Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Demontat fulie motosapa

tiovidiu

Postări Recomandate

Buna ziua, am o motosapa si de cateva zile ma chinuiesc sa demontez surubul care ține fulia pe axul de la motor. Are un surub central si alte trei de jur împrejur. Am reusit sa rup dou chei fara sa-l desfac. Daca a mai demontat cineva poate sa-mi spuna in ce sens se invart suruburile? Poate au filet invers si eu le strand in loc sa le desurubez. Si cum a-ți reusit sa fixati fulia, e îngust locul și nu o pot fixa sa nu se miste cand desurubez.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiovidiu

4

• ionut120v

2

• Nostalgic

1

• Усилитель

1

Cu un ciocan mic se loveste scurt de 4-5 ori perpendicular pe capul surubului, apoi se pune cheia inelara, si in timp ce marim forta de destrângere, mai dam cate o lovitura pe capul surubului. De obicei dupa un mic pocnet, se desface.... 

Link spre comentariu

Ai putea folosi un pistol de insurubat cu impulsuri, din acela cu acumulator, in acest caz nu mai e nevoie sa tii fulia, inertia e suficienta, poti tine de axul motorului din  celalalt capat, dai demarorul jos si tii de acolo, nu forta insa prea tare, vibrokenul la motoarele astea e cam fragil.

Personal il blochez cu o surubelnita care o bag intre palele volantului ventilator (e facut din fonta) are diametru mare, nu se pune problema sa se rupa sau indoaie vreo pala la cuplu de care ai nevoie sa desfaci surubul fuliei.

Evita sa lovesti vibrokenul, se poate deteriora motorul va avea probleme in timp(necesita finete, ciocan de 50g).

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Vilbrochen. Nu ştiu de unde aţi scos varianta cu k....

Când nu sunteţi sigur de un cuvânt, căutaţi-l măcar pe net şi nu-l scrieţi oricum, îl vor prelua şi alţii greşit...

Link spre comentariu

Am reusit sa desurubez, dar am stricat cateva chei, nu e ruginit surubul, nu stiu cum le-au strans asa bine. Acum urmeaza sa dau trei gauri intr-o fulie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări