catalin004 Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Buna...rog un mic ajutor in depanarea radioului din titlu, arata foarte bine si as dori sa il repar...am si fratele lui mai mare SOLO si parca imi are rau sa il vand...am curatat potentiometrul de volum si comutatorul de game (face functiile) si am verificat tranzistorii care par ok...nu recetioneaza nimic pe nici o gama, plus ca pe FM nu am fondul acela puternic de semnal....nu am ca deloc zgomot...sau macar de unde sa incep Mai jos este schema originala....multumesc anticipat https://elektrotanya.com/itt_tiny_200_sm.pdf/download.html Link spre comentariu
okean Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Ajf-ul presupun ca lucreaza, de acolo se incepe la un radio... Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 11, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2022 (editat) Acum 14 minute, okean a spus: Ajf-ul presupun ca lucreaza, de acolo se incepe la un radio... Fara suparare nu am lucrat deloc in radio...oricum vrea cineva de pe forum sa il cumpere asa...ce este acela AJF? etajul final? acela da lucreaza Editat Iulie 11, 2022 de catalin004 Link spre comentariu
okean Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 (editat) Amplificatorul de joasa frecventa, fizic ce e de la potentiometru pina la difuzor...daca lucreaza se verifica polarizarile in punctele de masura, specificate pe schema, la fiecare tranzistor din partea de rf...respectiv T301, T302 comutat in FM si T303, T304 respectiv T305 in amplificatorul de frecventa intermediara...Atentie tensiunile pozitive se masoara fata de punctul " A " din schema, tensiunile negative fata de masa ! Editat Iulie 11, 2022 de okean Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 11, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2022 Aaa....da, merge...pe medii am sunet...fasaitul acela....dar tot nimic nu vrea Link spre comentariu
okean Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Pe medii/lungi sau AM se verifica daca L308 si L309 au legaturile ok, daca nu e surubarit, pe medii, ziua la un geam ar trebui sa intre un post national, seara mai multe... Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 11, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2022 ok...multumesc, revin cu detalii Link spre comentariu
okean Postat Iulie 13, 2022 Partajează Postat Iulie 13, 2022 Atunci cand polarizarile sunt ok, si totusi in AM nu prinde nici un post, inseamna ca a fost surubarite bobinile oscilatorului local si ale lantului de frecventa intermediara [ FI ]... In acest caz, in lipsa unuigenerator RF modulat se poate folosi un radiou functional ca in clipul de mai jos, cu mentiunea ca cale 2 frecvente intermediare trebuie sa fie egale, de obicei 455khz... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum