Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recuperare parametri servo driver DELTA

madnoob2009

Postări Recomandate

Va salut domnilor, 

Am și eu următoarea problema: un strung CNC a fost alimentat din greșeală cu 400v trifazic în loc de 220v trifazic cât trebuia și a cedat, la prima vedere, un drive servo DELTA. Patronul firmei care folosește strungul a cumpărat un drive nou ca să-l înlocuiască și eu trebuie să-l pun în funcțiune. Întrebarea este : se poate folosi drive-ul nou ca atare sau trebuie parametrizat din nou? Dacă trebuie, pot oare recupera cumva parametri din cel defect?  Modelul de drive este ASD-A2-0721-U marca Delta. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• madnoob2009

3

• cipcirip

1

• Elison

1

• AndreiIr

1

Top autori în acest subiect

Salut. 

De obicei trebuie setati parametrii, in functie de motorul aservit si modul de comanda. Incercati sa inlocuiti placa digitala (I/O) de pe cel nou cu placa de pe cel vechi, daca nu e afectata.(daca driverele sunt de acelasi tip)

Mi-a mers de cateva ori.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns!

Modelul drive-ului nou este identic cu al celui defect. O sa incerc sa schimb placile intre ele. Am incercat sa iau legatura cu producatorul strungului si sa-i cer setul de parametri, dar fara succes...

Link spre comentariu

Ai grija , daca placa veche este in scurt , exista sanse mari sa arzi si comanda de la driverul nou , cel mai sigur masoara , pe liniile de alomentare sa nu fie nici un scrt , si numai dupaceea schimb-o.

Link spre comentariu

Inlocuirea placilor presupune asumarea unor riscuri, sau mai bine zis, cheltuieli. Cel mai bine ar fi daca s-ar putea elimina defectele create prin alimentarea cu tensiune mai mare.

De regula, pe aceste drivere exista protectii pentru supratensiune. Se poate incerca o depanare a driverului. Parametrizarea, in cazul de fata, se face cu ajutorul unui software: ASDA-Soft Configuration Software. Daca se poate repara driverul defect, o sa aveti un backup de parametri si, foarte posibil, sa pastrati  driverul nou de rezerva.Pentru a crea un backup de parametri trebuie sa va conectati  cu driverul pe USB.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Azi am reușit sa schimb placa de alimentare de la drive-ul ars cu cea de la drive-ul nou. Am alimentat strungul și și am făcut câteva teste de poziționare cu turela și pare sa meargă ok. Am avut bafta si n-a fost afectata si placa de control!:) Am și salvat setul de parametri din drive de data asta. Sper sa nu mai fie nevoie de ei pe viitor.

Mulțumesc de sfaturi și o zi cât mai plăcută! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări