Tancau Postat Iulie 12, 2022 Partajează Postat Iulie 12, 2022 Salutare grup, va solicit ajutorul în cazul unui Sansui 7070, din senin a început sa nu mai scoată nici un sunet, l-am desfăcut, l-am măsurat peste tot însă nimic în neregula, ce poate fi? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 12, 2022 Partajează Postat Iulie 12, 2022 https://elektrotanya.com/sansui_7070_am-fm_stereo_receiver.pdf/download.html Dacă aţi măsurat cu ruleta, sigur nu găsiţi nimic în neregulă. Aveţi experienţă în depanare ? Ce nu funcţionează ? Tunerul sau nici pe funcţia de amplificator ? Tensiunile de alimentare sunt toate în regulă, conform manualului service ? Cu un semnal extern (telefon mobil de exemplu) injectat pe intrarea auxiliară, urmăriţi cu o cască sensibilă înseriată cu un condensator de 1-10uF de la mufa de intrare până la ieşirea din amplificatorul de putere.Sigur veţi observa astfel unde se întrerupe semnalul. Casca cea mai potrivită e cea din telefoanele fixe Romtelecom, cu rezistenţa bobinei mai mare de 100 Ohmi.Se pot auzi semnale de la zeci-sute de miliVolţi şi prin înserierea cu condensator se decuplează o eventuală componentă continuă, în cazul conectării greşite.Un fir se conectează la masa semnalului audio şi cu celălalt testaţi din loc în loc prezenţa semnalului, până când găsiţi etajul unde acesta dispare.Poate fi de exemplu selectorul de căi audio defect... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum