Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

windows (nu radeti!!!)

MifTy

Postări Recomandate

am pus mânuţa pe un hard de 80, şi vreau să-l înlocuiesc pe cel de 40, care e sistem, de la cap la coadă.am zis să nu mă complic cu făcut imagini, tranca-fleanca, oricum n-aveam spaţiu, şi de dvd-uri de 30 de giga (pe-un picior) n-am auzit.şi de reinstalat windozu... ok, dar nu mai am o grămadă de setări.aşa că am făcut o partiţie niţel mai mare, circa 45 de giga, pe noul hard, am copiat tot (cu windoize live-cd...)... şi n-a mers!!iniţial, stătea la bootare... cam cum face LILO sau GRUB când au probleme... aşa că mi-am dat seama că tre' umblat şi la MBR.am bootat cu ubcd, am pus partiţia aia activă (chit că n-are treabă, acum sunt iar pe vechiul hdd, care are marcaj de inactiv... ştiam eu că nu mai e nevoie de marcaj activ pentru xp), tot nu mere.am folosit recovery console ăla de pe cd-ul de instalare, am dat fixmbr si fixboot... acum apare "ntldr is missing, press ctrl+alt+del".ultima oară când am lucrat cu mbr-ul a fost acum vre-o 4 ani... şi am cam uitat.ce-ar trebui să copiez din mbr-ul vechiului hard în mbr-ul celui nou, ca să funcţioneze drăcia???:prayer: şi dacă figura nu mere, pot recupera de pe partiţia asta, setări, parole, etc??? (n-am folosit în viaţa mea migrate tool ăla... ştiu că există, şi cam atât!!!)dacă n-aveţi idee... e clar: iar stau 5 ore configurând şi băgând parole.... :axe:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

5

• mcmagic

2

• cniky

1

• gabiz_ro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din punctul meu de vedere ai 2 variante, sa-i spunem elegante.1. Folosesti in continuare acel HDD de 40Gb asa cum este , instalezi in PC si cel de 80GB pe care-l folosesti pentru si cum vrei.2. Folosesti Norton ghost pt. a face imagine la HDD si apoi sa o transpui pe cel de 80 partajat asa cum vrei tu dar cel putin o partitie de capacitate minima cu cea la care faci imagine. Bafta.

Link spre comentariu

Vezi că pe UBCD trebuie să ai utilitare de disk clone. Foloseşte de acolo acronis true image şi faci o clona de hard de pe cel de 40 pe cel de 80. Ambele hdd tre să fie în calc. Aşa iti va merge garantat. Dacă nu te descurci da un mp cu id de messdupă ora 18 şi te ajut eu

Link spre comentariu

parca nu e fixboot sau fixmbr simplu vezi sa fie acceasi litera care a fost si initial pe celelalt hddsi inceraca fixmbr c:sau fixboot c:nu mai stiu exact ca am facut o data asta demult.

Link spre comentariu

Am patit si eu faze in care mi-am stricat mbr-ul ( instalare defecta de boot manager de freebsd in mbr - cunoscatorii stiu :smt005 ) si am rezolvat problema destul de elegant as zice. Am rulat gparted live cd si am pus paritia de windows cu flag de boot. Indiferent de mbr, mie imi boota de pe aceea partitie.

Link spre comentariu

păi eu pe ce-a rămas liber din hardu' de 80 tocmai freebsd vreau să-mi pun!!! :smt005problema acum e alta: de ce naiba nu găseşte afurisitul de ntldr????nu pot să copiez mbr-ul, evident, fie şi numai pentru că e un hard mai mare, partiţionat diferit, etc.n-am nimic de pierdut, C-ul de pe hardul de 40 e bine-mersi, dar vreau să mă prind, să nu ameţesc cu imagini şi alte alea...

Link spre comentariu

a mers!!!dar niţel mai altfel: pe ubcd exista o chestie (100% free) numită PC Clonemaxx.cu aia a mers (din clonă postez!!!).ntldrfix-ul cred că este util doar în cazul în care aveţi probleme cu o partiţie funcţională, dar care dă subit mesaje cu "ntldr missed".în cazul meu a fost inutilă chestiunea.acum mai rămân nişte mici amănunte de pus la punct, rezolvabile cu gparted...revin după ce rezolv 100% chestiunea :)later: e mai bine decat m-am aşteptat: clonemaxx a ţinut cont de deosebire (hdd sursa de 40 de gb, cu partitie unică pe tot spaţiul), şi a copiat exact 40 de giga, restul rămânând neutilizat!!!cu gparted n-am făcut altceva decât să creez o partiţie primară suplimentară, şi s-o formatez ntfs!!!am să refac threadul, şi am să-l pun sticky: cine va mai avea nevoie, o să găsească tot într-un singur loc, vizibil oricând...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări