madnoob2009 Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Va salut domnilor, Am și eu următoarea problema: un strung CNC a fost alimentat din greșeală cu 400v trifazic în loc de 220v trifazic cât trebuia și a cedat, la prima vedere, un drive servo DELTA. Patronul firmei care folosește strungul a cumpărat un drive nou ca să-l înlocuiască și eu trebuie să-l pun în funcțiune. Întrebarea este : se poate folosi drive-ul nou ca atare sau trebuie parametrizat din nou? Dacă trebuie, pot oare recupera cumva parametri din cel defect? Modelul de drive este ASD-A2-0721-U marca Delta. Link spre comentariu
cipcirip Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Salut. De obicei trebuie setati parametrii, in functie de motorul aservit si modul de comanda. Incercati sa inlocuiti placa digitala (I/O) de pe cel nou cu placa de pe cel vechi, daca nu e afectata.(daca driverele sunt de acelasi tip) Mi-a mers de cateva ori. Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Iulie 11, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2022 Multumesc pentru raspuns! Modelul drive-ului nou este identic cu al celui defect. O sa incerc sa schimb placile intre ele. Am incercat sa iau legatura cu producatorul strungului si sa-i cer setul de parametri, dar fara succes... Link spre comentariu
AndreiIr Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Ai grija , daca placa veche este in scurt , exista sanse mari sa arzi si comanda de la driverul nou , cel mai sigur masoara , pe liniile de alomentare sa nu fie nici un scrt , si numai dupaceea schimb-o. Link spre comentariu
Elison Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Inlocuirea placilor presupune asumarea unor riscuri, sau mai bine zis, cheltuieli. Cel mai bine ar fi daca s-ar putea elimina defectele create prin alimentarea cu tensiune mai mare. De regula, pe aceste drivere exista protectii pentru supratensiune. Se poate incerca o depanare a driverului. Parametrizarea, in cazul de fata, se face cu ajutorul unui software: ASDA-Soft Configuration Software. Daca se poate repara driverul defect, o sa aveti un backup de parametri si, foarte posibil, sa pastrati driverul nou de rezerva.Pentru a crea un backup de parametri trebuie sa va conectati cu driverul pe USB. Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Iulie 22, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2022 Azi am reușit sa schimb placa de alimentare de la drive-ul ars cu cea de la drive-ul nou. Am alimentat strungul și și am făcut câteva teste de poziționare cu turela și pare sa meargă ok. Am avut bafta si n-a fost afectata si placa de control!:) Am și salvat setul de parametri din drive de data asta. Sper sa nu mai fie nevoie de ei pe viitor. Mulțumesc de sfaturi și o zi cât mai plăcută! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum