Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri alimentate la pc :-??

Vizitator Victorash_00

Postări Recomandate

Vizitator Victorash_00

cum fac si eu sa alimentez aproximativ 15 leduri la pc ? cum le leg... in serie ?... in paralel ?... imi trebuie niste rezistente cumva ? as prefera ceva cat mai simplu, sa nu fie nevoie sa fac un cablaj dar daca este neaparat nevoie as putea sa incerc ceva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Intai pune-ti intrebarea de unde vrei sa le alimentezi. Dupa ce-ti raspunzi la intrebarea asta, vei sti tensiunea de alimentare. Apoi pui frumos mana, dai un search pe forum dupa led calculator, il folosesti sa iti faci o idee cam ce ar trebui facut si intrebi daca e bine ce faci sau o vei comite si vei arde ceva.Bafta! :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator Victorash_00

pai de alimentat .... stii u mufele alea care le bagi in hard in cd-rom.. daca tzin yo bine minte....acolo sunt 12v.Si mai sunt alea mai mici cu 2 fire galbene si 2 negre acolo sunt 6.3V sau ceva de genu.LE:Acuma daca tu te pricepi cat de cat..adica daca ai cunostintze corecte zi`mi si mie cum sa fac exact in cazul meu...ca am dat search si nu gasesc mare lucru...adica nu ce ma intereseaza pe mine...

Link spre comentariu

In primul rand, ia-ti un aparat de masura. In calculator ai 5V si 12V pe mufa de care zici tu.

Daca nu gaseai pe forum, te uitai direct pe net dupa calculatoare pentru leduri. Astfel..

http://ledcalc.com/# Vezi ca acolo iti scrie si tensiunea in functie de culoarea ledului, uita-te atent si incearca sa intelegi, ai posibilitatea de a calcula rezistenta necesara pentru un singur led, pentru leduri montate in serie, pentru leduri montate in paralel..

Nu stiu daca scrie si pe acolo pe site, insa se prefera grupari serie/paralel doar pentru leduri de aceeasi culoare (pentru ca difera tensiunea pe fiecare, in functie de culoare).

Daca situl asta nu iti place, uite inca unul aproape identic: http://www.hebeiltd.com.cn/?p=zz.led.re ... calculator

Distractie placuta, dupa ce revii cu o schema concreta si cu idei mai adunate..post again :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări