antun Postat Iulie 6, 2022 Partajează Postat Iulie 6, 2022 Cumpar un trafo pentru un radio foarte vechi , poate are cineva recuperat , raport 1 la 3 , primar vreo 700 ohmi , secundar 2000ohmi , ca cel din imagine sau ceva av[url=https://postimg.cc/XGSgqm9j][img]https://i.postimg.cc/XGSgqm9j/IMG-0054-1.jpg[/img][/url]semanator . Multumesc . Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 6, 2022 Partajează Postat Iulie 6, 2022 (editat) Link-ul de la poză l-ai pus cam rău... Editat Iulie 6, 2022 de adydep Link spre comentariu
antun Postat Iulie 6, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2022 Multumesc si mii de scuze , asa e la inceput . Link spre comentariu
vera Postat Iulie 8, 2022 Partajează Postat Iulie 8, 2022 Daca ai masurat vreo 700ohmi=P si 2000ohmi=S, inseamna ca infasurarile au continuitate. Raportul de transformare se poate verifica usor. Da si tu mai multe amanunte-de la ce aparat este, ce defect are, etc. si vei primi mai multe informatii. Link spre comentariu
antun Postat Iulie 9, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2022 Eu n-am postat bine poza , doar un link dar dl adydep a pus poza corect . Cred ca se vede , eu o vad . Acolo scrie raportul de transformare . Din moment ce caut transformatorul , inseamna ca e defect . Am omis sa spun ca infasurarea primara e intrerupta . Masurand 2000 ohmi in secundar , avand raport 1 la 3 , am dedus ca primarul ar trebui sa aibe " vreo 700 ohmi " . Aparatul este de pe la sfarsitul anilor ' 20 , vandut - poate si asamblat - de firma , compania " Radionel " din Bucuresti . Transformatorul este un " interstage'' , cuplaj cu tubul final audio . Firma Radionel a vandut mai multe aparate sau kit-uri ale unor firme frantuzesti , am gasit cateva nume ale firmelor franceze in reclamele cu produsele vandute de Radionel dar banuiesc ca erau firme mai mici incat numele lor nu apare nici pe Radiomuseum . Aparatul pare o superheterodina cu 5 lampi Tfk. Saptamana viitoare am timp si o sa incerc sa-i ridic schema . Link spre comentariu
vera Postat Iulie 9, 2022 Partajează Postat Iulie 9, 2022 Doar daca ai noroc chior, gasesti acest trafo. Daca este neumblat, se poate desface si afla datele de constructie, dupa care se poate rebobina. Daca-i ridici schema si cunosti parametrii tuburilelor utilizate, problema se mai simplifica. PS-vezi in Franta, poate exista vreo firma care mai face asa ceva. Pt Radiola, in USA, exista o firma care produce trafo echivalente (nu originalele). Link spre comentariu
antun Postat Iulie 10, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2022 Acum 15 ore, vera a spus: Doar daca ai noroc chior, gasesti acest trafo. Daca este neumblat, se poate desface si afla datele de constructie, dupa care se poate rebobina. Daca-i ridici schema si cunosti parametrii tuburilelor utilizate, problema se mai simplifica. PS-vezi in Franta, poate exista vreo firma care mai face asa ceva. Pt Radiola, in USA, exista o firma care produce trafo echivalente (nu originalele). Mi-am zis sa incep sa caut prima data pe acest forum . Transformatorul nu trebuie neaparat sa fie identic , doar sa aibe datele apropiate cu cele specificate mai sus . Pe ebay.fr sau ebay.de apar din cand in cand la vanzare . De asemenea , exista posibilitatea rebobinarii . Doar ca singurul mester pe are l-am gasit care poate bobina cu sarma foarte subtire se muta chiar in aceste zile din Bucuresti si nu se apuca de lucru pana spre toamna . Am si un radio Radiola 33 AC din 1929 , tot un asemenea trafo a fost defect , acolo sunt 2 trafo identice , destul de mici , sunt amandoua introduse intr-o cutie metalica maro . Va rog in caz ca puteti sa-mi dati totusi un link catre cei care produc pt. Radiola sa arunc o privire . Multumesc Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 10, 2022 Partajează Postat Iulie 10, 2022 Ar trebui desfacut gu grija daca e posibil, de multe ori intreruperea e langa terminal iesire, sau de la miscare sau coroziune.... Poate se poate remedia fara rebobinare... Link spre comentariu
antun Postat Iulie 10, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2022 Acum 21 minute, Усилитель a spus: Ar trebui desfacut gu grija daca e posibil, de multe ori intreruperea e langa terminal iesire, sau de la miscare sau coroziune.... Poate se poate remedia fara rebobinare... Multumesc de informatie , am mai citit pe un grup ca ar putea sa fie intrerupt chiar la iesire . Maine ma ocup de el , il scot cu grija si scriu spre seara daca am putut face ceva cu el . Link spre comentariu
antun Postat Iulie 11, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2022 (editat) Transformatorul nu este intrerupt la capete . Editat Iulie 11, 2022 de antun Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Celelalte capete ar fi unde bobinajul se leaga de firele de iesire..... Oricum ar trebui scoase din tole.... Munca multa, rabdare,.... Si asa omul capâtă esperiență.... Link spre comentariu
antun Postat Iulie 11, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2022 Acum 39 minute, Усилитель a spus: Celelalte capete ar fi unde bobinajul se leaga de firele de iesire..... Oricum ar trebui scoase din tole.... Munca multa, rabdare,.... Si asa omul capâtă esperiență.... M-am gandit la asta dar trebuie curaj ... poate voi incerca un capat , cel de sus . Celalalt , de culoare verde parca trece pe sub secundar . Infasurarea mai ingusta este primarul iar firul albastru este un capat al secundarului , nu stiu ce cauta la marginea primarului sus . Personal , nu-mi dau seama de ce sunt asa . Link spre comentariu
antun Postat Iulie 11, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2022 De fapt , am gresit . Ceea ce parea o demarcatie intre primar si sec. este de fapt o infasurare mai ingusta din secundar . Primarul este din jos si secundarul deasupra . Lipsa de experienta ...O sa ajunga pe mana unui mester . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum