Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CD Player Marantz CD84

dr_nick24

Postări Recomandate

detin cd playerul mai sus amintit si vreau sa ii imbunatatesc sunetul.

daca bagati pe vestitul google . Marantz-CD-84-Service-Manual - Vintage Hifi  o sa primiti primul site cu Service Manual al CD playerului.

la pagina 23 din 40 e data schema unde se gasesc si OP Ampurile....

- ce modificari fizice sunt in realitate orginale fata de schema electrica e ca spre ex. in locul condensatorilor inseriati de 100uf ( cond. 607 si 608 respectiv  pe celalalt canal 627 & 628)  se afla un singur condensator de 47uf, probabil au vrut sa faca economie.

- intrebarea mea e ca face mult a pune 2 inseriati cum era gandita initial schme in locul aceluia singur ? 2 inseriati dau un nepolarizat dar cat bun iese ce iese? adica niciodata nu va fi ca un  MKP de 47uf

-  MKP de 22nf / 47/ 100nf.... 220nf pe pini de alimentare ai OP ampurilor ? ce valoare e mai buna? as pune eventual si un electrolitic bun de 1500uf de la rubycon ceva low esr.

- vreau sa fie o discutie libera, astept pareri unde si cu ce ar trebuie sa fac modificari.

Multumesc!

cu stima,Gabi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dr_nick24

5

• okean

1

• dan cod

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Sa o luam in ordine incepand cu sursa, de obicei, ca la orice cd player Phllips si omoloagele Marantz in sursa conzii sunt " muci " asta e prima inbunatatire a sunetului...CD84 nu face exceptie evident !

Editat de okean
Link spre comentariu

salutari!

da, am uitat sa precizez, in afara de cei din sursa care oricum ii am pregatiti de ''atac'' pentru a fi schimbati. nu i-am schimbat pentru ca vroiam sa am toate temele ce ar mai trebui inlocuit sau nu.

multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
La 19.07.2022 la 15:30, dr_nick24 a spus:

Sa inteleg ca acel condensator de 47uf nu e musai sa l schimb cu 2 x 100uf in serie?

Upppp

Da merge doua in serie , numai sa ii pui asa ,  - + - +

si la mijloc legatura intre ei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări