Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebari cu amplif SE cu PL519

ioannis

Postări Recomandate

salut!! :) acuma am terminat un project cu pl519, dar imi trebuie cunostintele voastre, altfel nu o sa reusesc sa reglez ampliful.

linkul este asta :

http://www.roehrensockel.de/images/PL509SE_Plan_01.jpg

http://www.roehrensockel.de/images/PL509SE_Plan_02.jpg

http://www.roehrensockel.de/meinamp.htm

acuma : am alimentat ampliful cu 370V si la anodul pl519 am 300V. la screen am pus rezistenta de 200Ω si am 300V, dar la datascheet scrie ca tensiunea maxima trebuie sa fie 275V. sa las asa sau trebuie neaparat sa scad tensiunea? si inca ceva : cit trebuie sa fie curentul la anodei pl519?am facut incercari si pina la 180 de mA tubul este ok, dar peste 180mA incepe sa devina rosu tubul. sa las 180 de mA sau trebuie sa mai scad?

astept ajutorul vostru, si sa ma scuzati daca v-am obosit cu atitea intrebari!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ioannis

4

• blue

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

curentul anodic ar trebui sa fie de 125 mA ca sa nu depasesti puterea de disipatie a tubului. Liniaritatea in configuratie de trioda a pentodelor folosite pt deflexie TV este suprinzator de buna chiar mai buna de a triodelor de tip 300b, 211 etc. Si eu lucrez la un amplificator cu pl504 sau poate chiar cu pl519, trebuie sa imi calculez transformatorul prima data !

Link spre comentariu

multumesc p.t raspuns!! :) dar cu voltajul de screen ce fac? las tensiunea de screen(g2)la 300 de V? si inca ceva: nu am gasit tubul ecc85 care scrie autorul si am folosit ecc81 la preamplificare. n-am schimbat nimic la schema numa rezistenta din anodul triodei pina am obtinut 160 de volti!la transformator de iesire am testat mai multe, si mai curat sunet am obtinut cu unu 100V primar/8Ω secundar

Link spre comentariu

Am o rugaminte IOANNIS , injecteaza 1 Khz la intrarea ampl. si verifica ca la iesirea ampl. pe o rezistenta de 8ohm /20w sinusoida sa fie curata. masoara tensiunea pe rezistenta si pe primarul transformatorului. Tensiunea Ug2 regleaz-o pt minimum de distorsiuni si max de putere , va fi un compromis ,dar incearca sa ai constant Io=125mA (prin tensiunea de negativare ) Transormatorul ce fel de data are ?

Link spre comentariu

salut. blue n-am osciloscop! :( toate tesste le fac dupa ureche! traful de iesire este cumparat. nu stiu mai multe detalii p.t trafo. scrie numa la primar 100 de volti si la secundar are prize de 4-8-16Ω

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări