Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema display TV Led LG model 43UM7100PLB

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara tuturor. Acest TV este echipat cu urmatoarele:

-sursa: LGP43DJ-17U1

-mainboard: EAX68253604 ( 1.0 ) sasiu LJ9

-display: HC430DGG-ABWL1-A11X

La acest televizor, defectul tipic este ecranul ( lipsa imagine, backlight ok ). Observatie: cu pamblica LVDS cu eticheta rosie deconectata, si cu cea cu eticheta alba conectata, imi apar cei 30 volti pe acel condensator electrolitic, pe cand invers, tensiunea este nula ( vedeti poza cu pamblicile LVDS ). Deci, defectul se afla pe placa LVDS cu pamblica cu eticheta rosie. Metoda de remediere a acestui ecran o aflasem mai demult tot de pe net, dar atat mai tin minte ca se izoleaza primele 10 trasee din dreapta la pamblica rosie ( vedeti poza cu pamblicile LVDS ). Din cate imi amintesc, trebuie umblat si pe placa LVDS ( cea cu probleme ), dar ce trebuie facut acolo pe placa LVDS, asta nu mai stiu. Daca vreun coleg stie, aceasta informatie este binevenita. Sau eventual, poate o mai fi si alta metoda de rezolvare la acest tip de display.

Multumesc anticipat.

Sursa_.jpg

Displayul.jpg

Mainboard.jpg

Mainboard_.jpg

Mainboard__.jpg

Pamblici LVDS.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

2

• Gabriel_S

1

• Letcon

1

• n1cush0r

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fara suparare, esti moderator, macar o cautare ai fi putut face, e o postare cu acelasi defect, acelasi model de televizor de acum cateva zile

Editat de Gabriel_S
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Gabriel_S a spus:

Fara suparare, esti moderator, macar o cautare ai fi putut face, eo posta cu acelasi defect, acelasi model de televizor de acum cateva zile

Buna seara. TV rezolvat. Am izolat primii 15 pini de la pamblica cu eticheta rosie si acum totul este ok. Stiam trucul cu izolatul pinilor, dar din cate imi amintesc, gasisem mai demult o informatie precum ca pe langa izolare pamblica, mai trebuie umblat si pe PCB-ul LVDS ( cel cu probleme ). Asta nu mai stiam, ce procedura se aplica pe PCB-ul LVDS. Eu initial am izolat 10 pini si nu a fost suficient. De obicei, primii 10 pini din margine se izoleaza. Eu am vazut ca nu a disparut defectul, am crezut ca trebuie umblat si pe PCB-ul LVDS. Rezolvarea a fost cu izolarea primilor 15 pini, nu cu primii 10 cum se procedeaza de obicei. Cam asta este.

Multumesc.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Salutare! Sunt un amator in a repara... chestii, si am intampinat si eu problema dezbatuta aici pe un LG 43UM7100PLB. Dupa ce am fost cu acesta in doua service'uri care mi'au spus ca trebuie schimbat display'ul de ~1800lei, am zis ca mai mult nu am ce sa stric la el. Si m'am apucat de treaba... Dupa mai multe incercari cu banda izoler, am ajuns la o imagine alb negru, apoi la una color usor intunecata pe jumatatea dreapta si uite asa, cu cate un pin pe care il scoteam din banda izoler am ajuns la o imagine perfecta, din punctul meu de vedere... 

Ce sa zic... Sunteti geniali! Tot respectul pentru voi si pentru oamenii care REPARA, ca piese stie sa schimbe oricine. 

O sa atasez si doua imagini, poate pe cineva ajuta!

Multumesc!

20230521-105534.jpg

20230521-112158.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutare,

Acelasi TV din titlu cu aceesi problema l-am rezolvat aseara citind ce au scris colegii mai sus.

Doar ca am pus banda izolatoare aproape la nimereala, fara sa numar exact 10-15 pini pe panglica rosie :)

A functionat din prima.

Panglica.thumb.jpg.e69838f27a7f97840e7f41b45dbdcee1.jpgecran.thumb.jpg.a077ceb34595b69eeb5e20ee1b18f6dc.jpg

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
La 02.08.2023 la 12:25, Letcon a spus:

Salutare,

Acelasi TV din titlu cu aceesi problema l-am rezolvat aseara citind ce au scris colegii mai sus.

Doar ca am pus banda izolatoare aproape la nimereala, fara sa numar exact 10-15 pini pe panglica rosie :)

A functionat din prima.

Panglica.thumb.jpg.e69838f27a7f97840e7f41b45dbdcee1.jpgecran.thumb.jpg.a077ceb34595b69eeb5e20ee1b18f6dc.jpg

Vă salut! Am izolat cu bandă primii 10 /15 pini. Spre uimirea mea funcționează. Se vede perfect. Cum este posibil? Mulțumesc frumos!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări