Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa defecta la boxa activa

Budreala Radu

Postări Recomandate

https://postimg.cc/gallery/fM74P3h

Scotea tensiune mica, între 3 și 4v, puțin oscilanta; am înlocuit optocuplorul și tl431 și acum scoate tensiune, dar mi se pare cam mare... 20volti!  Electroliticii din secundar sunt la 35v, ar fi ok pentru tensiunea asta. Știe cineva ce tensiune da sursa? Pe eticheta scrie că bateria are 11,1volti (3buc18650).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumitrumy

6

• Budreala Radu

5

• validae

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pune valoarea rezistentelor din divizorul rezistiv de la TL431. Electronica fara schema este ca descantecul babelor de deochi.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dumitrumy a spus:

Daca ne luam dupa divizor, 680k paralel cu 47k ar da 44k. Cu 6,2K la masa stabilizarea este la 20V.

Da, 44k cu cele două rezistoare in paralel, ai 20v pe ieșire.

Acum 1 oră, modoran a spus:

Pai si boxa merge acum pana la urma ?

Aseară am lucrat la sursa, și nu am stat de probe, duminica nu lucrez nici pentru mine, am lăsat pe luni.

De aceea am vrut să mă documentez înainte, sa nu facă poc!

Nu vreau sa va contrazic dnu miticamy, dar cele două rezistoare sunt de 10 ohmi, vizibil.

Editat de Budreala Radu
Completare
Link spre comentariu

Ceva e sigur greşit în schema ta, dioda optocuplorului e uzual înseriată cu una-două rezistenţe şi apoi conectată în catodul lui TL431.Verifică schema plăcii prin transparenţă (o lanternă pe partea cu lipituri) ca să-ţi fie uşor de urmărit traseele.Ai putea pune o poză MACRO (de aproape) clară cu zona regulatorului ? Mi se pare normal să aibă sursa o tensiune mai mare atunci când încarcă acumulatori, trebuie să existe câţiva Volţi diferenţă.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, dumitrumy a spus:

1001 inseamna 100 x 10^1 = 1000R = 1k

Eu vedeam 100!

Se pare că e ok tensiunea de 20v; am conectat mufa și funcționează bine. Mulțumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări