si sunt capabile de sunet foarte bun (bass-ul era net superior clarion-urilor care au fost montate inainte in spate pe masina)
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

6

• ionut20

2

• madkat

1

• dre

1

Top autori în acest subiect

Singura chestie ce imi trece prin cap este ca clarionul tau este prea slab pentru boxele de pe spate, asta ar explica de ce in masina basul lipseste, iar in casa e prezent. Problema o rezolvi cu o mica statie .. un 2*50W rms, cu posibilitate de reglare a sensibilitatii pe intrare, care reglata bine zic ca ti-ar satisface auzul. De asemenea vezi cat de etans iti este habitaclu de portbagaj, chiar daca e hatchback. Iar difuzoarele, s-au potrivit perfect peste gaurile de la dif. anterioare?

Link spre comentariu

Dap, s-au potrivit perfect. Etansarea este aproape perfecta, o sa mai incerc zilele astea cate-o smecherie... O sa incerc sa imprumut de la cineva (sper sa gasesc de la cine) o statie sa vad daca se modifica ceva... Statia din casa nu cred ca scoate mai mult de 25W (e facuta de mine), sunt mari sanse ca clarionul sa nu scoata cei 4x25W cu care se lauda in prospect (nu pot sa ma plang, a venit odata cu masina, de la fostul prostprietar)Volumul necesar difuzoarelor este muult mai mic decat cel al portbagajului si m-a lasat masca atunci cand am vazut cat de prost se pot auzi.Ideea e ca am bass in masina, insa doar daca stau pe scaunele din fata :smt005

Link spre comentariu

aceeasi chestie am patit-o la Cielo - schimband dif-urile originale de 20w pe 8 ohmi (!) care isi dausera obstescul sfarsit cu niste blaupunkturi care cica au 60w, care s-au dovedit reali, cei 15w pe care ii debiteaza cassul fiind insuficienti...am facut incercarea cu un kenwood de 4x45 (real undeva pe la 4x27) si boxele suna excelent, bass este destul...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In casa ai probat difuzoarele pe incinta bas reflex iar in masina incintele sunt sealed din cate stiu.Probabil difuzoarele alea sunt facute pentru o incinta mai mare sau mai mica ..vezi si tu de cati litri spune datasheetul .Daca era de vina cassul se auzea cel putin la fel si distorsiona la volum mare .

Link spre comentariu

Probabil ai omis sa citesti primul meu post in care era datasheet-ul difuzoarelor si dimensiunile portbagajului din care se deducea imediat si volumul (daca nu l-am calculat si scris acolo deja)...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Bogdane.Iti garantez eu ca Hu tau nu e capabil de acei 25W RMS.Si cele mai avansate Head unituri cu amplificare pe Mosfet nu au decat 4x15W RMs..Difuzoarele care le ai tu sunt foarte capabile dar au nevoie de amplificarea aferenta.Fa rost de mai multa putere si eu zic ca vei fii multumit.

Link spre comentariu

Facui rost, intre timp am mai depist(/zd)tat o "problema" ce a aparut in urma montarii necorespunzatoare a difuzoarelor de catre frati-miu. Difuzoarele cand le-a cumparat, i-au dat separat niste margini de...burete cu scoci dublu-adeziv pe spate; burete care trebuia montat de catre "utilizator" (buretele ala de etansare de la locul unde se prinde dif de incinta). Evident buretele nu a fost montat calumea (iar unul din cei 2 bureti a fost pierdut, asa ca celalat a fost injumatatit) ceea ce a condus pe langa lipsa de putere la un sunet nashpa.Trebuie sa gasesc pe undeva o camera de masina sa fac 2 inele de cauciuc pt a etansa calumea. Cred ca si banda de cauciuc pentru etansarea geamurilor/usilor ar merge...Voi vedea cat de curand, sa scap intai de un coleg care m-a luat cu japca sa-i modific bordul, sa-i pun leduri in loc de becuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări