Vizitator navaru Postat Decembrie 1, 2007 Partajează Postat Decembrie 1, 2007 Am o nedumerire, am un modul digital, barcode scanner. L-am conectat la un PIC16F877A-PT, prin USART - in datasheet zice asa: DSR este TAG PRESENT, RXD este DATA, RXC este STROBE. Am conectat iesirile la pinii de la PIC.Mai departe nu stiu cum sa interceptez datele. De ex vreau sa citesc ce vine pe RXD si sa stochez pe un EEPROM, are cineva idei si sugestii?Daca a mai lucrat cineva cu USART pe un 877A si are un cod ca ex sa-mi dau si eu seama as fi recunoscator. (in orice limbaj, ASM, PicBasic, C - am inceput usor sa le prind pe toate)Se mai pot citi datele si prin Single-Bit input programming, dar am inteles ca e mai complicat si nu este eficienta metoda, ca este time-dependent. Sunt si alte pareri?Merci frumos! Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 1, 2007 Partajează Postat Decembrie 1, 2007 Daca in datasheet la scaner zice asa: DSR este TAG PRESENT, RXD este DATA, RXC este STROBE,cred ca nu se transmite prin USART mai degraba ceva serial pe mai multi bitieu zic ca functioneaza asa :cind apare TAG PRESENT atunci incep sa receptionez "biti" care vin serial la un anumit "baud rate" iar cind apare STROBE incarc intr-un "latch" Link spre comentariu
Vizitator navaru Postat Decembrie 1, 2007 Partajează Postat Decembrie 1, 2007 TAG PRESENT is connected to an input pin on the USART, suggested is the DSR input of the USART. RXD (serial data input of the USART) receives data from the DATA output. RXC (the clock input of the USART) is connected to the read STROBE output. The USART must be set up to operate in the synchronous mode with a single sync character. When reading the user needs to set the USART parity to off, this is because data characters are encoded in 5bit words including parity. (aici nu stiu la ce se refera.)Ceva sugestii? Sau un sample code daca va e mai greu de explicat, pls.10x! Link spre comentariu
vsurducan Postat Decembrie 2, 2007 Partajează Postat Decembrie 2, 2007 TAG PRESENT is connected to an input pin on the USART, suggested is the DSR input of the USART. RXD (serial data input of the USART) receives data from the DATA output. RXC (the clock input of the USART) is connected to the read STROBE output. The USART must be set up to operate in the synchronous mode with a single sync character. When reading the user needs to set the USART party to off, this is because data characters are encoded in 5bit words including party. (aici nu stiu la ce se refera.)Ceva sugestii? Sau un sample code daca va e mai greu de explicat, pls.10x!Nu cred ca o sa gasesti sample code pentru ca nu este USART in mod asincron ci sincron (citeste despre USART synchronous master transmission-reception). Pare posibila interfatarea si prin Synchronous Serial Port. Probabil e vorba de 4 biti de date si bit de paritate (daca o fi parity si nu party Link spre comentariu
Vizitator navaru Postat Decembrie 2, 2007 Partajează Postat Decembrie 2, 2007 Da, imi cer scuze, era vorba de PARITY si nu party.. am citit gresit.Am gasit ceva documentatie si ma apuc sa o citesc, o sa incerc sa postez ce dificultati mai intampin, merci! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum